US военни моряци си спретнали запой по руски

Офицери са отстранени след посещение на фрегата им в Русия
Обновена: 4 ное 2012 11:22 | 4 ное 2012 11:19, Елка Василева
72
US военни моряци си спретнали запой по руски
Няколко американски военни офицери са отстранени заради за пиянство и недисциплинирано поведение на екипажа. Снимка: архив, Reuters

Командирът и няколко офицери от американската фрегата "Вандегрифт" бяха отстранени от служба след запой на част от екипажа по време на визита в руското пристанище Владивосток през септември, съобщиха Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС.

Командер /капитан втори ранг/ Джоузеф Е. Дарлак беше отстранен от служба "поради загуба на доверие, след като показа лошо ръководство и неспособност да осигури надлежно поведение на подчинените си", се посочва в комюнике на американските военноморски сили.

С формулировката "за пиянство и недисциплинирано поведение" са отстранени също старшият помощник на командира на фрегатата, старшият механик и още един офицер от екипажа на кораба, който е базиран в Сан Диего, щата Калифорния.

В момента фрегата "Вандегрифт" изпълнява задачи в областта на оперативната отговорност на Седми американски флот, базиран в японското пристанище Йокосука. За нов командир на кораба временно е назначен капитан Томас Уоркман, уточни пресслужбата на ВМС.

Това е вторият подобен случай през последните няколко дни в американския флот, отбелязва ИТАР-ТАСС. В края на октомври беше съобщено за отстраняване от служба на контраадмирал Чарлз Гаует, който командваше ударна група начело с атомния самолетоносач "Джон Стенис", намиращ се в момента в района на Залива. Срещу него започна служебно разследване, но командването на ВМС не съобщи какво е послужило като повод за подобни сурови наказателни мерки спрямо военачалника, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коментар 29 е един от най-отчайващите,прочетете го и учете децата си да не пият.
37
7
 
5
 
! Отговори
ето... преди 11 години
Как алкохолът може да увреди човешкия мозък можем да заключим като след прочитане на статията някои са повече впечатлени от уж факта,че "американците не можели да носят повече от 4 бири",отколкото,че някой военослужещ отговорен за атомен самолетоносач може да употребява алкохол(независимо в коя държава).
36
13
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
Една статия като тази и коментарите могат да доведат човек до отчаяние,руснаците ли пили повече,американците ли ,оттам руснаците какви били,или пък американците.Всеки военнослужещ ще бъде наказан за пиянство на поста и големите експерти"пиячи"сигурно няма и да се сетят,че наближава годишнината на най-голямото престъпление срещу човечество-марксисткокомунистическия болшевишки Холокост срещу поне 20 милиона руски души и продължението на делото и идеологията им под нова световна фаза .
35
4
 
37
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
В хамерика на 19 години можеш да отидеш в армията и да убиваш или бъдеш убит обаче можеш да пиеш чак на 21 хахава нация!
34
2
 
12
 
! Отговори
Морская разведка преди 11 години
Ето малко информация за американската фрегата "Вандергрифт"(USS Vandergrift FFG-48):Макс. дължина=138м.Ширина=14м.Газене=6.7мВодоизместване=4200т./метрични тона/Въоръжение:76мм. морско оръдие-1бр.50-ти калибър картечници(12.7мм.)-4бр.Торпедни апарати кал.324мм.-2бр.Ракетен комплекс "Харпун"(тип кораб-кораб)-1 установкаРакетен комплекс "Стандарт"(тип вода-въздух)-1 установкаХеликоптери-2бр.USS Vandergrift е в строя на флота на САЩ от 1984год.Прякора му е Dandy Vandy.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еееее, водка, ти си адски остроумен.
32
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мноого *** статия.
31
4
 
33
 
! Отговори
Водка преди 11 години
Добре ,че не са ги ***, че ще викат снощи пихме ,а вместо главите ни болят гъзовете.
30
28
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За значителна част от българите е голямо достойнство да пиеш. Ето защо същите се възхищават на алкохолните нации. Счита се, че не пиеш ли до припадък, значи си недостоен дори да се говори с теб. На такъв народ са му интересени Биг Брадър и Кондьо. В Щатите учат децата от малки, че не е хубаво да се пие, докато в Русия, повечето деца получават личен пример от родителите си как може да се наливаш без мярка.
29
2
 
26
 
! Отговори
Така става като преди 11 години
американците разрешиха на гейвете да служат в армията
28
3
 
41
 
! Отговори
Тия като не могат преди 11 години
да носят на пиене къде са тръгнали към Русия
27
1
 
18
 
! Отговори
:) преди 11 години
Ами нищо, сега ще могат да си пият на спокойствие...
26
2
 
41
 
! Отговори
стария преди 11 години
Не мога да ги разбера американците.Наказание за запой а разрешават гейовете във войската
25
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе момчета ,вие като чуете американска армия и започвате да си представяте някакви Холивудски герои робокопи.Измама бе хора ,пълни лиолиовци има хиляда видеоклипа във туба да ги видите във реална боина обстановка какви са шматки ,че за двама талибана във Авганистан започват да викат хилекоптери и самолети и е една бомбандировка едно чудо. Воиник се ражда ,воиник не се става тия никога не са били воини и няма как да станат.
24
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По добре е ча пили иначе щяха да бъдат бити. То и в двата случая е уволнение но така поне е с чест.
23
1
 
31
 
! Отговори
Бай Боец преди 11 години
Всеки който е ходил в казармата знае на какво ги избива младите мъже лишени от секс -на яко пиене .Защо си мислите че някои браншове са прословути с това- моряци военни калугери и т.н.Впрочем ако се прибавят и нерви и отговорност коктейла е убийствен
22
3
 
17
 
! Отговори
бате Нешо преди 11 години
Не всеки стъпил на руска земя се пропива.Зависи...За толкова време в Санкт Петербург на специализация ,не успях да науча занаята.
21
2
 
40
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
Ама и тия аматьори американски къде са тръгналиМноооого имат още да пият докато стигнат братушките.НАЗДАРОВЯ
20
33
 
7
 
! Отговори
black sea преди 11 години
Доста *** във форума цъкащи минуси на коментарите с бъзик за руското пиене. По-полека бе. Американските моряци са виновни за промиването на мозъците им точно колкото и вие дето сте с промити мозъци от соца и дето ще гласувате ЗА Белене. А сега цикайте още минуси.
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Praktika ,bace praktika ! Ima ne6ta na koito ne mogat da te nay4at vav voennite y-6ta !