Чавес зове: Пийте гроздов сок вместо кока-кола

Президентът на Венецуела смята да намали вноса в страната
Обновена: 23 юли 2012 09:44 | 23 юли 2012 09:37,
124
Чавес зове: Пийте гроздов сок вместо кока-кола
Уго Чавес Снимка: Reuters

Президентът на Венецуела Уго Чавес призова сънародниците си да пият сок, произвеждан от местна компания, вместо сладки газирани напитки като кока-кола и пепси, предаде Асошиейтед прес.

Чавес заяви, че за да увеличат потреблението на местни стоки, потребителите трябва да купуват "Увита" - гроздов сок, произвеждан от държавната компания Корпосулиа, вместо подсладени газирани напитки на чуждестранни компании.

При дългите си телевизионни речи социалистическият лидер на Венецуела често дава съвети на сънародниците си, призовавайки ги да ядат здравословни храни, да спортуват и да избягват наркотиците и алкохола.

Във вчерашната си реч Чавес посочи, че Венецуела планира да увеличи потреблението на местни стоки, което означава, че ще намали вноса. Президентът насърчи и консумацията на венецуелски вина.

Страната внася по-голямата част храните и напитките, които гражданите й консумират, припомня АП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: сокУго ЧавесВенецуела
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
5
 
5
 
! Отговори
До 48 преди 11 години
Хахахаха браво. Поздравления за великолепният коментар. Ама веднага накърнихте нечие его. Минусчетата заваляха. Но сте изключително прав за ганьовеца. На ганьовеца всичко му е ясно, за всяко нещо има решение, а не се вижда че събира жълти стотинки, и е пиян през по-голямата част от деня. :D:D:D Още веднъж поздравления за великолепният коментар. Дано да има повече будни български граждани като вас.
48
3
 
17
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 11 години
ЧЕ то кола пият САМО селяните и ония нискочелите(ястреби,гурбетчии)
47
5
 
25
 
! Отговори
СГ преди 11 години
Ами когато си е прав човекът прав си е ;-) По принцип USA - храните са фрашкани с въглехидрати и глюкоза в случая аспартам. Когато дневният прием на въглехидрати излезе от нормата а в USA това е ежедневие - нервните клетки се насищат с въглехидрати и окончанията на мозъчните клетки спират да раста. А колкото са по-дълги, и по гъсти - човек мисли по-добре, помни по-добре и се образова по-добре. Та не се чудете да USA *** - всичко започва от храната им. Там целенасочено ги правят на овце ;-)
46
8
 
9
 
! Отговори
Вожда преди 11 години
Един наш Вожд пък ни съветваше да си отглеждаме картови и да си пасем овци.Всяка прилика с лица и събития е случайна.
45
7
 
6
 
! Отговори
до 42 преди 11 години
ХА-ха-ха...Или си много, ама много *** или си просто роден ***. И откъде ще се получава наготово това "необходимо да преживява"? Нали трябва да го произвежда някой. Аз ако знам, че някой ще ми дава наготово храна да преживявам, няма да си мръдна пръста да бачкам, всъщност няма да мръдна от канапето в нас - по цял ден ще си чета книжки, ще си гледам филми и ще слушам музика. И много, много други ще са като мен. Е, тогава кой ще бачка да ни произвежда необходимото, че да го вземем и да се наядем :))) Ти ли?
44
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми човека явно може да си го позволи, и ЯВНО СИ ГО ПОЗВОЛЯВА. А ти *** ? Къде си ти Ганьоооо, *** ? Седиш си у вас на жегата полупиян още от обяд, биеш жена си за добро утро , а вечер заспиваш пиян припаднал на земята в собствената си повърня и урина. Тръгнал да дава акъл на Чавес. ръководител на цяла една държава. Ехххх ***, Ганьоооо......
43
8
 
19
 
! Отговори
до 44 преди 11 години
Прави разлика между комунизма като идеология и между "извратения" комунизъм, който се практикуваше в СССР и някои днешни държави като С. Корея. ;)Комунистическата идеология не е никак лоша, стига да се намери някой, който да не използва някои лостове на комунизма за лична облага. :)
42
3
 
