41 са вече загиналите в рафинерията във Венецуела

Пожарът продължава да бушува
Обновена: 27 авг 2012 13:11 | 27 авг 2012 08:28, Елка Василева
1
41 са вече загиналите в рафинерията във Венецуела
Продължава да бушува пожарът в рафинерия във Венецуела. Снимка: Reuters

До 41 души нарасна броят на загиналите в най-голямата рафинерия във Венецуела. Представител на болницата в съседния град Пунто Фихо съобщи, че вчера са починали двама пациенти с тежки изгаряния, предаде ИТАР-ТАСС. Състоянието на други седем пострадали е стабилно, а деветима са били изпратени в специализирания център по изгаряния в град Маракайбо.

Пожарът, който избухна в складовата зона след мощна експлозия, предизвикана от изтичане на газ в събота, продължава да бушува, предаде Франс прес. Огромните пламъци се виждат на няколко км разстояние от рафинерията Амуай. Силите на реда продължават да блокират зона до 300 м от инсталациите. Пожарът вече е ограничен в само два от общо деветте резервоара със суров петрол, съобщи на място вицепрезидентът Елиас Хауа. Вятърът, който постоянно сменя посоката си, усложнява работата на пожарникарите, но пожарът е под контрол, заяви той.

Още по темата

Инсталациите на рафинерията, спрени заради бедствието, няма да възобновят работа, преди огънят да бъде напълно потушен, заяви представител на държавната петролна компания PDVSA, цитиран от Ройтерс.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съчувствам за това, което се е случило и напомням на много хора, че подценяват висококвалифициран и жертвен труд на работещите в Нефтохим и подобни производства. Техниката на безопасност е ежедневие и животът на хората е взаимно зависим от действията или бездействията. В химията коварството на невидимите врагове е огромно.Всяко действие е регламентирано и подчинено на желязна научна логика и дисциплина.За награда оцелелите пенсионери у нас са ограничени с "таван".За да лапат чиновниците.