Сняг връхлетя Централна Европа

Трима души починаха в Полша, има блокирани пътища и ЖП-линии
Обновена: 28 окт 2012 19:26 | 28 окт 2012 16:04,
54
Сняг връхлетя Централна Европа
Снимка: Ройтерс

Снеговалежи се изсипаха в Централна Европа и доведоха до жертви от измръзване, катастрофи и блокиране на пътища.

В Чехия обилен снеговалеж спря движението на влакове в над 20 участъка от чешката железопътна мрежа. Съобщава се за паднали дървета върху железопътните линии. На много места движението е блокирано. Международните влакове закъсняват с час и половина, а пътуванията на някои вътрешни влакове са отменени. Няма жертви при инцидентите, а според метеоролозите лошото време ще се задържи и днес.

В Хърватия също падна първият сняг за годината и блокира пътни артерии. Местни медии съобщиха, че е затворена магистралата Загреб - Риека. От сутринта сняг вали в цяла Хърватия с изключение на крайбрежието. Метеоролозите прогнозират, че до края на деня снежната покривка ще бъде между 5 и 20 см на различни места в Хърватия.

В южната част на страната обаче температурите останаха много високи. В 07.00 часа тази сутрин в Дубровник температурата е била 20 градуса, в Сплит - 19 градуса. В централната част на Хърватия температурите се движат от 0 до 3 градуса.

Трима души са починали от измръзване заради студовете, сковали този уикенд Полша, където бяха регистрирани първите снеговалежи за този есенно-зимен сезон, предаде AFP, като се позова на местната полиция.

Жертвите на студената вълна са трима мъже на възраст между 50 и 60 години, единият от които бездомник. Телата им са били намерени на улицата от минувачи тази сутрин в югоизточната и югозападната част на страната.

Снеговалежите нарушиха и железопътния трафик в централната част на Полша. Близо 70 000 души пък останаха без ток в района на полската столица Варшава.

Миналата зима близо 100 души станаха жертва на студовете в Полша. Повечето от тях бяха бездомници, заспали на улицата след препиване.

Полицията отправи днес предупреждения към населението да са бдителни относно бездомниците и да известяват властите за местата на открито, на които обикновено се събират те през зимата.

Зимата настъпи в Швейцария с два месеца по-рано от обичайното и стана причина за множество катастрофи по пътищата, за падането на множество дървета и за временно прекратяване на железопътния трафик.

Стотици хора потърсиха помощта на пожарникарите заради влошената метеорологична обстановка. Само в кантона на столицата Берн през последните 24 часа са регистрирани 60 катастрофи, но без тежко ранени или убити. Причината според местната полиция е, че много хора са били изненадани от зимата и не са успели да подменят гумите на автомобилите си.

Само през нощта на събота срещу неделя в страната натрупа снежна покривка от 10 сантиметра. На места по пътищата се образуваха и поледици.

В кантона Фрибур верижна катастрофа стана причина за затваряне временно на участък от местната магистрала. Десетина катастрофи станаха и в кантона на Цюрих.

В Женева пожарникарите получиха стотици обаждания от хора, обхванати от паника заради разразилата се в града буря, съпровождана с ветрове със скорост от 100 километра в час.

Слаби валежи от сняг има от сутринта в Босна и Херцеговина, съобщиха местни медии. Снегът е паднал по поречието на Кнежева в Република Сръбска, в Бихач и на още няколко планински места в Босна и Херцеговина.

В цялата страна е облачно с валежи от дъжд, а за утре метеоролозите прогнозират валежи от сняг. Във вторник се очаква изясняване на времето, но температурите може да паднат до -6 градуса.

Циклонът Касандра предизвика снеговалежи в северната част на Италия и проливни дъждове в южната част на страната, съобщава електронното издание на италианския вестник Corriere della Sera. Сняг вали дори в районите с по-ниско надморско равнище в областите Пиемонт, Лигурия и Емилия-Романя. Температурите в страната спаднаха с 15 градуса.

Във Венеция нивото на водата в лагуната се покачи до 123 сантиметра. В Триест бушува буря, съпровождана с ветрове с пориви до 100 километра в час.

В южния италиански град Неапол пожарникарите трябваше да се отзоват на много сигнали за паднали дървета и наводнени помещения след разразилата се буря и проливните дъждове.

Очаква се Касандра да вилнее над Италия и в понеделник. Във вторник времето ще се подобри, но от сряда, 31 октомври, ще има влошаване и се очакват бури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
лай-лай кучка до 52 преди 11 години
Много добре написано ! Щастието най-често е въпрос на избор. Отърсвайки се от негативизма, от низшото в себе си ,човек в даден момент разбира ,че е над плоското в живота.Получава се синхрон между личното Аз и обкръжаващата среда, т.е душевно равновесие.Злостното у човека го задушава.
47
1
 
10
 
! Отговори
ами преди 11 години
Какво ще загубим, ако се държим като силни, горди и добри хора? Какво ще загубим, ако страним от завист, злоба, клюки? Когато човек се очисти от отрицателните си качества, той се завръща при себе си, открива истинската си същност. В този момент пред очите му се отваря един съвсем различен свят и е много по-лесно да се разрешат и най-големите проблеми. Щастието понякога е въпрос на избор и воля:)
46
2
 