9
 
! Отговори
lq lq преди 11 години
i az sym za bulgarskoto!!! nai-xybavoto!!!! evaala na Chaves dano vie da go ysuznaete!!!!!
41
15
 
9
 
! Отговори
A1 преди 11 години
Власт,власт и пак ВЛАСТ!Това е комунизма!Комунистическите зверове виждат обикновените хора само като ходещи роби-роботи,които да работят за тях като волове цял живот!Без собственост,без земя,без човешки права,без право на свободно мнение!Винаги да са от Б-ОТБОРА НА ЖИВОТА!"ВСЯ ВЛАСТ СОВЕТАМ!"-Това им беше лозунга!
40
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хубавото на капитализма е, че той върви към дъното.Монетарната система ще отпадне, и всеки човек ще получава необходимото за да преживява.Няма да има много богати и бедни, всички ще са равни и ще живеят в мир и разбирателство!
39
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пари, пари и пак ПАРИ!Това е капитализма! Капиталистическите "зверове" виждат хората като ходещи портфейли, а не като живи същества. За тях е важно само да те изцедят до последния лев.
38
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОЙ ОТ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИЯТ СВЯТ ЩЕ ПРИЗОВЕ НАРОДА СИ ДА ЖИВЕЕ ЗДРАВОСЛОВНО? ТАКИВА КАПИТАЛИСТИ НЯМА. КОЛКО ПЪТИ ЧУХТЕ ПРЕЗ ТЕЗИ 22 ГОДИНИ НЯКОЙ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ТАРИКАТИ ДА ВИ ПРИЗОВЕ ДА НЕ КУПУВАТЕ ЛЪСКАВИТЕ *** НА ЗАПАДА. И ЗАЩО НЕ ЗАБРАНИХА ВНОСА ИМ? НЯМА И ДА ЧУЕТЕ. ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ МИСЛИ ЗА ВАС. ВСЕКИ СИ МИСЛИ ЗА СВОИТЕ ИНТЕРЕСИ И ДЖОБАСИ. А В МУТРЕСТАНИЯ ВСИЧКО КОЕТО СЕ ПРОИЗВЕЖДА Е ОТРОВНО. НЯМА ДА ВИ УБИЯТ НА МОМЕНТА. НО НЯМА ДА ДОЖИВЕЕТЕ ДО ПЕНСИЯ. КОЕТО Е И ЦЕЛТА НА СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТИ
37
17
 
8
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
мечтаете ли си за уго, а неудачници?
36
5
 
27
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
Има много добро БГ сирене по 15лв. килограма...Ако взимаш от 4лв. килото, естествено че ще е палмово масло...
35
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глобалния комунизъм е единствения шанс за спасение на човечеството от тоталната разруха към която ни води световната диктатурата на капитала! Жалко че хората не разбират истинската същност на комунизма и веднага бързат да правят асоциации със Съветския съюз и съществуващите режими. Истинския комунизъм никога не е осъществяван(освен в много малки мащаби) Истинския комунизъм НЕ е диктатура, а е система която работи в полза на народа!Венецуела НЕ е комустическа общност а диктатура!
34
2
 
30
 
! Отговори
Станимир преди 11 години
И в България пият гроздов сок ама на джибри :)
33
4
 
5
 
! Отговори
до 30 преди 11 години
Еми виж се ти си с минус!Простотията ни на потребители какво да я коментирам!
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То проблема идва в това ,че кога на някои му набиеш в празната кратуна да си подпомага икономиката и да не консумира ***,става точно обратното.
31
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е кво да права - няма руски квас, и пия кола.
30
24
 
5
 
! Отговори
шопско гъзе преди 11 години
до 30Ти си яж българските спагети, дето се разкашкват, аз ще ям италиански. Яж бг сирене от палмово масло, аз ще хапвам синьо сирене и френско "Бри" :) Само нашенски пържоли мога да се прежаля да купя.