Разкриха убийството на две жени, обвързано с "Pussy Riot"

Задържаният е преподавател във висше учебно заведение
Обновена: 31 авг 2012 12:38 | 31 авг 2012 12:09, Елка Василева
11
Разкриха убийството на две жени, обвързано с "Pussy Riot"
Надписът на стената в дома на убитите. Снимка: Reuters

Арестуван е предполагаемият убиец на двете жени в град Казан, който написана на стената с кръв „Свобода за Pussy Riot”, съобщи руската полиция.

Убитите – 76-годишна жена и 38-годишната й дъщеря – бяха открити в дома си в сряда. Според следствието убийството е било извършено между 24 и 26 август, като смъртта е настъпила в резултат на множество рани, нанесени с нож.

От полицията сега съобщиха, че заподозреният за двойното убийство е бил задържан през нощта срещу 31 август. Това е 38-годишен преподавател във висше учебно заведение в Казан, който е учил заедно с убитата 38-годишна жена. В последно време той поддържал приятелски отношения с нея, пише РИА Новости.

Още по темата

Преподавателят убедил младата жена тя да изплати част от дълговете му. За целта тя взела банков кредит в размер на няколко хиляди рубли.

Заподозреният, който не можел да върне парите, се преструвал на влюбен, изпращал на жената романтични sms-и и дори предлагал двамата да отидат на море.

Основната причина за убийството е било скарване между двамата „влюбени“, станало на 22 август. Отивайки тогава на гости на приятелката си, заподозреният й съобщил, че почивката на море няма да се получи. Докато изяснявали отношенията си, жената започнала да го обижда, което го извело от равновесие.

„Мъжът взел намиращия се в стаята нож, намушкал жертвата във врата, а след това започнал да й нанася многобройни удари с ножа. В този момент в стаята влязла майката на убитата. За да не оставя свидетели, той нанесъл няколко смъртоносни удара с ножа и на възрастната жена “, се казва в съобщението на полицията.

След това мъжът написал с кръв на стената „Свобода за Pussy Riot”, за да отвлече вниманието от себе си и да представи убийството като ритуално, посочва следствието. След това сложил телата им във формата на числото 69 и се опитал да унищожи оставените от него следи в жилището.

Задържаният е признал вината си. При арестуването му е намерен и ножът, с който са извършени убийствата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: ножКазанРусияPussy Riot
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
6
 
! Отговори
opt_news преди 11 години
Хората нещо тотално изтрещяха последната година, да не кажа две. По новините само престрелки, убийства и какви ли не злосторни набези...
9
3
 
5
 
! Отговори
хммм... преди 11 години
Разбира се не можем да сме сигурни,че историята не е менте и точно жените са убити садистично от потдръжник на каузата на вещиците Пуси райът и историята със заеми и прочие да е отвличане на вниманието що за хора са тези,които се борят срещу християнска Русия и Путин.
8
2
 
6
 
! Отговори
до гурбетчия 2 преди 11 години
... а на мене цялата тази случка много чалгарска ми изглежда.битов идиотизъм и такива работи.къде в статията видя думата "пънк"?
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, вие къде прочетохте, че убиецът слуша пънк? Чул е просто, че има такава група и че са арестувани и решил, че това е идеален начин за отклоняване на вниманието! Все едно го е извършил някой луд фен на групата.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** PALNO U SVETA
5
7
 
5
 
! Отговори
гурбетчия до 4 преди 11 години
ей чиновник ,ти прочети новината ,че пак са хванали такива умници като тебе в Уганда да крадат от банкомати , а после ела и ми давай акъли !
4
3
 
24
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
до гурбетчияНе вички пънкари са ***, но всички ***, турци, мана*и, ***, престъпници, извратеняци, и гурбетчии с провален живот слушате чалга- музиката на дребните душици и простите хора.
3
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гурбетчия, този път у десятката!
2
37
 
10
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Виждате ли , пънкарите дори и висшисти да са , са из*роди ! Затова слушам чалга ! Да сте живи и здрави !
1
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След това разположил телата така, че те да приличат на числото 69голем смех!!!!