Кметът на Монреал се оттегли след обвинения за връзки с мафията

Бивш съпартиец твърди, че е имало незаконно финансиране на партията му
6 ное 2012 13:46, Елка Василева
0
Кметът на Монреал се оттегли след обвинения за връзки с мафията
Жерал Трембле съобщи на пресконференция, че подава оставка. Снимка: Reuters

Кметът на Монреал Жерал Трембле, обвинен от бивш съпартиец в незаконно финансиране на неговата партия, обяви, че подава оставка, предаде Франс прес.

Оставката беше подадена в разгара на корупционен скандал относно търговете за обществени поръчки, разгорял се в квебекския мегаполис.

Седемдесетгодишният Трембле беше начело на втория по големина френскоезичен град в света от 2001 г. насам. Мандатът му трябваше да изтече през ноември идната година. Той взе решението за оставката след четири дни на размисъл.

Миналата седмица бившият партиен функционер Мартен Дюмон разказа пред следователи, че Трембле си затварял очите за незаконното финансиране на неговата партия и за поддържаната от нея черна каса, в която парите се внасяли от хора, свързани със сицилианската мафия.

Трембле категорично отрича тези твърдения, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е такова нещо ако стане в България, ще хвана бяла мечка на жълтите павета. То излязоха документи за продажба на имот, изкараха подписите МУ фалшиви, излязоха флашки със записи, които били уж манипулирани, а после самият ТОЙ си призна, докладите на американските посланници за тъмното МУ минало, признанието на Васил (кеца) от килърите и на другия сръбски свидетел за топлата МУ връзка със Сретен Йосич и още 10 пъти по толкова да излязат, мутрьо няма да си подаде оставката дето му е ужким в джоба.
6
0
 
4
 
! Отговори
Име преди 11 години
Мнооо са смотани тия канадци ... трябва малко български опит, челен при това да възприемат. Ето нашият министър председател - дори го записаха как оказва "морална" подкрепа на Мишо Бирата .... и ко ... кервана си върви .. кучетата си лаят... Еххххх кога ще ни настигнат ......
5
0
 
3
 
! Отговори
45 преди 11 години
това е човешката природа и няма значение дали е афганистан, бг или канада. всеки краде като има възможност, а това че световния капиталистически ред е несправедлив е друга тема. но всяко нещо с времето си, както феодалния строй е заменен, така и след капитализма ще има нов ред. всички вече виждаме началото на края.
4
0
 
0
 
! Отговори
да преди 11 години
А в България не е ли същото????????
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е бяла Канада , а не кенефстан!!!!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някъде имало и ---МОРАЛ ,а в Бг ---кога ?
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ФЪФ Бг ,НЯМА ТАКЪВ СЛУЧАЙ !