МВнР: Търсим решение с БГ берачите в Швеция

Наколко нашенци се прибрали у нас, други скоро си идвали
Обновена: 22 юли 2012 17:14 | 22 юли 2012 17:09,
89
МВнР: Търсим решение с БГ берачите в Швеция
Част от блокираните в Швеция българи. Снимка: thelocal.se

Българското посолство в Швеция е в тесен контакт с полицейските и социални служби на Стокхолм и търси решение на проблема с българските граждани – берачи на горски плодове, пристигнали в Кралството без трудов договор, съобщиха от Външно.

Днес по обяд пред посолството ни в Стокхолм са се намирали 18 българи (шведското издание thelocal.se твърди обаче, че блокираните нашенци са 200), които нощували в автобус.

Още по темата
Шест души от тази група отпътували днес за България, за 9 души се организира отпътуване от Стокхолм утре.

"Полагат се усилия към тази група да се присъединят останалите трима от групата. Вчера други 10 души бяха изпратени за България", допълват от министерството.

Посолството е подпомогнало част от хората да получат пари от близките си за закупуването на билети. Очаква се заминаването им да се организира при първа възможност, допълват от МВнР.

По данни на шведската полиция, българските берачи на плодове са били в Йемтланд, в северната част на Швеция.

Те били подлъгани с обещание за работа, но след това били оставени да се грижат сами за себе си в горите.

Разследващите в Швеция не уточняват дали блокираните българи, събрали се пред посолството ни, са свързани с 43-годишния български гражданин, арестуван в четвъртък по подозрения, че е примамвал други българи да дойдат в Швеция с обещание за заплата, дом и работа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
8
 
! Отговори
до възмутения от въз преди 11 години
прощавай, роме! не знаех, че дъртата мангасарка на първи план на снимката ти е роднина. майка навярно?
36
1
 
12
 
! Отговори
интелектуалец преди 11 години
Читав, щом владееш 3 езика, ти не си ***! *** си личат от пръв поглед и "ухаят" на виолетки. Лошото е, че стават все повече и няма "РАЙТ" за тях...
35
0
 
23
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: препатил (номер 21)Аз явно съм по-беден и от "***". Защото ако сега бях в Швеция (между другото, вече съм ходил там - през 1990 г.), нямаше да има кой да ми прати и пет лева за консерви с боб!!!
34
24
 
20
 
! Отговори
читав българин преди 11 години
Държавата да спре тия *** и да не ги пуска навън, докато не си извоюват статут на ХОМО САПИЕНС! Да се пускат само българи, които покажат 10000 евро кеш или в кредитна карта и говорят свободно 3 езика. Иначе тия *** позорят България и когато аз ида на почивка с джипа си в европейска страна, гледат на мен като на миризлив ***, макар да съм ползувал "Пако Рабан", а гаджето ми "Шанел."..
33
2
 
10
 
! Отговори
до 24 възмутения преди 11 години
Аз пък съм възмутен от твоят коментар. Хората са отишли да бачкат!Такива като теб заслужават бесило *** чифутска!
32
3
 
5
 
! Отговори
горе на черешата преди 11 години
имаше един руснак латвиец с офис на ул. шипка софия , да не би той да ги праща по скандинавието , и по кипър ги пращаше инак голям мошеник .
31
3
 
28
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Това е образът на България в чужбина! Срам!
30
1
 
36
 
! Отговори
Иван преди 11 години
БГ-берачите са 400 души от ромски произход, но наистина в новините се водят като българи,което е и вярно.Незнайно как са пристигнали в Швеция, подлъгани за бране на боровинки/които са още зелени/. По шведската ТВ показват *** ни събратя,опънали палатки от подръчни материали срещу дъжда, с щъкащи дечица из калта,навесили пране по познатия начин,тършуващи по кофите за храна и чакащи работа.Лице от посолството на развален английски се опитва да обяснява нещо...
29
8
 
