Чавес зове: Пийте гроздов сок вместо кока-кола

Президентът на Венецуела смята да намали вноса в страната
Обновена: 23 юли 2012 09:44 | 23 юли 2012 09:37,
124
Чавес зове: Пийте гроздов сок вместо кока-кола
Уго Чавес Снимка: Reuters

Президентът на Венецуела Уго Чавес призова сънародниците си да пият сок, произвеждан от местна компания, вместо сладки газирани напитки като кока-кола и пепси, предаде Асошиейтед прес.

Чавес заяви, че за да увеличат потреблението на местни стоки, потребителите трябва да купуват "Увита" - гроздов сок, произвеждан от държавната компания Корпосулиа, вместо подсладени газирани напитки на чуждестранни компании.

При дългите си телевизионни речи социалистическият лидер на Венецуела често дава съвети на сънародниците си, призовавайки ги да ядат здравословни храни, да спортуват и да избягват наркотиците и алкохола.

Във вчерашната си реч Чавес посочи, че Венецуела планира да увеличи потреблението на местни стоки, което означава, че ще намали вноса. Президентът насърчи и консумацията на венецуелски вина.

Страната внася по-голямата част храните и напитките, които гражданите й консумират, припомня АП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: сокУго ЧавесВенецуела
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
7
 
6
 
! Отговори
Sasho преди 11 години
ТО ВСЕ ЕДНО В ПЛОДОВЕТЕ СОКОВЕ НЯМА ЗАХАР А?? МИ ДА МУ ИЗПРАТИМ ДРУГАРЯ ГРИША ГАНЧЕВ ЧЕ ДА МУ ДОСТАВИ МАЛКО РАДИОАКТИВНА ОТ ЧЕРНОБИЛ..... А *** СЕ ПРЕХЛЪСВАТ ОТ ВЕЛИЧИЕТО НА ЧАВЕС))))))
108
7
 
6
 
! Отговори
Sasho преди 11 години
хахаха СЪЩИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ *** В ЕДНО СВОЕ ИЗЯВЛЕНИЕ ГИ МОЛЕШЕ ДА СЕ КЪПЯТ ПО МАЛК0))) ТО НА КОМУНИЗМА КОЕ МУ Е В ИЗЛИШЪК? МАЙ САМО ПРОСТОТИЯТА
107
6
 
10
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Coka-cola e един хай-тек ''хранителен'' ***, който няма място в моето тяло, браво на Чавес, сега очаквайте американски военен десант над Венецуела в защита на ''демокрацията''!
106
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Aз пък не искам да се тъпча постоянно с хамбургери и кола,но искам когато ми се прияде,да си взема и хапна свободно,а не "добрият чичко от портрета" да ме следи с очи какво ям и какво пия.
105
8
 
7
 
! Отговори
до Сивушка преди 11 години
Добре де, аз пък искам да се тъпча с хамбургери, чипсове и креМвирши... не може някой да решаваме вместо мен кое е вредно и кое не. Да живее свободата на избора!!!
104
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя пич ме върна с десетки години назад!Давай Хуго,все така я карай и дано свършиш като другаря Чаушеску някой ден.
103
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
VIVA UGO !! VIVA VENECUELA !! VENSEREMOS CAMARAD !!
102
9
 
16
 
! Отговори
Стуци преди 11 години
Когато един народ може да бъде купен с кока кола, дънки, дъвки и бонбонки, той не заслужава да е свободен!Още по-страшно е, когато за гореспоменатите американски екстри се разделиш с безплатното образование, здравеопазване, пенсионна система, национална икономика и инструменти за сигурност! Когато дадеш на един народ кока кола а му вземеш образованието и здравеопазването, само един пълен *** може да се радва на некаква свобода! Великата свобода да пиеш нещо, което даже нямаш на идея какво е!
101
1
 
9
 
! Отговори
до антикола преди 11 години
Абе и аз недолюбвам тази напитка , ама да знаеш че в нея няма захар. Използва се един сироп дето се получава На всички обръщам внимание да избягват туй нещо аспартама.
100
9
 
17
 
! Отговори
Сивушка преди 11 години
Чавес е абсолютно прав! И не е никакъв психар, просто не всеки бройлер има куража да управлява държава в латинска Америка, като се разхожда по нервите на янките! Шапка му свалям на този мъж! Де поне един такъв и в Бегето!Кока-колата и другите *** са за безмозъчни глъмове, дето никога не се интересуват какво си слагат в устата! Същите ядат и Макдоналдс, и чипс, и кремвирши...Човек е това, което яде!106-ти, това за солта е абсолютно вярно! Това е най-голямата тайна на Кока Кола!
99
11
 
