Каква е разликата между шахмата и Русия на Путин?

Отговорът дава Гари Каспаров
30 авг 2012 20:47,
137
Каква е разликата между шахмата и Русия на Путин?
Гари Каспаров е обвинен, че е ухапал полицай при ареста. Снимка: Reuters

Бившият световен шампион по шах Гари Каспаров разкри отговорът на гатанката "Каква е разликата между политиката на Владимир Путин и шахмата?" по време на посещение в Южна Африка.

"Когато ме питат как ми помага опитът от шахмата да съставям стратегия, за да се боря с колегите ми в Русия, отговарям, че разликата между шахмата и политиката на Владимир Путин е, че в шахмата има ясни правила и непредвидими резултати. В Русия е точно обратното", каза опозиционният лидер на конференция в Йоханесбург. В нея взе участие и бившият премиер на Англия Тони Блеър.

За Каспаров обаче тепърва предстоят битки не само срещу режима на Путин, но и със съдебната власт.

Той бе освободен след ареста му по време на незаконния протест в подкрепа на музикантките от Pussy Riot.

Въпреки това го грози присъда от 5 години в трудов лагер по обвинение, че ухапал полицай при протестите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
4
 
! Отговори
до 122 преди 11 години
Евреин няма как да се сравнява с българин. Самия факт, че сте дошли в Българи и пак се опитвате да крадете говори ясно. Също така еврейските дела ги виждаме ясно по света. Българите не са толкова изпаднали. Не българите не са създали концлагер Газа в 21 век. Не българите лъжат цял свят с измислици като холокост. А точно евреите са нарицателни по света за крадци, лъжци и мошеници. Разбра ли евреино. Дори теб те е срам да се представиш като евреин. А се представяш за българин във форума.
99
3
 
1
 
! Отговори
за 129 преди 11 години
До АнонименСпонги не е социалист, то и Путин не е социалист, дори опозицията от кресльовци не са социалисти. Те са национал-болшевики, а Гари е пенсионер, бивше съветско величие.
98
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 127 прав си социалистите май сами си признаха че са болни от СПИН
97
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредния динозавър от съветската ера, който критикува Путин задето не е направил Русия да прилича на СССР, ами я направи да прилича на западна страна.
96
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До мСпонги е човек в неравностойно интелектуално положение, не му се чуди.
95
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До м ти не знаеш ли че на парламента в Москва му казват Белия дом , морски не се казва фашист само вие комунягита казвахте фашисти на националсоциалистическата работническа пратия в Германия другите народи си ги нариаха нацистии и те самите се наричаха така смотльо.
94
5
 
1
 
! Отговори
м преди 11 години
Спонги,ако си далтонист или умствено изостанал,моля те не ни занимавай със себе си!
93
3
 
8
 
! Отговори
морски преди 11 години
Значи всеки който не е на страната на крадливото еврейско племе е фашист!Точно така се промиват мозъци,точно така излъгахте целия свят за съществуването на Холокоста,най-голямата лъжа на 20 век,призната и от евреи.
92
2
 
5
 
! Отговори
Симеон до 122 преди 11 години
Какъв си по народност?
91
5
 
4
 
! Отговори
Симеон до рускиня преди 11 години
Би ли ми обяснила защо само рускините дори и 30-40 години да живеят в България не научават езика, нито писмено нито говоримо?
90
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не съм фен на вътрешната политика на путин, напротив даже, ама точно тия пу7ки да оглавят протеста - нямам думи ... каквито политиците, такива и протестите
89
7
 
6
 
! Отговори
м преди 11 години
Диктаторите по света са само на едно място - в Белия дом.
88
6
 
8
 
! Отговори
морски преди 11 години
Каспаров участва в незаконен протест в защита на наркоманки и на всичко отгоре има наглостта да упреква правителството на Русия за задържането му!!!!!И това ако не е наглост и безочие,или по-скоро му плащат за тези бандитски прояви.Не му прави чест,
87
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно Путин ви е трън в очите. Остатъци от миналото. Който не успее в изборите става опозиция и плюе против всяко действие на управляващите. То и у нас е така, за това сме стигнали толкова далеч, само че на някои не им останаха плюнки. Вътрешната политика е работа на власта и всяка намеса е незаконна. Който не му харесва да заминава на друго място. Държава като Русия се управлява по този начин. Гари да си гледа шаха и той не е руснак. Браво на Путин!
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NEMZOV I TOI BIL S EVREISKA KRAV DAVIDOVCH UJAS VECHE ZAPOCHVAM DA SI PROMENIAM MNENIETO ZA EVREITE UJAS IZKLUCHITELNO ALCHNI HORA IMA LI NIAKOI KOITO DA NE E EVREIN OT OPOZIZIATA DA NE GOVORIM ZA NASHITE SOLOMON PASI
85
12
 
6
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Гари Каспаров е велик шахматист и това,което е казал е абсолютна истина.Това,че тук да си русофил значи да си Путинист е едно и също,говори за ниво на интелект....
84
6
 
9
 
! Отговори
за 93, 94, 104 & преди 11 години
О евреина пак се развилнял. То и каспаров се оказва малко полуевреин и всичко си идва на мястото. Руснаците са сред малкото, които са успели да поставят евреите на мястото им. За това и еврейския пропагандатор във форума, постоянно сипе лъжи срещу тях. Основната цел е, това мнение да мине пред хората, като мнение на българите. А то идва от един жалък евреин, който взема пари да разпространява лъжи. Това не е българското мнение. Коронната еврейска дисциплина е цъздаването на интриги. Долен лъжец.
83
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"ухапал полицай" и го рускат сред хората? тоя явно е изперкал, аиде да го е удрил, ритнал, но ухапал :).
82
9
 
5
 
! Отговори
тоти преди 11 години
Няма голям шахматист по света на който да не му хлопа дъската.
81
1
 
7
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
Много искам да видя, полицаите на снимката как ги нападат ***. Много искам.