8
 
! Отговори
Комунист преди 11 години
*** нали искахте демокрация бе????Това е демокрацията-богатите бият и *** бедните!!!Айде кенефочистачи,стягайте си *** ,че бая *** ви чака в "демократична" Европа....
28
5
 
15
 
! Отговори
Боку Тиквуня преди 11 години
*** са нашият най важен електорат и ще направим всичко възможно за тях!!!
27
0
 
13
 
! Отговори
Оле-мале преди 11 години
Сега всичките *** *** от плас Пигал ще ревнат, че на пътя им е много горещо и сутеньорите ги пошляпват и да идва бг самолета да ги извозва у нас до катуна. Блазе им на пилотите, без работа няма да останат. Докато я извозят тая продажна *** до България....
26
1
 
12
 
! Отговори
EU преди 11 години
Факт е, че Европа има нужда от ефтина работна ръка за черната работа. Официално Агенцията по заетостта уж обявява такива работни места. Но всичко е само на хартия и за медиите. Голямата бариера - Бюрата по труда правят всичко възможно да пречат, с измислени и ненужни изисквания, с бездействие и дезиформация.Ако имаше ред в тази държава, нямаше да има измамени.
25
2
 
10
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Какво решение търсят елементарно е .Да изпратят правителствения самолет и после да си приберат парите за разходи от измамниците.
24
5
 
22
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Какви българи, това са само ***! Носачи на кашони, миячи на *** и ***. Истинските българи си гледат малини и къпини в къщи, пият си ракийка вечер и си тупат топката! Истинският българин никога не е бил измекярин, той сам се е оправял, щото е находчив и умен, а земята му е истински изобилен рай, нямаща световен аналог! Шибалниците си продадоха земята за жълти стотинки и сега вият от глад на чужди порти!
23
1
 
21
 
! Отговори
1 преди 11 години
пак *** на тумби. тези *** да се научат да поемат сами отговорност за себе си.посолството да поиска от шведската полиция съдействие за разчистването на улицата!
22
13
 
15
 
! Отговори
Възмутен преди 11 години
Ама откъде- накъде държавата трябва да се грижи за всички ***, артисали някъде по чужбина??? Като са си дали гъзовете под наем на разни чужди господари, водени от лакомия за пари, па да си берат дертовете. Баси наглеците! Като им се берат малини - у българско бол!
21
0
 
14
 
! Отговори
до 20 преди 11 години
Това е нещо което не трябва да се отминава с лека ръка и всички български граждани няма значение мюсюлмани или християни да си помислят добре когато пускат бюлетината.Това не са нашите управници! Това са *** б...ци..ще напиша точно какво са но ще ми изтрият коментара. Но то е видно какви са...
20
0
 
4
 
! Отговори
ДО 15 преди 11 години
Евалрка пи4! Това съм го запомнил от едно интервю на Тодор Живков....доста отдавна! За съжаление е така: или казано по друг на4ин - който дава парсата, той поръ4ва музиката!
19
1
 
34
 
! Отговори
препатил преди 11 години
Добре, че са нагли ***, та са се натресли пред посолството. Ние българите се спасяваме поединично. Не са малко българите, чиито бедни роднини теглят заеми, за да им пратят пари да се върнат. Но ние мълчим, защото знаем че няма кой да ни помогне. Емигранти сме и в собствената си родина.
18
1
 
27
 
! Отговори
ДО 19 преди 11 години
ВЕРНО Е ТОВА! Къде бяха нашите тикви когато погребваха 4овека - българин загинал при атентата на летището в Сарафово??????? Къде бяха те??? Аааахххх....ДУПЕДАВЦИИИИ! Ако беше за чужди сигурно и паметник щяхте да вдигнете и венци да поднесете, ама нали е един от нас - от БГ народа....не го броите за стотинка! И оня Доган - само по 4евермета и кьор-софри се кросни....ина4е никакъв го няма - шушумиги!