10
 
! Отговори
а преди 11 години
А бате Уго пие ли си хапчетата?
98
10
 
12
 
! Отговори
обективен преди 11 години
Забраните САМО ЗАСИЛВАТ ТЪРСЕНЕТО на съответната стока, тъпия *** от снимката накрая ще го застрелят като куче, именно заради дифицита който вече *** на вратата на Венецуела. Тази страна е изправена пред глад, тъй че Колата и е най- малкия проблем. Хората още помнят КРИЕНИЦАТА с милицията на НРБ- то пред Кореком и ОПАШКИТЕ за ДЪНКИ, банани и оригинална Кола (доколко е била оригинална е друг въпрос)!
97
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРЕЗ СОЦИАЛИЗМА-ИСТИНСКИ НЕКТАРИ ОТ ПРАСКОВИ, КАЙСИЙ, СЛИВИ, ЧЕРЕШИ, ВИШНИ 500 МЛ 32 СТОТИНКИ С ОТЛИЧНО КАЧЕСТВО, БИЛ СЪМ НА УЧЕНИЧЕСКА БРИГАДА В КОНСЕРВЕН ЗАВОД И ЗНАМ ЦЯЛАТА ТЕХНОЛОГИЯ. БЕШЕ СУПЕР КАЧЕСТВО СЕГА ПИЕМ ПОМИЯТА НА КОКА И ПЕПСИ -КОЛА. ПСЕВДО ИЗМИСЛЕНИ НЕКТАРИ С БОЯ ЕСЕНЦИЯ И ОТРОВНИЯ КАНЦЕРОГЕНЕН АСПАРТАМ.
96
3
 
16
 
! Отговори
АНТИКОЛА преди 11 години
ОТДАВНА НЕ ПИЯ КОКА-КОЛА И ВСИЧКИТЕ ПРОДУКТИ НА КОЛА И ПЕПСИ-КОЛА.ПРОЧЕТЕТЕ 32 ГРАМА ЗАХАР В ЕДНА ЧАША.32 ГРАМА СА НАД ПОЛОВИНАТА ПЪЛНА КАФЕНА ЧАША СЪС ЗАХАР. В ЧАЯ И КАФЕТО СЛАГАМ ЕДНА РАВНА ЛЪЖИЧКА ЗАХАР А В ЧАША КОЛА 6 ПРЕПЪЛНЕНИ ЛЪЖИЧКИ КАФЕНИ ЗАХАР. ТОВА Е ПРЕКАЛЕНО И УБИЙСТВЕНО. ТЪПЧАТ НИ С ОТРОВИ И ЗАХАР.ПОДСЛАДЕНИТЕ С АСПАРТАМ И ПОДОБНИ - ОТРОВНИ ДОКАЗАНО. ПРИЯТНО ТРОВЕНЕ С КОКА-КОЛА И ПОДОБНИТЕ.БИРА С ПОРТОКАЛ ПЪЛНА ПРОСТОТИЯ ЛА**** СЪС ЗАХАР
95
2
 
14
 
! Отговори
Уго е прав!!! преди 11 години
Coca Cola Pepsi (обърнат е isded !!!) са продукти, подслаждани с фруктозен сироп от ГМО царевица, а тя е доказано канцерогенна. В тях се слага и СОЛ, за да се пие още и още от тях!! Вижте youtube/watch?v=RRLLiofkoMY&feature=related
94
6
 
23
 
! Отговори
Бай Манчо преди 11 години
Прав е Чавес , Колата е само химикали , подсладена е с Аспартам който е доказано вреден и канцерогенен . А това че освежавала е поредният мит .
93
7
 
1
 
! Отговори
tr преди 11 години
***, стига си спамил във форумите с тъпие си коментарчета, ами отивай да бачкаш. Псе краставо. Аре марш. Че иначе от къде ще събереш жълти стотинки за шише ракия
92
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Чава! И да спечелиш през Октомври.
91
2
 
18
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 11 години
направо си пииете само вода и фрешове изтсикани от вашата ръка!
90
34
 
14
 
! Отговори
1111 до 96 преди 11 години
А какво прави? Ограничава вноса и подпомага местното производство. Така местните производители имат непазарно предимство пред останалите, т.е. могат да си позволят да произвеждат по-некачествена стока отколкото биха произвеждали при пазарна конкуренция, защото държавата стои зад тях. И кой губи от цялата ситуация - потребителите. 1-во предлагането намалява и 2-ро качеството също намалява (при равни други условия естествено) . Айде понеже съм *** отивам да си сипя 1 чаша студена количка :)