Цветанов обсъди оперативно Брендо с командващия карабинерите

Вътрешният министър обеща съвместни операции с италианците
6 ное 2012 16:44, Елка Василева
6
Цветанов обсъди оперативно Брендо с командващия карабинерите
Цветан Цветанов. Снимка: архив, Булфото

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, който се намира на двудневно посещение в Италия за участие в генералната асамблея на Интерпол, се срещна днес с главнокомандващия Карабинерните войски генерал Леонардо Галители.

"Срещата бе с оперативна насоченост, с главно внимание на групата "Брендо" и предстоящите съвместни операции с карабинерите. През следващите шест месеца ще бъдат реализирани операции със значение за сигурността на Европа, които са насочени към разбиване на трансгранични групировки от целия спектър на престъпността, в това число наркотрафик, фалшификация на кредитни карти и крупни финансови злоупотреби. Договорихме се за съвместно обучение в областта на използваните от карабинерите оперативни способи, които са приложими за нашите условия," заяви министър Цветанов.

В отговор на въпрос той се спря на подробности от приключилото в Швейцария дело срещу "кокаиновия крал" Евелин Банев - Брендо, както и на някои аспекти от разследванията в България.

"За мен е важно, че днешната среща потвърди сътрудничеството с карабинерите. Нека припомним, че през 2008 година, когато е трябвало да бъде задържан Брендо, операцията е осуетена поради изтичане на информация. Сега карабинерите си върнаха доверието в България," подчерта Цветан Цветанов.

Той показа на българските журналисти документа, с който генерал Галители го обявява за почетен член на Асоциацията на карабинерите, което според министъра е знаков жест за възстановеното доверие.

Срещата се състоя в Главното командване на Карабинерните войски, разположено в римската казарма "Адзолино Адзон", която носи името на загиналия през 1943 година генерал и тогавашен главнокомандващ, съобщи БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И на колко го осъдиха тоя с името на коняк?
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той показа на българските журналисти документа, с който генерал Галители го обявява за почетен член на Асоциацията на карабинерите, което според министъра е знаков жест за възстановеното доверие............................................хахахахахахаха и кой от списвачите чете ИТАЛИАНСКИ?Той да си покаже свидетелството от килийното ,дето е завършил!
2
0
 
5
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
А кога ще се направи операция по залавянето на телефонните измамници дето всеки ден обират по някоя баба и дядо ? А кога ще има операции за ония които обират къщите и вилите ни на село ? Тези бандити кога ще ги хванете Цветанов? Нас бедните гласоподаватели брендовците пряко не ни касаят, други едни бандити са ни проблема ама ти за тях ни чуваш ни виждаш.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С французите проведохме На ред са италиянците