Темза - магистрала за свръхбогатите на Олимпиадата

Реката винаги е била водният гръбнак на Лондон
Обновена: 13 юли 2012 09:39 | 13 юли 2012 09:27, Елка Василева
23
Темза -  магистрала за свръхбогатите на Олимпиадата
За свръхбогатите Темза ще бъде свободна магистрала по време на Олимпиадата. Снимка: Reuters

За две седмици, ако се сбъднат най-лошите прогнози за транспорта, улиците на Лондон ще бъдат блокирани от безнадеждни олимпийски задръствания. Метрото, което е на почит, но е вече поостаряло, ще бъде кошмар от закъснения и тълпи. Влаковете до предградията пък ще забавят скоростта си до пъплене, посочва
Асошиейтед прес.

За щастие на британската столица обаче през нея минава река. За свръхбогаташите в Лондон Темза ще бъде свободна магистрала за прескачане от парти на парти, от събитие на събитие чрез флотилия от бързи, главозамайващо скъпи лодки.

Компании като Protection Services International са сред многото, които обслужват олигарси, шейхове или просто богаташи, които идват за Олимпийските игри и настояват за топ охрана и лесен транспорт.

Обикновено PSI се занимава с охрана на супертанкери от сомалийски пирати, но все пак водата си е вода, а знаменитостите са си знаменитости. В навечерието на Олимпиадата в Лондон пък Темза неочаквано предлага златна възможност.

"Това е голямо събитие, идват хора от цял свят. Със сигурност ще има опасности", казва Дейвид Макинтош, бодигард от PSI.

Тази година Темза вече попадна в светлината на прожекторите чрез флотилията от близо 1000 лодки, отбелязала диамантения юбилей на кралица Елизабет II през юни.

Реката обаче винаги е била гръбнакът на града, ядрото, около което е изградено неговото богатство. Тя е причината Лондон да стане морски град, а след това и световен град.

Темза свързва големите кралски замъци като "Уиндзор" и "Хeмптън корт", центровете на властта като Банк ъв Ингланд и парламента. Реката е площадката, от която се открива най-красивият изглед към града и неговите забележителности.

За спорта Темза отдавна е терен за състезания по издръжливост като например годишната надпревара между отборите на университетите Оксфорд и Кембридж. Също толкова отдавна реката е и площадка за игра на супер богатите, които желаят да се придвижват със стил, посочва Робърт Блай, уредник на Националния морски музей.

За Олимпийските игри пък Лондон ще стане алтернативна дестинация за супер яхти - от плаващ дворец, който е луксозен хотел с перфектно обучен персонал, до 164-метровата "Иклипс" (Затъмнение) на руския олигарх Роман Абрамович, 126-метровата "Октопод" на милиардера от Microsoft Пол Алън и други, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: лондонолимпиадаТемза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По времето, когато Паисий е писал История Славянобългарска в Лондон вече са четяли всекидневници. Когато жителите на Лондон са ползвали метрото още през 1864 г. в София са газили кал до ушите. Не е необходимо да се изреждат хиляди примери за да се види разликата в развитието. Гордостта, че сме българи е хубаво нещо, ама е добре да се погледнем и отстрани все пак.
14
3
 
30
 
! Отговори
Discovery преди 11 години
До 4:Не искам да звуча черноглед, но приятелю мой бъдеще не се гради със спомени по миналото :). Нещо от сорта да казваш, че някога сме били 4ти в света по футбол и това да ни е гордостта... били сме каквито сме били, сега какви сме, точно такива каквито ни описа колегата в коментар 3. Кервана си върви българите се успокояват с миналото си, в което дори и не са живяли... И още нещо, българите имаме самочувствие без покритие... ако сме толкова къдърни и т.н... защо сме на дъното :)
13
4
 