4
 
! Отговори
Маите и месиите преди 11 години
Маите са казали, че идва КРАЯ НА ДНИТЕ! Тоест в последния седмия ден, бог ще се събуди. Време е да се събуждаме! Месията не е един човек, а много хора намерили истината за нашия произход!Когато вие чуете тази истина и я предадете, ставате носител на истината или месия!Скоро боговете отново ще ходят по земята и няма да се броят дните робски :-*
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
зимата пак ще ни изненада ,натам отива работата
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
циклона от Италия утре ще донесе проливни дъждове и бури над Гърция,остава да видим обаче обявеният за днес тоест за утре червен код за областите Кърджали и Смолян за изклучителни валежи дали ще се сбъдне.Или просто си играят с психиката на и без това изтормозеното население.Защото е крайно време като англичаните да си потърсим отговорност от тези метеоролози.
43
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алооо ... антисемита къде изчезна ? Ела ни обясни за лошите евреи, добрите българи (в твое лице) и за световните конспирации, че да се посмеем още малко. На колене ти се молим !
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
45Ще ти го обясня като на малко дете : след като ЕВРЕИТЕ са виновни, следователно ВСИЧКИ евреи са виновни. Ако конкретни евреи са вино0вни, то следва, че НЕ всички евреи са виновни и не може а се генерализира.Сега ясбо ли ти е или да ти го обясня като на прекарал лоботомия ?
41
2
 
2
 
! Отговори
до 44 преди 11 години
Нещо не разбрах каква връзка имаше последния ти коментар. Голям апологет се извъди? Едва ли са точно те. Но хора като Сорос, Тръмп, Грийнспейн и разните там тлъсти банкери и шефове на разбойнически компании, дето докараха цял Свят до просешка тояга, със сигурност точат лиги, защото в един момент петролът ще свърши, а нещо трябва да се яде, Как ще ядеш, когато няма къде да посееш?
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
42Предполагам Исус, Фройд и Айнщайн също са евреите, дето искат да ти вземат земята ?
39
3
 
3
 
! Отговори
do 21 преди 11 години
И какво имаш напротив срещу рептилиите?Какво лошо си видял от тях?
38
1
 
1
 
! Отговори
до 41 преди 11 години
Жалкият си ти! Значи презираш хора, които не познаваш. Освен това не мразя, просто имам едно на ум за тях, базирайки се на историята и разни изтъкнати личности като Шекспир, Юго, Вазов и т.н. да не ти изреждам
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
40Бъркаш обидата с презрението. Ако твоите първи 7 години са преминали в мразене на евреите, то ти си достоен за съжаление.
36
1
 
1
 
! Отговори
до 37 преди 11 години
Първо прочети постовете ми и ми кажи къде съм те обидил, та ти ми отвръщаш само подигравателно и с обиди? Липсват ти първите седем години, след като си позволяваш да ругаеш човек, когото изобщо не познаваш. Айде лека и не забравяй след 30 мин почват новините на БТВ. Так казват единствено абсолютната иситина и нищо друго
35
3
 
1
 
! Отговори
До 38 преди 11 години
Първо как разбираш кое е конспирация и кое не. Всички които видиш ли не гледат и не вярват на БТВ а на нещо друго са конспиратори и ***. Кой си ти да съдиш другите в какво да вярват? И не знам дали конспиративна теория, но конспиративна практика със сигурност
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия тайни конпсиративни теории, за които има 10 милиона книги са направо трагикомедия. Комедия - заради съдържаниетоТрагедия - заради купувачите, които им вярват.
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
36Аз съм българин, който не е расист, ксенофоб и ***. За теб важат и трите определения. Не ми пука дали някой е евреин или не. Хората се определят по личните им качества, не по расова принадлежност. Простоията ходи по хората и не подбира по националности и ти си простото доказателство за това.
32
5
 
1
 
! Отговори
33 преди 11 години
пак избягваш отговора на въпроса ми . Защо министирите са евреи. И как по регистъра разбираш че лицето което е купило е евреин. МОже би да дам сорт по графа ***? Защо ? Ти евреин ли си?
31
1
 
4
 
! Отговори
mutkurov преди 11 години
До до 21 : дбреее... еврейте лоши ли са ? или нещо друго което неразбирам ?
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
31Аххаааа ... разбирам !Начи, регистрите са фалшиви, но пък ти имаш достоверен източник, който ти каза, че евреите изкупуват земята ? :))))) Яко. 32За да тръгне слух, начи има достатъчно *** хора, които да му повярват. Не знаех, че Ники Младенов е евреин. А трябваше да се сетя ! С такова еврейско име е - Николай... че и фамилията му еврейска - Младенов ! Глей колко съм *** начи !
29
4
 
4
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
Ако беше чел повече, щеше да знаеш че 70% от с;уховете се оказват верни. За да тръгне слух, значи трябва да има нещо. Това е първичния канал за инфо. После може да е твърде късно. За теб сигурно и Надето и Николай Младенов и Соломон Паси и те не са евреи нали и не са били външни министтри. Да те питам отново, защо всички вън министри са евреи и за теб това нормално ли е?