МВнР: Търсим решение с БГ берачите в Швеция

Наколко нашенци се прибрали у нас, други скоро си идвали
Обновена: 22 юли 2012 17:14 | 22 юли 2012 17:09,
89
МВнР: Търсим решение с БГ берачите в Швеция
Част от блокираните в Швеция българи. Снимка: thelocal.se

Българското посолство в Швеция е в тесен контакт с полицейските и социални служби на Стокхолм и търси решение на проблема с българските граждани – берачи на горски плодове, пристигнали в Кралството без трудов договор, съобщиха от Външно.

Днес по обяд пред посолството ни в Стокхолм са се намирали 18 българи (шведското издание thelocal.se твърди обаче, че блокираните нашенци са 200), които нощували в автобус.

Още по темата
Шест души от тази група отпътували днес за България, за 9 души се организира отпътуване от Стокхолм утре.

"Полагат се усилия към тази група да се присъединят останалите трима от групата. Вчера други 10 души бяха изпратени за България", допълват от министерството.

Посолството е подпомогнало част от хората да получат пари от близките си за закупуването на билети. Очаква се заминаването им да се организира при първа възможност, допълват от МВнР.

По данни на шведската полиция, българските берачи на плодове са били в Йемтланд, в северната част на Швеция.

Те били подлъгани с обещание за работа, но след това били оставени да се грижат сами за себе си в горите.

Разследващите в Швеция не уточняват дали блокираните българи, събрали се пред посолството ни, са свързани с 43-годишния български гражданин, арестуван в четвъртък по подозрения, че е примамвал други българи да дойдат в Швеция с обещание за заплата, дом и работа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много глупости са изписани тук - външно министерство по закон е длъжно да подпомогне всеки български гражданин, в противен случай за какво вземат заплати всичките милюзи зад граница. Дават се средства под формата на заем (а не безвъзмездно както си мислите) и лихвите започват да текат от момента на даването на парите. А както виждате *** не са заминали там да крадат жици, а да работят. Сигурен съм, че при една балансирана и добре премерена програма за интеграция, *** ще започнат да работят здраво, да изучават децата си - но политиците не се нуждаят от независими граждани. Щом Майкрософт и други големи компании имат офиси от програмисти и инженери в Индия, щом са доволни от тях и въпрос на престиж е да изучиш детето си в Индия -- това всичко може да се повтори и у нас.
56
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КИОЛЕГИБЕРАЧИ НА КРАСТАВИЦИ ИМА ЛИ?ПЛАЩАМ ДОБРЕНЕЩАСТНИЦИ
55
4
 
32
 
! Отговори
Препоръка преди 11 години
"МВнР: Търсим решение с БГ берачите в Швеция"Не търсете решение, търсете спасение от тази ***!
54
3
 
24
 
! Отговори
ДАН КОЛОВ преди 11 години
Искам като отида в чужбина и като кажа, че съм българин да чуя "Уау!", а не "Олеле!" Това значи, че крадливите *** да се обособяват в резерват с въоръжена охрана и никаква Европа! От тая напаст само така ще се избавим! Няма такова животно, наречено интеграция! Те са *** и докато не унищожат приемника, не мирясват!
53
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много врати ни се затварят заради това, че други се представят за "българи", а в същност са чисти ... роми! Не съм расист, даже напротив, но може би трябват да се вземат някакви промени, за това хората навън, да правят разлика, кой какъв е, а не да си мислят, че всички българи са с черни коси и тъмнокожи. Моите уважения .. но заради "кутрурата" и "манталитета" не ми се плащат техни грешки!
52
0
 
0
 
! Отговори
d2 преди 11 години
sprete dan pi6ete gluposti. kogato neste na ystno s ni6to. 10 4oveka golam problem???????????
51
2
 
3
 
! Отговори
U2 преди 11 години
Чудя се, къде ли е онзи врачански "швед" Стефан Чолаков, да даде експертното си мнение?
50
5
 
32
 
! Отговори
Йорданов-Ямбол преди 11 години
*** ли са не за хвалене.*** си остава ***,дори и да работи не работи като българин,мързеливи и некадърни са.*** да работи качествено,съвестно и повече от 8 часа-никога...П.С.Куче курбан не става и *** балгарин не става.
49
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Берачи, берачи... ама май чисти *** които са отишли да крадат от наше име...
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
e dobreve mekotelite pak sa vav 4as. tezi tozi pat sa oti6li da rabotqt ane da kradat ima razlika mai mai.na vas samo *** vie vav ostata
47
2
 
