Тримата тежко пострадали при атентата са в София

Почти всички семейства на ранените са уведомени
19 юли 2012 07:16, Петя Славова
7
Тримата тежко пострадали при атентата са в София
Снимка: Булфото

 Най-малко 31 израелски граждани са ранени в атентата, от които трима са в критично състояние. Те са прехвърлени в София.

Останалите 28 души са хоспитализирани в Бургас. Израелските специалисти проверяват дали има други израелски ранени в други болници. Почти всички семейства на ранените са уведомени, пише БТА.

През нощта в Бургас пристигнаха израелски екипи на бърза помощ и медици, специализирани в работа с жертви на атентати, както и дипломати. Франс прес припомня, че все още никой не е поел отговорност за нападението.

Същевременно генералният секретар на ООН Бан Ки-мун осъди твърдо атентата срещу израелски туристи в България, съобщава китайската информационна агенция Синхуа.

"Генералният секретар осъжда с възможно най-силните думи нападението" . Това пише в изявление, публикувано от говорителя на Бан, в което той изразява и съболезнованията си към семействата на жертвите, към израелските и българските власти, предаде БТА.

У нас вече са и представители на израелския еквивалент на Червения кръст - Червена звезда на Давид. Те пристигнаха в България и посетиха ранените на място, предаде Франс прес, като цитира говорителя на израелското министерство на външните работи Лиор Бен Дор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
8
 
5
 
! Отговори
тоталната глупост преди 11 години
Както е тръгнало, войната между Израел и Иран ще се състои на българска територия. Поради тоталната глупост на режима на пожарникаря!
5
1
 
9
 
! Отговори
до 4 преди 11 години
то и американците ги предупредиха че ще им нападнат флота в пърл харбър-взеха ли мерки-не-но после това беше идеалния повод за атомните бомби...сега става нещо подобно-МВР са знаели-но не са взели мерки-оставки трябва да има но едва ли-всичко е сценарий за започване на войната срещу Иран...
4
9
 
9
 
! Отговори
АА преди 11 години
По CNN Тече новина , че МВР е било предопредено , така , че Цветанов и Борисов да си подават оставката .
3
1
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
нали бяха тръгнали да затварят военна болница, щото била " неефективна" . И къде се оказа, че има специалисти, които могат да се справят в такава изключително тежка ситуация ? Нали всички плюехте по лекарите и сестрите, защото били некадърни и не им трябвали големи заплати ? Не дай Боже на някой от вас да му потрябва помощ, къде ще отидете ? Вие имате ли представа какво представлява една такава катастрофа и какво трябва да гледаш? И има лекари и сестри, които все още получават мизерни заплати
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ужас, голяма трагедия, дано да се оправят хората
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано се оправят хората, пак невинни жертви. Има и няколко пострадали с двойно гражданство, може би български евреи. Дано се оправят.