Въоръжен взе заложници в банка в Тулуза

Барикадиралият се мъж твърди, че е член на Ал Кайда
Обновена: 20 юни 2012 16:21 | 20 юни 2012 16:17,
16
Въоръжен взе заложници в банка в Тулуза
Районът е отцепен. Снимка: Reuters

Въоръжен мъж взе заложници в клон на банка във френския град Тулуза, съобщи "Le Parisien".

С часове похитителят държи 4 души, сред които е и управителят на банката. Към 16.20 френската полиция съобщи, че един от заложниците е освободен.

Според полицейски източници похитителят твърди, че е член на Ал Кайда. Все още не е потвърдено дали той действително е свързан с терористичната организация или твърденията му са по-скоро плод на въображението му.

Според телевизия France TV Info, която се е свързала с официалния говорител на местната полиция, става дума за най-обикновен въоръжен грабеж, който е прераснал в заложническа драма.

На мястото се разполага спецтехника, за да може да се водят преговори с мъжа, каза прокурорът на Тулуза Мишел Вале пред АФП. Специализирани полицейски групи от Бордо и Марсилия също пътуват към банковия клон.

"Има голямо скупчване на полиция в района на банката. Булевардът, на който се намира, е блокиран. Пристигна една пожарна кола и линейка, но не сме чули изстрели", разказва мъж, който работи в близкия магазин за цигари. По-рано днес беше съобщено, че от сградата са се чули изстрели, но няма данни за ранени.

Мъжът разказва, че малко след нахлуването на похитителя в банката, всички които работят в околността са били евакуирани.

По данни на местните медии е било евакуирано и училище, което се намира в околността.

Банката се намира в същия квартал, където при полицейска операция през март беше убит терористът Мохамед Мера, който също твърдеше, че е свързан с Ал Кайда. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: банказаложнициТулуза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
френс-полис преди 11 години
тоя явно е кандидат дюнержия,но явно е нямал пари 4овека та решил да си вземе,по кротко мом4е,сега ще видиш,кон боб яде ли.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въоръжен взе заложници в банка в ТулузаБарикадиралият се мъж твърди, че е член на Ал Кайда20 юни 2012 16:17 Към 16.20 френската полиция съобщи, че един от заложниците е освободен.Публикувате в 16:17, съобщавате за действия във Франция от 16:20Абе вие да не живеете в бъдещето? Или новините ви ги казва кристалната топка? Хахаха П.П. САШО е в действие явно :)))
9
0
 
2
 
! Отговори
Брайвик преди 11 години
Сър Брайвик се оказа прав -Европа бързо отива в ръцете на исляма!Нека това не го позволим да се случи!
8
2
 
13
 
! Отговори
Един млад Българин преди 11 години
Нека после, тези които ми говорят за уредената западна Европа да се замислят как след 20 години децата и внуците им ще израстват сред араби, *** и пакистанци. И не, че имам нещо против тях или съм расист, но масата от хората емигриращи от тези хора са пълна ***. И към тях може да прибавите българските и румънските ***, които са заляли западна европа.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Европа се напълни с такива "мъченици", които тепърва ще си развяват "исляма" наляво и надясно. И тепърва ще берем ядове с тези хора, жертващи се в името на "Аллах".
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Франция е пълна с мюслеми като тоя дивак , просто си нямат идея какво ги чака франсетата. Когато започнат подобни изпълнения групово , по 5-10-15-20 човека нещата ще станат мноооого сериозни.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Точно...наистина прилича на Попово - но и *** каручки липсват.
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как ми се дояде дюнерче като чета коментарите мммммммм ... с месце, картофки, доматче, зеленце, чесновото сосче сссссссссссссссссссссссссссс :p
3
0
 
13
 
! Отговори
Бойко преди 11 години
Във Франция нямат ли дюнерджийници ??? Тук на всеки ъгъл има и нямаме проблеми с тероризъма !
2
0
 
8
 
! Отговори
Василий Зайцев преди 11 години
Айде, да идват снайперистите !
1
9
 
5
 
! Отговори
Уркото преди 11 години
Кой знае какъв изперкал червен шумкар е тоя, дето още си ляга и се буди с мисълта да громи гнилия капитализъм.