11
 
! Отговори
До 4 преди 11 години
И когато евреите, ингилизите и янките изстрелват хора в Космоса и до Луната, притежават ядрени арсенали и икономики в размер на няколко трилиона долара, великите българи са в Ташкент...че и отвъд. :D
12
1
 
4
 
! Отговори
goodmood преди 11 години
Май не си ходил в Англия и съдиш за нея от филмите (защото не ми се вярва да четеш книги) за Джак Изкормвача и Шерлок Холмс.
11
5
 
4
 
! Отговори
Питър преди 11 години
Живея на самия бряг на Темза и трябва да кажа, че мястото е едно от най-хубавите, където съм заспивал и събуждал във всекидневието си. Особено утрините и следобедите със слънце са прекрасни, жалко че тая година са твърде малко. Особено впечатляващи са преминаващите круизни кораби, които са пъти по големи от сградите по брега. Иначе плюя на свръхбогатите, които използват реката на хората като магистрала, ако ги разпозная по време на игрите, ще се опитам да ги стигна с плюнка от терасата.
10
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 4 а когато в Англия се е подписвала Магна хартата , която е давала първите демократични свободи през средновековието в началото на 13 век , тук все още са се гонили с богомилите по горите , къде си тръгнал с Англия да се равниш , хубаво е човек да има самочувствие национална гордост и аз ги имам , но е хубаво и да бъде човек реалист , така че малко по спокойно.
9
0
 
5
 
! Отговори
English woman преди 11 години
Тука става нещо странно. Номер едно пише до номер 9, номер 2 - до номер 6....
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти му го казваш в очите, то си лае неговите простотии!
7
1
 
3
 
! Отговори
vse edno преди 11 години
до 2:....а ти тогава беше ичиргу-боил....! Боже, прибери си вересиите!напълно съм съгласен с коментар 17; дори една чисто познавателна и информационна статия е в състояние да събуди злоба и завист у българина. Вече имам усещането, че това е латентно състояние на българското съзнание.
6
19
 
21
 
! Отговори
Видял преди 11 години
до 1: Аз съм бил и в трите държави, които според теб са олицетворение на злото на човечеството. Но в нито една от тях не видях такава злоба, такава завист и такава простотия, каквото в България. Живеете с голямо самочувствие, а всъщност сте трета класа хора, които са неспособни да разберат дори откъде им идват житейските проблеми. Но когато си дърт, необразован, зомбиран с конспирации и пълен догоре с шаблони и предразсъдъци за другите, някак си лесно живееш в *** с име България.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
forza ItaliaDeuchland uber allesHail to Englandможе и да се заформи нещо добро в ЕС
4
2
 
2
 
! Отговори
До 9 - Видял преди 11 години
Браво!!!! Добре им го каза!
3
1
 
5
 
! Отговори
Г преди 11 години
То и сега метрото блокира в 16,30 всеки ден, въпреки, че влакове има на по 30 секунди :) Ще бъде голям мармалад и смях :) Грешно е да си мислите, че те са по умни и организирани от нас, просто имат повечко пари и колонии :)
2
1
 
4
 
! Отговори
Г преди 11 години
То и сега метрото блокира в 16,30 всеки ден, въпреки, че влакове има на по 30 секунди :) Ще бъде голям мармалад и смях :) Грешно е да си мислите, че те са по умни и организирани от нас, просто имат повечко пари и колонии :)
1
4
 
13
 
! Отговори
До номер 1 преди 11 години
Аз съм живял 3 години в Лондон и мога да ти кажа, че града е супер и Англия си е супер, времето е малко дъждовно. но пък няма жеги като тук, улиците са без дупки, хората са приветливи и усмихнати и никак не са студени, парите и за най-мързеливия и необразован *** са достатъчни за нормално съществуване, луксът е с друг привкус, не като на плажа в Лозенец и не трябва да си бандюга или комунистическо внуче за да се докоснеш до него. Ако не вярваш питай Евгени Минчев - той се има за Лондончанин ;)