Жените на Петреъс

Кои са дамите, замесени в сексскандала с бившия шеф на ЦРУ?
18 ное 2012 09:00,
27
Жените на Петреъс
Генерал Дейвид Петреъс. Снимка: Reuters

Генерал Дейвид Петреъс е истински американски герой – той е сред най-титулуваните военни в съвременната история на страната, като името му се посочва винаги, когато става въпрос за успешния край на мисиите в Ирак и Афганистан.

След като стигна и до поста шеф на ЦРУ, Петреъс беше на върха на славата. Но отвисоко се пада най-тежко. Извънбрачната му афера с журналистката, която пише неговата биография доведе до оставка на генерала. Коя е тя, кои са другите замесени? Скандалът от близо с BBC.

Пола Бродуел

Паданието на генерал Петреъс изглежда е пряко свързано с тази жена. Омъжената с две деца журналистка е бивш военен офицер и любител на фитнеса. Тя се среща за първи път с бъдещия шеф на ЦРУ през 2006-та година. Тогава работи по академичен труд за лидерството в армията и настоява да пише за Петреъс. Впоследствие този труд се превръща и в биографична книга.

Няколко месеца след запознанството им двамата започват любовната си връзка. През пролетта на 2012-та година обаче Бродуел започва да ревнува своя любовник не от съпругата му, а от трета жена, която изглежда търси вниманието на висшия военен.

Тогава Бродуел решава да вземе нещата в свои ръце и започва да праща поредица от заплашителни имейли до въпросната дама – Джил Кели, като я предупреждава многократно да стои далеч от Петреъс. Впоследствие се намесва ФБР по оплакване на Кели и така се стигна до разкриване на аферата.

40-годишната Бродуел е израстнала в Северна Дакота, като в тийнейджърските си години е звезда в местен баскетболен тим.

Завършва военната академия Уест Пойнт, след което идват 15 години служба в американската армия като аналитик и разузнавач в Южна Корея и Германия. Именно в Германия през 2000-та година се омъжва за военния лекар Скот Бродуел.

След като напуска армията Пола Бродуел и семейството й се установяват в Бостън, където тя започва своята академична кариера. С Петреъс се запознават след реч на генерал в Харвард, когато Бродуел му споделя, че прави проучване в областта на контратероризма. Генералът й дава визитна картичка. Останалото е история.

През годините Бродуел следва почти неотлъчно Петреъс под претекст, че пише биографията. Тя дори прекарва няколко месеца в Афганистан, докато генералът командва мисията на НАТО там.

Близостта й до военния, който по принцип е пословичен с недопускането на медиите до себе си, прави впечатление на доста хора от обкръжението му. Но в крайна сметка никой не може да повлие на генерала.

Биографията излиза на пазара и бързо се превръща в бестселър, макар критиците да не се особено очаровани от перото на Бродуел.

Към момента тя живее със съпруга си и двамата им сина в Шарлот, Северна Каролина.

Джил Кели

37-годишната Джил Кели живее Тампа, щата Флорида, но произхожда от ливанско семейство, имигрирало в САЩ през 70-те. Известна е като светска личност, а тя и съпругът й Скот (хирург) са близки семейни приятели с фамилията Петреъс от над 5 години.

Няма предположения, че Кели и генералът са имали афера. Не на такова мнение обаче е Пола Бродуел и следват гореспоменатите заплашителни мейли.

Джил Кели е израстнала във Филаделфия. В Тампа, където живее към момента, работи като неплатен социален служител във военновъздушната база МакДил, която е дом на американското Централно командване. Преди да замине на мисия в Афганистан, генерал Петреъс също работи там.

Кели добива широка популярност през 2003-та година, когато заедно с близначката си Натали, участва в готварско риалити шоу. Двете предизвикват истински бум приготвяйки традиционни ливански ястия, облечени в елегантни, прилепнали по телата им вечерни рокли.

Холи Петреъс

Това е съпругата на генерала. Двамата се срещат през 70-те, докато Дейвид още е кадет в Уест Пойнт. Следват 38 години брак, който съвсем доскоро беше сочен за образцов.

Госпожа Петреъс, която е активен участник в редица инициативи за подпомагане на военни ветерани и техните семейства, е свикнала да прекарва дълги периоди от време без съпруга си.

Тя дори говори пред Сената по въпроса за проблемите в брака при продължителни отсъствия на военните от домовете им. „Непрекъснатото изпращане на войници отвъд граница трябва да е с мярка. Семействата не могат да приемат спокойно да бъдат разделени за толкова дълъг период от време, когато знаят че нова скорошна раздяла е неизбежна“, са емблематичните думи на Холи Петреъс пред сенатската комисия.

