Бан Ки Мун осъди с най-твърди думи атентата в Бургас

Засега никой не е поел отговорност за нападението
19 юли 2012 08:52, Елка Василева
10
Бан Ки Мун осъди с най-твърди думи атентата в Бургас
Мъж и жена малко след взрива край Бургас. Снимка: Reuters

Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун осъди твърдо атентата срещу израелски туристи в България, съобщава китайската информационна агенция Синхуа.

"Генералният секретар осъжда с възможно най-силните думи нападението" се казва в изявление, публикувано от говорителя на Бан Ки Мун, в което той изразява и съболезнованията си към семействата на жертвите, към израелските и българските власти.

Същевременно представители на израелския еквивалент на Червения кръст - Червена звезда на Давид, пристигнаха в България и посетиха ранените на място, предаде Франс прес, като цитира говорителя на израелското министерство на външните работи Лиор Бен Дор.

Според представителите най-малко 31 израелски граждани са ранени в атентата, от които 3 са в сериозно състояние. 28 са хоспитализирани в Бургас, а тримата в сериозно състояние са прехвърлени в София, се посочва в изявлението на говорителя на външното министерство, цитирано от Франс прес.

Израелските специалисти проверяват дали има други израелски ранени в други болници. Почти всички семейства на ранените са уведомени.

През нощта в Бургас пристигнаха израелски екипи на бърза помощ и медици, специализирани в работа с жертви на атентати, както и дипломати.

Франс прес припомня, че никой не е поел отговорност за нападението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Патилан преди 11 години
Предлагам да се закрие ООН и марионетката Бан Ки Муун да остане без работа! Бан Ки Муун вместо да ми се прави на светица, да вземе да поръча на разбойниците от САЩ, да спрат да провокират правителството на Сирия и да спонсорират терористите! Бан Ки Муун поддържа терористите въоръжени до зъби и изтребващи мирното население. Американска ***, която изпълнява терористичните планове на САЩ за нападение над държави и масови престъпления срещу човечеството. Бан Ки-Мун е олицетворение на Сатаната! Кой държавник ще търпи да му убиват населението? Асад е патриот, който явно няма място в този Вълчи свят! Сирия, та Сирия. Бан Ки Мун няма ли нещо да каже за сирийската опозиция. Като например, не стреляйте! Кои сте вие, какви сте, откъде сте дошли, кой ви дава оръжие, кой ви плаща, ха да видим тогава, как ще им лъснат овълчените физиономии. Тези нещастници продължават да ни третират като че ли сме общество от *** зомбирани крави. Да видим докога ще продължи този цирк?! Такава видна фигура в ООН, и да е толкова глупав, едва ли. По-скоро е платена кукла на конци!!! И съвсем естествено американския управител на измислената вече организация ООН ще обвини Сирия. ООН е срам за човечеството, Бан Ки-Мун просто да не се показва, защото е една американска марионетка. Бай Маймун, няма нужда и да се коментира. Жалък човек в жалка роля. А, театъра, който се разиграва в Сирия е подобен на това, което се случи в Афганистан, Ирак, Либия та и Сърбия.....Медийна пропаганда, един куп лъжи и измами и се надяват, някой да им вярва. ВЕЧЕ И С НЕВЪОРЪЖЕНО ОКО СЕ ВИЖДА, ЧЕ КАТАР, КОИТО СА ПРИКРИТИЕ НА ИНТЕРЕСИТЕ НА САЩ И АНГЛИЯ СТОЯТ ЗАД СЛУЧВАЩОТО СЕ В СИРИЯ, КАКТО И ЗАД ЧУДОВИЩНОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В ХУЛА - ПАРИ, ПРОФЕСИОНАЛНИ ГЛАВОРЕЗИ, ХЛАДНОКРЪВНО УБИЙСТВО НА ДЕЦА, ДЕСЕТКИ ТРУПОВЕ, КАТО ЛЪЖАТА БЕШЕ НАСОЧЕНА СРЕЩУ АСАД, ЗА ДА СТАНЕ ПРЕТЕКСТ ЗА ЗАОБИКАЛЯНЕ ОТ САЩ И ТЕХНИТЕ СЪЮЗНИЦИ НА ООН И ДА СИ ДАДАТ САМИ ПРАВОТО ЗА ВОЙНА СРЕЩУ СИРИЯ.
8
0
 
2
 
! Отговори
m преди 11 години
Мъж и жена малко след взрива край Бургас. Снимка: Reuters....snimka REUTERS..малко след взрива ....İNTERESNO
7
1
 
2
 
! Отговори
11 преди 11 години
Хората каквито и да са не могат да съдят каквото и когото и да е било... МОЖЕ БИ ЗНАЕТЕ?
6
2
 
3
 
! Отговори
до №3 преди 11 години
Няма смисъл да им го казваш, на хората от позитано им е заповядано да политизират всичко случващо се през последните 3 години!
5
2
 
2
 
! Отговори
do 1 преди 11 години
Uff na takwia kato teb, wse amerikancite sa ti winowni.
4
0
 
6
 
! Отговори
d преди 11 години
Ами изгони ги бе Драскач
3
3
 
8
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Не е момента да го обръщаш на политика.
2
10
 
16
 
! Отговори
Шенгьо преди 11 години
Бан Ки мун осъди атентата. А Банкя маймун кой ще осиди за безхаберието му?
1
12
 
5
 
! Отговори
6 6 6 преди 11 години
Не разбирате ли че ЦРУ е виновно за взрива на Бургас,това е Американска провокация.Дадохме им База Борисов им лиже задниците.Ето ви Благодарността на Американците!!! Изпратиха Американец да Убие невинни хора дошли на море.За да нападнат Иран.Трябва да се свали това правителство и да се изгонят тези Американци от България.