Жертвите на урагана Санди в САЩ вече са 74

Ситуацията в пострадалите райони започва да се нормализира
Обновена: 1 ное 2012 09:21 | 1 ное 2012 09:20, Елка Василева
18
Жертвите на урагана Санди в САЩ вече са 74
Обстановката в пострадалите от Санди райони в САЩ постепенно започва да се нормализира. Снимка: Reuters

Броят на жертвите на урагана Санди в Съединените щати достигна 74, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на местни медии. Новите данни все още са временни. Предишните бяха за 63 загинали.

Общият брой на жертвите на супербурята е най-малко 145. Преди да достигне североизточната част на САЩ, Санди причини смъртта на 71 души в Карибския регион, 54 от които в Хаити.

Още по темата

Обстановката в пострадалите от урагана райони в Съединените щати започна постепенно да се нормализира. В Ню Йорк театрите и музеите заработиха отново, а електроснабдяването е частично възстановено.

Пациентите в две болници в най-големия град в САЩ обаче бяха евакуирани, тъй като електрогенераторите в тези лечебни заведения не работят, предаде ДПА.

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че една от най-големите му грижи в усилията за ликвидиране на последиците от супербурята Санди е да бъде възстановено електроподаването на милиони американци в източните щати, предаде Ройтерс.

"Най-големият ни приоритет сега е токът да бъде пуснат отново," каза Обама, след като огледа щетите от стихията.

"Тук сме заради вас и няма да забравим обещанията си, ще ги следваме, за да гарантираме, че ще получите цялата помощ, от която се нуждаете, докато се възстановите," подчерта президентът.

Обама се срещна със спасители и жители на Атлантик Сити и обиколи разрушенията на борда да президентския хеликоптер заедно с губернатора Крис Кристи, отявлен привърженик на републиканския му съперник Мит Ромни.

Отправяйки призив за търпение, Обама предупреди, че проблемите, породени от бурята, няма да бъдат решени "за една нощ" и обеща федералното правителство да работи тясно с щатските и местните власти за преодоляване на последиците.

Метрото на град Ню Йорк ще възобнови работата си от днес в ограничен режим, четири дни след като затвори заради бурята Санди, съобщи губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо, цитиран от Ройтерс.

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг обяви, че ограничава движението на автомобили с трима или повече пътници към Манхатън, за да намали задръстванията в града.

На пресконференция Блумбърг посочи, че ограниченията ще са в сила от шест часа сутринта до полунощ по всички мостове и тунели, които водят към Манхатън, с изключение на моста "Джордж Вашингтон".

"Знам, че това ще причини неудобства на много хора, но истината е, че улиците на Манхатън не могат да поемат потока от автомобили", подчерта Блумбърг.

Манхатън се превърна в едно голямо задръстване заради спирането на всички автобусите и метрото.

Блумбърг обяви, че управата на най-големия град в САЩ ще предостави заеми до 10 хиляди долара на малки фирми, пострадали от бурята Санди.

Междувременно губернаторът на щата Ню Йорк Ендрю Куомо обяви, че официално ще поиска от федералното правителство да възстанови изцяло разходите по преодоляване на щетите, нанесени от бурята. В писмо до президента Барак Обама Куомо посочва, че "по първоначални оценки в района на град Ню Йорк и в целия щат загубите от пропуснати приходи възлизат на 6 милиарда долара". Според него "огромните загуби вследствие на урагана Санди очевидно оправдават отпускането на поисканата помощ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малеее, колко дървен матр'ял! Да ни го пратят хуманитарно, да са сгрейм зимата за тяхна сметка!
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен до истина преди 11 години
Вярно е това което казваш за парите и конспирацията-не се държат от американците,Но защо в Америка е люлката на МВФ??Защото има благоприятна почва за всичко това-А това е безмозъчно и бездуховно население силно манипулативно и силно ЕГОИСТИЧНО!Там никой не се интересува от никой, освен от натрапени холивудски реклами...Всеки гледа той да е добре-а на къде го водят?-къде воюват??Къде се намесват и какво предизвикват?!Къде е общественото съзнание и отпор?И отново американците -невинни!!!!?????????
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По време на войната САЩ хвърлят във Виетнам 15 млн. тона бомби, изсипват в Южен Виетнам над 100 хил. тона дефлолианти, които съдържат 550 кг диоксин, причиняват смъртта на около 3 млн. души, унищожават над 43% от обработваемите площи и около 44% от тропическите гори в Южен Виетнам. През Виетнам преминават 6 млн. американски войници, над 57 хил. от които не се връщат никога. САЩ използват в тази война 70% от сухопътните си сили, 40% от военноморския си флот, 60% от военновъздушните си сили и т.
11
2
 
5
 
! Отговори
Заклещени кучета преди 11 години
До IstinataПиши на кирилица, или се разкарай.
10
5
 
3
 
! Отговори
Istinata преди 11 години
Federalnia rezerv na US se pddarja ot Svetovnata banka, te vzimat pari na zaem...Bankata e 4astna no ne amerikanska....4etete economika, politika, teorii na konspiratzita, obrazovaite se.... Vmesto da slagate paletza nadolo na komentar...napi6ete otgovor...no iavno niamate informatzia po slu4aia...
9
3
 
4
 
! Отговори
Istinata преди 11 години
До до МаркPro4eti za tezi koito darjat sveta s pari...ne sa amerikantzite...obrazovaite se be hora predi da pi6ete...s glupost i rpostotia ne mojem da gradim po dobar jivot.Mahnete se ot saita i otoidete da rabotite i do doprinasiate za jivota koito iskate.SME6NITZI........
8
5
 
12
 
! Отговори
до Марк преди 11 години
Ами не се чуди. Тя цялата им държава на американците е такава - от шперплат и фазер, отвън изглежда внушително но е достатъчно едно малко по-силно подухване от север и всичко ще стане на трески! И живота им е от фазер и демокрацията им е от фазер, и силата и армията им са шперплатови - всичко им е фалшиво! Засега успяват с пари, подкупи и нахалство да доминират, ама колко ли още?
7
2
 
2
 
! Отговори
i преди 11 години
До архангел МихаилMnogo si prav.Dal ti e glupostta zlobata v izli6ak
6
11
 
4
 
! Отговори
акс преди 11 години
който е лаком получава много и ето много вода сто не я изпиха и ето много чист въздух що не го поеха.хората,който не вярват в аллах са много жалки.
5
2
 
4
 
! Отговори
Istinata преди 11 години
До мимTova e categoria ''Sviat'' ne '' ''Balgaria''. Ne si na pravilnite ***...moje6 li da 4ete6?
4
4
 
15
 
! Отговори
архангел Михаил преди 11 години
Господ забавя, НО НЕ ЗАБРАВЯ!!!
3
7
 
11
 
! Отговори
цезар преди 11 години
Това което останалия свят не смее да направи на янките господ го прави
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мноого дъски, това и без Санди щеше да падне.
1
4
 
17
 
! Отговори
мим преди 11 години
Вчера в Симитли е била разкъсана 78 годишна жена,от кучета.Не мислите ли че това трябва да напишете,а не постоянно да ни натрапвате какво се случва в Америка.Алооооооооооуууууууууу тук е България.