През 2011-та година Холи пое длъжност за защита на ветераните при икономически затруднения и неетично поведение на кредитори. Баща й генерал Уилям Ноултън е дългогодишен директор на Уест Пойнт, в това число и по времето, когато Холи и Дейвид се срещат за първи път.
Семейство Петреъс имат две деца, едно от които е на служба в Афганистан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
в4 преди 9 години
Аман от оплювки по генерала! Имал жена си и Пола... никой не е застрахован от влюбване!Направиха го Луцифер, заради заслепението на любовницата му и интересите на една групичка, дето е искала да го махне от поста и е успяла...
19
1
 
0
 
! Отговори
наш петър преди 11 години
има в актива си повече, особено адвокатки, мре за тях, боготвори ги, води ги в кревата първо,после ги обучава по занаята си, после прави обратното.
18
1
 
9
 
! Отговори
eye преди 11 години
тия и двете са били със скотове. Та затова са кацнали на тоягата на генерала - фин човек! :)
17
4
 
9
 
! Отговори
Кой е по добре ? преди 11 години
Да си такъв Бос като ген. Петрес и да си чукнал само две странично.Пък аз съм най обикновен и не ги пломня въобще по имена,може да са стотици.
16
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Направи ли ви впечатление,че синът му служи в Афганистан?Не мога да си представя,че тук шефовете на ДАНС,НСО или отбраната ще изпратят синовете си в Ирак или Афганистан.
15
2
 
25
 
! Отговори
Потърпевш преди 11 години
За съжаление във всеки брак, дори и в най-добрия след известно време идва рутината и рано или късно единият изневерява. Бракът е създаден за да регулира създаването на поколение, паричните средства за отглеждането на поколение и онаследяването на фамилни имоти, но е тотално непригоден за регулиране на чувствата. Може би можеше и Вие да бъдете този, който изневерява. Както казва Булгаков, любовта излиза като престъпник от някоя тъмна уличка и те пронизва внезапно директно в сърцето като с кама. Какво бихте искали да Ви се случи, ако се влюбите жестоко така неприлично в рамките на налично вече семейство ?Mалцина са двойките, които са се открили като две половини на едно цяло, и след това са скрепили това с брак, който не се е оказал убиец на любовта им. За всички останали, бракът се превръща в политика, навик и компромис.
14
4
 
8
 
! Отговори
До 13 преди 11 години
Поздравления за написаното ! Така мисля и аз !!
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какво завиждате на генерала--здрава му е инструмента работил е--все пак е военен няма да се предава...кръгом и пак напред--а вие ако сте некадърни...друг ще ви свърши работата--природата не търпи празни неща.....!!!!!
12
1
 
17
 
! Отговори
БТК преди 11 години
И двете женени за Скот .... някой си!Не се женете за СКОТ!!!
11
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредното лицемерие на човешкото общество. Дайте да "защитим" брака, щото бил свещен. Бракът е просто още една от формите, с които сме свикнали да се самозакрепоставяме, защото е по-лесно. По-лесно е да има "правила", отколкото да поемем отговорността да се изправим пред себе си, да видим истината за нещата и да я последваме. За каквото и да става дума. А в човешките отношения значение има любовта. Тя няма общо с брака. Нещо повече. Любовта не се нуждае от брак. Тя е по-силна връзка от него.
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dobre be, tia det podkrepiat ideiata za ednoto e.ane che e nevinno, stroite v redichka da poe.em vashte jeni, sestri, dyshteri, ama taka samo po 1-5-10 pyti da gi minem, pyk jiveite shtastlivo sled tva, ako iskate gledaite shtot da shi.am jena ti e prosto nevinno
9
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато един мъж мисли с долната глава ,така става. Жалко е ,че 99% мислят като него. Малко са тези дето могат да отделят разума си от нагона.
8
10
 
23
 
! Отговори
Кво толкова ? преди 11 години
След 37 години брак пое..ал малко.Ами и той е човек.Чудо голямо станало.
7
5
 
31
 
! Отговори
Уга - Буга преди 11 години
Генерал Дейвид Петреъс е истински американски герой - Кой знае колко невинни хора са загинали по заповед на г-н ГЕРОЯ и колко МИЗЕРИИ Е СТОРИЛ към човечеството
6
1
 
8
 
! Отговори
билито клинтъновото преди 11 години
дай да ги видим тия жени ,пури ,мури тия работи
5
3
 
6
 
! Отговори
любопитен преди 11 години
До Анонимен-4Ако знаеш адресите постни ги , не е лошо да им пиша !
4
15
 
20
 
! Отговори
анализатор преди 11 години
Американците са пълни *** , да си прецакаш такъв ценен човек заради едно еХХне това само те го могат . След 38 години брак да не искат да оправя само съпругата си ?! Абе *** , те така за малко да си прецакат един успеше Президент ( Бил Клинтън) за една *** .
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До любопитен-A ADRESI NE ISKASH LI?
2
0
 
22
 
! Отговори
любопитен преди 11 години
Като пишете за някакви жени поне им сложете снимките .
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
E KAK DA NE E GEROY??? TOLKOVA JENI E PREMQTAL- DAY ,BOJE, VSEKIMU