В Белгия български граждани са обвинени в трафик на хора

Престъпната мрежа е действала от май 2010 г. до декември 2011 г.
Обновена: 3 сеп 2012 15:33 | 3 сеп 2012 15:31, Елка Василева
28
В Белгия български граждани са обвинени в трафик на хора
Снимка: архив, Reuters

Прокуратурата в белгийския град Лиеж е повдигнала обвинения на десетима души за организиране на международен канал за трафик на жени, които са били принуждавани да проституират, съобщи вестник "Дерниер йор". Според обвинението ръководители на мрежата са били трима български граждани, представени като Хасан /41 г./, Методи /37 г./ и Демир /40 г./.

В публикацията се уточнява, че и тримата са пребивавали незаконно в Белгия, както и че сред жертвите, пристигнали от Източна Европа и принудени да проституират, има дори момиче на 15 години. Ако съдът потвърди вината на организаторите на канала, те могат да получат до седем години ефективно лишаване от свобода.

Изданието отбелязва, че задържаните постоянно се навъртали около места, където проституцията е разрешена. Мъжете непрекъснато давали нареждания на жените и ги заставяли да продължат да работят дори когато проститутките искали почивка.

Това било установено от подслушани телефонни разговори, уточнява изданието. Следователите се уверили, че уличените са контролирали жени, които се продават, също и в Антверпен, Брюксел и Сен Трон. Престъпната мрежа е действала от май 2010 г. до декември 2011 година. За останалите обвиняеми прокуратурата иска
наказания от 18 месеца до три години затвор, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българите в Белгия са алкохолици-пропаднали типове а другите са турци и ***.А иначе Белгия си е супер държава.Някой нещо да не му е ясно?
26
0
 
3
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
"Български граждани" или *** ???
25
2
 
4
 
! Отговори
. преди 11 години
Хасан му е прякора.Иначе се казва Кирил.А бандата се казва Кирил ,Методии и брат му Демир.
24
0
 
1
 
! Отговори
х преди 11 години
До Рудолф Хес-не се заблуждавай,това мога да го пиша аз но други едва ли.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Т'ва по медиите направо сте си таковали капаците, поне по две новини наден за нещо хубаво с българи и България не можете ли да напишете!!Т'ва к'ъв е тоя от къде е този вашия мерак да създавате само негативизъм и идея си няма вече, само за гадости пишете или ако не са гадости, са популиски лъжи!
22
3
 
3
 
! Отговори
??? преди 11 години
ЕДИН СВЕСТЕН БЪЛГАРИН НЕ СЕ ИЗЯВИ НЯКЪДЕ.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки ден, навсякъде по света четем за престъпления извършвани само от българидрога, трафик, убийства.... Как ни търпят още в ЕС и как са ни приели с това законодателство не е ясно.
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей Гоце не е президент вече и почнаха да ги ловят 1 по 1 престъпните групи.
19
0
 
19
 
! Отговори
Liege преди 11 години
До всички кандидат-сутеньори:В Лиеж полицаите контролират проституцията, на 99% сте в пандиза още като сте решили да започнете там този вид дейност. И това още не е най-лошото за вас, след като ви осъдят и ви пратят в затвора в Лантен, там ще ядете африкански паламарки по 3 пъти на ден, закуска, обед и вечер. На печелившите, честито.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ZIGANI
17
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** гета са развъдници на зарази и всякакви гадости ... Всички тези ***, които се плодят като листни въшки ... и за които на никoй не му пука, какво да станат после, ... като не могат нито да четат, нито да пишат, ... знаят само *** и да крадат.Ами естествено, че единственото, което ще стане от тях е джебчийки, просяци и ***.Така е, защото държавата 20 години подминава гетата със запушен нос и се прави, че тези хора въобще не съществуват.
16
0
 
0
 
! Отговори
Тест преди 11 години
Тест
15
3
 
5
 
! Отговори
Vesso преди 11 години
Роднините на арестуваните да окупират МС и да искат ББ лично с правителствения самолет ги върне.Опозицията да надуе гайдата,а данъкоплатците да си изпразнят джобовете.
14
8
 
7
 
! Отговори
ЖЕНА преди 11 години
Бойко да отиде да си ги прибере,като берачите на боровинки-българите плащат в Европа ще му кажат браво.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
minke dai date seftosam ot zad edin pat samo ma minke
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ave rudolf li si kakav li si ti za6to nese pi6e6 sas nqkoi bg nik mai te e sram 4e si bg ise pravi6 germanec
11
1
 
8
 
! Отговори
josh преди 11 години
да умират в кофите бе, да не би да не е истина?
10
7
 
14
 
! Отговори
Бени преди 11 години
МИ то 70% от сливенските сводници работят в Белгия . После се одчитат при Гагаузов и активистите на ГЕРБ( ГЕЙЮВЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА БАШИБОЗУКА) в Сливен . Доколкото ми е извесно Борисов също има отговорни пратеници съблюдаващи за негови труженички . Инфото е от преди да заеме държавни постове .
9
1
 
5
 
! Отговори
Минка Сефтето преди 11 години
сефте...
8
2
 
8
 
! Отговори
х преди 11 години
нормално е да има и хасановци и демировци и те са възпитаници на великата българска школа. някои ще извършат престъпление от един бранш други -банкомати,наркотици и оръжие.тези неща вървят ръка за ръка.