Вълна от насилие в Сао Пауло

140 души са били убити през последните две седмици в бразилския град
Обновена: 11 ное 2012 10:03 | 11 ное 2012 10:03,
8
Вълна от насилие в Сао Пауло
Снимка: Reuters

Най-малко 140 души са били убити в най-големия град в Южна Америка през последните две седмици в рамките на надигащата се вълна от насилие, съобщи департаментът по обществената сигурност на Сао Пауло, цитиран от Асошиейтед прес.

Убийствата в бразилския град започнаха рязко да нарастват през септември - месец, в който бяха убити 144 души, се посочва в сайта на департамента, където се съобщава, че общо 982 убийства са станали в града през първите девет месеца на годината.

Жертвите включват 90 полицейски служители, повечето от които са били застреляни по време на служба.

Официален представител на департамента по обществената сигурност, пожелал анонимност, заяви, че убийствата на полицаи са извършени по нареждане на лидери на организирана престъпна групировка, които са в затвора.

В някои райони на града магазините и училищата са затваряли по-рано през последната седмица, след като били разпространени слухове за въвеждане на полицейски час заради престъпната банда. Властите заявиха, че излежаващите присъди лидери, за които се предполага, че са използвали нелегално внесени мобилни телефони, за да организират нападения, да координират продажби на наркотици, убийства на членове на конкурентни банди и покупки на оръжия, ще бъдат преместени в максимално охраняван затвор извън щата, съобщи БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: бразилияСао Пауло
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Типична улица на "Петата в света икономика".Да ви пикам на икономиката,щом 50% от редовите хора живеят в такива коптори!
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
джигити
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
VIVA BRAZIL !! VIVA DILMA !!
5
3
 
14
 
! Отговори
. преди 11 години
За там не пишат , че има 90 полицая застреляни за един месец , а корупция има навсякъде , просто американците не позволяват на престъпниците да се е*ават с полицията, както става в банановите републики в Африка , Южна Америка и Източна Европа (който се е познал има пълното право да се обижда)
4
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До .Ти бил ли си въобще в Щатите?Там няма корупция така ли?
3
13
 
12
 
! Отговори
. преди 11 години
Корупция , там се крие корена на проблемите на бразилската полиция , ако там изпратят щатска полиция всяка банда ще бъде смазана за нула време , защото няма да има координация с печелещи политици и корумпирани ченгета , а ще се върши работа. Могат и на закони да се научат от тях.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Елитен отряд филмът, който взриви Бразилия"и тоя го има в замундата
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Градът на Бога!Супер-филм! Има го в замундата.