Срути се тунел в Япония. Най-малко три коли са смазани

Спасителната операция е спряна, поради опасност от ново срутване
Обновена: 2 дек 2012 09:35 | 2 дек 2012 09:00, Петя Славова
42

Най-малко три коли са смазани при срутил се тунел в Япония. Снимка: БТА
Най-малко петима души са заклещени в тунела на магистралата, свързваща Токио с Нагоя, в който се срути участък от 100 метра, предаде Франс прес, като се позова на японската полиция.

Засега трима са ранените, а най-малко три коли са смазани в тунела, пише БТА.

Спасителните екипи са затруднени от гъстия дим от пожара, избухнал след срутването в тунела, както и от това, че тунелът е много дълъг /4,3 километра/. Причините за срутването в магистралния тунел все още са неизвестни.

В момента спасителните операции за изваждането на водачите и пътниците в заклещените автомобили в тунела на магистралата, свързваща Токио с Нагоя, бяха прекъснати заради риск от ново срутване в съоръжението. По последни данни на правителствени източници седем души се водят за изчезнали при рухването на част от свода на тунела Сасаго, който е дълъг между 4,3 и 4,7 метра и който е на около 80 километра западно от Токио.Според пожарникарите две коли са били затиснати от бетонни блокове, а трета кола се е подпалила.

Японски медии съобщиха, че срутването е засегнало 100-метров участък в тунела, след което е избухнал пожар. Засегнатият участък се намирал почти в средата на тунела, чиято вентилационна система не работела добре и не се виждало нищо на повече от метър.

В момента на трагедията в тунела са се движили около 25 коли, посочва Асошиейтед прес.

"Успях да изляза от тунела, но недалеч от моята кола, други автомобили бяха хванати в капан вътре и видях само черен пушек и пламъци", разказа японски журналист, шофирал в момента на трагедията.

"Част от бетонния таван падна в момента, в който преминавах. Видях как премаза кола и от нея започнаха да излизат пламъци. Бях тероризиран. Излязох от колата си и вървях един час, за да изляза навън", разказа тридесет годишен мъж.

Тунелът е един от най-дългите в Япония и прекосява планински масиви недалеч от връх Фиджи. Той е част от основната магистрала Чуо, свързваща Токио с западната и централната част на страната. В момента спасителната операция е спряна, поради опасност от ново срутване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В статията наистина пише ФИДЖИ wmesto ФУДЖИ.Само че това не оправдава никого, дори и "авторите' - неграмотните списвачи от днеса.тук постоянно пишат глупости, но ако не ти правят впечатление - значи и твоето образование липсва.
34
3
 
0
 
! Отговори
аз преди 11 години
глупости, това е още едно доказателство за прехваления японски перфекционизъм.След като вече 1,5 год. изливат радиация в океана и все още не са овладяли ядрото на реактора,сега виждаме нагледно и качеството на японските тунели.Някой да е чул някъде тунел да се срути от само себе си?Освен в някоя изоставена мина.Перфектните копировачи, ама мисъл нема.Като вдигнатите рез. генератори във Фукушима с горивни помпи на кота 0.Генераторите осигурени, ама помпите дето подават горивото - под водата...
33
0
 
3
 
! Отговори
изгубен в превода преди 11 години
Да не е искал да каже ...'Бях ужасен.Излязох от колата си и...' Думата на английски би звучала така: tr.v. terrified, terrifying, което ще рече1. To fill with terror; make deeply afraid. See Synonyms at frighten.2. To menace or threaten; intimidate.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В статията също пишеше фИджи така че не е виновен човека.
31
0
 
1
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
щеше да е добре, ако правеше разлика между Фиджи и Фуджи.Или поне ако знаеше, че Фуджи е изригвал за последно преди повече от 300 години. Но пък други вулкани в Япония са изригвали през това време ... та не знам кой е най-опасния вулкан, ама това дето пуши е общата ти култура
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"И метрото на София е застрашено и продължава да тече."Нема страшно. Като дойде лятото, ще засъхне от горещината и следващата зима ще е като от бетон!
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ са виновни. То само с тунели не става.
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И метрото на София е застрашено и продължава да тече.
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фиджи е най-опасният вулкан на Япония и когато почва да пуши е предвестник на силни земетръси и цунамита.
26
0
 
14
 
! Отговори
GFY преди 11 години
Само не сравнявайте Япония с България...там к'во било качеството, тука к'во е! Нито една държава не е застрахована от подобни инциденти, но японците показват изключителен кураж и хладнокръвие в ситуации като тази! Те ще се оправят, ами ние....
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХАХахахахах тоя е бил тероризиран. Б*хти тунелите, как малтретират шоферите.
24
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно българските инженери са по добри от японските щом в България не е имало такъв случай...
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Бях тероризиран." ?!?!?
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано само няма загинали, другото не е толког важно.
21
1
 
12
 
! Отговори
Хейтър преди 11 години
Хаха, а си мислих, че "тероризиран" само на мен ми избожда очите..Нищо, важно е, че се научиха, че "намясто" се пише разделно - "на място". След 3 години забележки..
20
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този тънел го е строил Боко.
19
2
 
30
 
! Отговори
беден човек преди 11 години
Ужасна новина,там колко бързо се организирали спешните служби а тук да не дава Господ.Няма да забравя когато ги удари цунамито - цял Свят говореше колко били задружни.Даваха една жена на която беше разрушено магазинчето и тя беше събрала каквото е останало и на една маса на улицата даваше по един пакет ориз и парче хляб без пари,до нея друга даваше вода и на всеки човек от огромната опашка останал без дом,дрехи и храна, жената се покланяше с думите-"Съжалявам за неудобството"т.е извинява се,че няма как да даде повече за да им помогне!Много има още да се учим на култура драги българи!!!
18
8
 
7
 
! Отговори
А преди 11 години
Сами са си виновни японците. Трябвало е да ползват строителния гений на Огнебореца.
17
0
 
15
 
! Отговори
Да ме прощавате преди 11 години
"По последни данни на правителствени източници седем души се водят за изчезнали при рухването на част от свода на тунела Сасаго, който е дълъг между 4,3 и 4,7 метра и който е на около 80 километра западно от Токио"РЕДАКТОРЧЕТООООО...
16
7
 
13
 
! Отговори
онзи преди 11 години
Ако бяха дали на ББ да пререже лентатат на тунела това нямаше дасе случи.