Кралското семейство струва по-скъпо на Великобритания

Разходите им са се увеличили с 0,6 на сто до 32,3 милиона британски лири
Обновена: 3 юли 2012 08:52 | 3 юли 2012 07:55, Петя Славова
36
Кралското семейство струва по-скъпо на Великобритания
Снимка: Reuters

Данъкоплатците във Великобритания ще трябва да отделят малко повече средства за да издържат кралското семейство.

Неговата издръжка в рамките на една година се е увеличила с 0,6 на сто до 32,3 милиона британски лири (40 милиона евро), според счетоводните сметки на Бъкингамския дворец, цитирани от Франс прес.

Разходите на кралицата са се увеличили от 32,1 милиона лири за финансовата 2010-2011 година до 32,3 милиона през 2011-2012 година, което представлява по около половин лира на човек от населението.

Средствата се изразходват за заплати на персонала (13,6 милиона лири), поддръжка на кралските резиденции (12,2 милиона лири) и официални пътувания на кралското семейство, разноските за които са се увеличили със 100 000 лири за една година (общо 6,1 милиона лири), най-вече заради честванията на диамантения юбилей на кралицата (60 години на трона), предаде БТА.

За период от три години обаче кралският двор е намалил разходите си с 26 процента в реално изражение, твърди Бъкингам, припомняйки целта на правителството да свие с 25 процента държавните разходи за четири години, за да се пребори с дефицита.

"Радваме се да обявим, че сме постигнали предсрочно тази цел", коментира кралският ковчежник сър Алън Рийд. Той обясни, че намаляването на разходите е свързано главно с продължаващото замразяване на заплатите, увеличаването на ресурсите и отлагане на разходите за поддръжка на имотите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Bastor преди 11 години
Никой обаче не смята парите, които носят от туризъм и от земите. Много голям процент от обработваемите земи в Англия са собственост на короната. Много добре са си застраховани. Те ако само струваха пари до сега да си ги изхвърлили - ама ще останат без земя. Хах!
30
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
Поредната *** изцепка на българските псевдо журнлисти. Кралското семейство на беликобритания не струва и една лира на данъкоплатците. Доходите са им са от личните владения които хич не са малко. За какво мислите наш Симеончо почна да си иска това и онова от как дойде.
29
4
 
6
 
! Отговори
DS преди 11 години
някой запита какъв е ефектът от кралското семействто. Ами ефекта е, че данъкоплатците дават 30 млн на година, а само туристите, идващи в Лондон, за да видят къде живее тая баба, пръсват по 500+ млн поне на година. Изчислено е, че без кралицата, бъкингам и т.н Лондон и цяла Великобритания ще загубят доста средства от туризъм. Така че не се чудете, а се замислете малко. Ако нямаше далавера никой нямаше да я държи тая бабка на гърба си..
28
4
 
9
 
! Отговори
До 28 преди 11 години
Да не забравяме и милионите на всички бивши президенти, които те получават всяка година. Но понеже сме *** и прости си мислим, че монархията излиза по-скъпа като институция и плюем ли плюем по английската кралица, а задниците ни голи и продухани от мизерия и немотия.Хахаха. За сетен път се убеждавам, че ние сме малка, но за сметка на това изключително проста нация!
27
2
 
7
 
! Отговори
До 27 преди 11 години
Всеки има право на мнение, колкото до това дали е от значение или не е, няма как да знаеш. Ако не ти харесва мнението можеш да му слагаш минуси естествено, но да обиждаш хората и да ги наричаш простаци и *** не е гот.
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами то при тях кралското семейство е като нашия президент.Предимството на Великобитания пред нас е че имат изграден политически елит. Нещо което при нас дълго ще трябва да изграждаме.Освен това да сте чули техните премиери да ходят да режат лентички насам натам? Вършат си работата и правят политика. Лентички режат принцовете и принцесите - това им е работата.
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На нас президентството ни излиза повече от 30 млн. лева на година като включим резиденциите и разходите за избори на 4 години.
24
12
 
11
 
! Отговори
God save the Queen! преди 11 години
с голямо удоволствие сложих минуси на всички *** и простаци, които са се изходили от ранни зори по форумите негативно относно Британската монархия. Да си слушат чалгата и да си стоят в смрадливите дупки. Никой не ги пита за нищо и тяхното мнение е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ!
23
0
 
9
 
! Отговори
Oleee преди 11 години
Хаха - *** и глупав народ. Какво общо има кралицата с управлението? Не знаете ли, че и те си имат парламент? Да сте чували нещо за виги и тори? Кралицата има представителни функции и нищо повече. Хората си имат традиции и си ги пазят. И на мен не ми харесва да ги хранят тия хрантутници, но щом така са си решили - да си я хранят.
22
1
 
22
 
! Отговори
Реалистът преди 11 години
Британците хрантутят само едно кралско семейство..... А ние ХРАНТУТИМ цял един Парламент и цяла една Държавна Администрация който за *** НА ЗЕЛЕ НЕ СТАВАТ!!!!! Тия от така нареченото "НАРОДНО СЪБРАНИЕ" дори НЕ стига че ние ги хрантутим че и НЕ ИМ СТИГА и си крадват и още... и още... и още.... А така наречената "ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ" където 80 процента са нечий роднини,любовници и "приятелчета" и по цял ден си бъркат в носа и си чешат главите и работа за 5 лева не вършат а?!?....
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тц тц, колко жалък, *** и недорасъл е българския народ....доказват го 90% от коментарите отдолу
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе вие им се смеете, че си хрантутят кралското семейство. Но те са по - малко балъци от нас - поне е ясно колко пари дават точно да ги дундуркат. А ние нашите "кралици", явно, защото не ги обгрижваме достатъчно и им се налага да крадват. Но колко точно и те не знаят.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бе да! То издръжката на нашите републикански институции ни излиза "по-евтино" на човек от населението. Да, ама някой друг път!Все пак не всички сме наивни и не можем да смятаме.Освен това те се гордеят с тяхната кралска институция, а ние нашата президентска я мразим по ред типично републикански причини. Но инак да пишем глупости срещу английската кралица, на която между другото изобщо не и пука за вас, еша си нямаме.
18
4
 
8
 
! Отговори
Pff преди 11 години
А на вас умните ***, царчето ви взема горите и палати не за 30, а за 300 милиона. Интелектуалци сте обаче, съмнение няма, англичаните са прости...
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смешници
16
5
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 11 години
Садам бил диктатор Кадафи също а Елизабет защо не пусни властта !!!
15
2
 
8
 
! Отговори
Калин преди 11 години
Правешките талибани, гоцета моцета .. какво са .. най обикновенни ***.. живеещи като крале!! в нормални страни да са по затворите за измами и кражби
14
2
 
17
 
! Отговори
Калин преди 11 години
Държавен глава на десетки нации, културно историческо наследство - това струва средства !! докато тук си знаем ..издържаш ***!!
13
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ски, кралицата е мега гнусна...
12
7
 
3
 
! Отговори
МИ преди 11 години
ДА ИМ ТЕГЛЯТ БАЛТИЯТА И ДА СЕ СВЪРШВА - ТО КОЛКО КАТО ТЯХ ИМА ПО ЗЕМЯТА .............. (ОХХХХ ЗАБРАВИХ - ТО ТЕ СА ШЕФОВЕТЕ НА ШЕФОВЕТЕ )