34
 
! Отговори
ДО 47 преди 11 години
Защо като нямат средства за препитание раждат по 10-15 безполезни ***? Сигурно имаш логичен и издържан отговор за това и за факта, че *** са бреме за обществото и за целия нормален свят? Китайците решиха проблема радикално - 1 дете, след което - яки данъци и забрани, дори стерилизация!
46
4
 
16
 
! Отговори
ugly truth преди 11 години
Да сте видели швед лятото по бостаните в българия , няма и да видите , защото с техните социални помощи са си на почивка море с евтин алкохол , цигари и други екстри , пък българите за стотинки им робуват , това се нарича тъпизъм и извода че дс са ***.
45
1
 
6
 
! Отговори
ДО 47 преди 11 години
Така е! За огромно съжаление си абсолютно прав!
44
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕМОТИЯТА И МИЗЕРИЯТА В МУТРЕСТАНИЯ КАРАТ ХОРАТА ДА НЕ НЕМОГАТ ДА МИСЛЯТ ЛОГИЧНО. КАТО ГЛЕДАТ КАК ДЕЦАТА ИМ ГЛАДУВАТ И ПЛАЧАТ ЗА ТРОШИЧКА ХЛЕБЕЦ ЗАБРАВЯТ ДА МИСЛЯТ И ТРЪГВАТ С НАДЕЖДАТА ЧЕ ЩЕ ИЗКАРАТ НЯКОЕ ЕВРО. КОЙТО НЕ ГО Е ПРЕЖИВЯЛ НЯМА ДА МЕ РАЗБЕРЕ. А ТАКИВА ИМА. ЗАТОВА ХОРАТА СА ТРЪГНАЛИ БЕЗ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ДАЛИ ЩЕ ИМАТ РАБОТЕН ДОГОВОР ИЛИ НЯМА ДА ИМАТ. ТЕЗИ ХОРА СА РАЗЧИТАЛИ НА ЧОВЕК КОЙТО НЕ Е БИЛ ЛОЯЛЕН КЪМ ТЯХ. А ТАКИВА НЕ ЛОЯЛНИ ХОРА С ЛОПАТА ДА ГИ РИНЕШ В МУТРЕСТАНИЯ.
43
10
 
27
 
! Отговори
АРИЕЦ-БЪЛГАРИН преди 11 години
Заради смрадливите *** ще ни ликвидират и нас, българите! Американците са коварни, по телевизионните канали плачат за интеграцията на ***, а в небето всеки ден ни ръсят с отрови чрез Кемтрейлс. Отделно в хранителните вериги се продават само "елегантни" отрови... С ГМО, заразени дрехи "секанд хенд", смъртоносни ваксини и прочие ще ни довършат! Ротшилд и Рокфелер искат 500 млн. жители, другите 6500 млн. са излишни и безполезни!
42
1
 
28
 
! Отговори
ХАЙДЕ преди 11 години
Стига ве! Отишли отишли....няма да го върнем назад времето! Станалото станало - сега оня дерибей дето ги е измамил и българската държава да му дири отговорност и направо в пандиза. Похвалното в слу4ая е 4е вместо да крадат тука и да ни стоят на помощи само са отишли да изкарат някой лев....аз не виждам нищо лошо в това, а предполагам и вие? Но такива измами трябва да се наказват най-сурово, защото такива слу4ки, а те доста за4естиха напоследък, са голям шамар по реномето на родината ни!
41
7
 
28
 
! Отговори
Чудя се преди 11 години
Ама защо не закъсат някъде в чужбина някой симфоничен оркестър? Или спортисти, отишли на състезание? Актьори? Певци? Академици? Ами все закъсват разни простаци, илитерати и нискообразовани ***? Тия ратаи не разбраха ли, че да си слуга е занимание опасно?
40
6
 
9
 
! Отговори
Йорданов-Ямбол преди 11 години
До 41Ама и "Райд" става,че *** са като мухи и се налага да се вземат сериозни мерки за унищожението им.
39
4
 
8
 
! Отговори
до интелектуалец преди 11 години
поправка: думата не е "РАЙТ" а "РАЙХ" !!
38
1
 
13
 
! Отговори
ТОЯ преди 11 години
Дето ги е подмамил да го пращтат в панделата направо....или не - на бесилка! Хем поредната и то зверска излагация за България, хем и малтретирване на хора и то с деца....даже и да са ***. Предната седмица писаха за Норвегия подобна статия....сега Швеция....преди беше Франция.....ами....омъръзна ни ве4е да ни правят за резил навсякъде!