За богата и процъфтяваща Русия призова Путин

Той обеща да укрепи икономиката и военната мощ на страната
Обновена: 14 дек 2012 09:46 | 12 дек 2012 16:17, Елка Василева
178
За богата и процъфтяваща Русия призова Путин
Путин отива да направи годишното си обръщение. Снимка: Reuters

В първото си годишно обръщение към Федералното събрание от началото на новия си мандат руският президент Владимир Путин обеща да укрепи икономиката и военната мощ на страната и разкритикува чуждестранните порицания за състоянието на демокрацията и опитите за външна намеса във вътрешните работи на Русия, предаде Асошиейтед прес.

В речта си, фокусирана главно върху социални въпроси, Путин се ангажира с насърчаване на раждаемостта, разкриването на 25 милиона работни места и с въвеждането на нови стимули за учители, лекари, инженери и други професии.

Той обеща подкрепа "за институциите, които представляват традиционните духовни ценности" - намек, че държавата ще оказва още по-силна подкрепа за Руската православна църква.

Путин заяви, че Русия ще следва собственото си разбиране за демокрация и отхвърли всички "стандарти, наложени отвън".

"Пряка или косвена чуждестранна намеса в политическите ни процеси е недопустима", каза той и допълни: „Онези, които получават пари от чужбина и служат на чужди интереси, нямат място в политическия живот в Русия“.

Путин изтъкна, че задачата на Русия в световен план ще е да съхрани националната си и духовна идентичност, а укрепването на военната мощ на страната ще гарантира нейната независимост и сигурност.

Следващите години ще са решаващи, а може би и преломни, не само за нас, а и за целия свят, който навлиза в епоха на кардинални промени и вероятно сътресения, подчерта президентът, цитиран от ИТАР-ТАСС.

През първите 12 години от новия век беше постигнато немалко. Преминахме огромен по важност етап на възстановяване и укрепване на страната. Задачата ни сега е да създадем богата и процъфтяваща Русия, отбеляза Путин.

Глобалното развитие става все по-неравномерно, създавайки почва за нови икономически, политически и етнически конфликти. Ожесточава се борбата за ресурси, при това не само за метали, нефт и газ, а и за човешки ресурси, за интелект, подчерта той.

Путин заяви, че правителството ще съсредоточи усилията си върху развитието на високотехнологични отрасли, за да гарантира на Русия конкурентоспособност в световен мащаб.

Хората в развитите, а и в много от развиващите се страни, са свикнали с постоянното увеличаване на потреблението и разширяване на жизнените и културни възможности. Това не е лошо, но да се осигури траен растеж в съвременния свят е възможно само с въвеждането на нова технологична организация, с което в много райони на света срещат спънки. Страна, която не може да се нареди сред създателите на новаторски технологии, е не просто обречена на зависимост . Парчето от световната баница, което ще получат предприятията и населението й, ще е в пъти по-малко от това на лидерите, изрази се образно Путин, посочва БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
5
 
5
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 140P.S.: Понеже по-късно видях друго едно клише от комунизма за "пролятата руска кръв", осмелявам се да добавя, че освен руска кръв, на бойните полета се е проливала и кръвта на много други народи като финландския например. По онова време Финландия е била част от Руската империя. Тях не ги ли броиш за народ?Освен това е имало и много доброволци, сърби, румънци, черногорци, и много други.Защо ги забравяш тях?
113
6
 
4
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 140Руско-турската "освободителна" война? От какво са ни освободили?Да видим: Първите фабрики в България възникват още преди "освободителната" война на двете империи. Добри Желязков (Фабрикаджията) получава лично от султана ферман с който му се разрешава да построи своята фабрика в Сливен.След него има още много други българи предприемачи. Истински бизнесмени според съвременната терминология, а не мутри.Идва Червената армия и ни взима всичко. Тоест, "освобождава" ни пак.
112
1
 
4
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 124И аз също като теб обичам руския език, руската култура и руската кухня.Обичам още много неща: Руското кино например, и руската водка също.Но те съветвам горещо да потърсиш, намериш и изгледаш до последния кадър един нов документален филм от 2008 г.: Съветската история (The Soviet story)!Виж предизборния клип на един съвременен руски политик: Дмитрий Рогозин!А и други съвременни руски политици говорят за "еврейски фашизъм" - Това също ли го обичаш???
111
2
 
11
 
! Отговори
Вирджиния до БГ преди 11 години
Руско-турската ОСВОБОДИТЕЛНА война сложи край на 500 /пет вековното/, половин хилядолетното РОБСТВО на българина. Повече няма какво да коментираме с Вас! Както и да го въртите или сучете това е факт-България се появи на политическата карта благодарение на много пролята руска кръв, благодарение на много почернени майки, съпруги, дъщери и сестри. Те се превърнаха в жертвения агнец, благодарение на който България я има отново след половин хилядолетие.
110
2
 
8
 
! Отговори
Вирджиния преди 11 години
Браво, от цялото си сърце им го пожелавам на братушките....Един изстрадал народ, с много тежка и кръвопролитна история, но изключително сърдечен и добър, с широка и топла душа, който заслужава ЩАСТИЕ и БЛАГОДЕНСТВИЕ. Добрите хора заслужават да бъдат щастливи.
109
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От все сърце им го пожелавам !!! То ние наистина се сещаме за Русия само като ни стиска чепика, .....
108
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да умре тоя ***!
107
2
 
13
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
До БГ--------А ти не забравяй кой освободи БГ от турско робство! Априлското въстание - от четири революционни окръга се вдигна само един и то не целия, когато руски,полски,финландски и румънски войници гинеха за свободата на БГ, шепа луди и горещи български патриоти грабнаха оръжието и се присъединиха към руската армия, останалите 90% процента пишман български юнаци се криеха под фустаните на жените и майките си.Що се отнася до комунизма наложен на БГ след 2-та СВ, не по-малък дял в това имат Чърчил и Рузвелт,на срещата си в Ялта със Сталин, когато и където си поделиха сферите на влияние в Европа.А неприязанта на Чърчил към БГ беше пословична, не че и сега дребнобританците са си променили отношението към нас де.Що се касае до съвременната ситуация и сферите на влияние..., ами нормалное когато малки, че и доста по-големи и развити страни от нашата избират страната на по-силния, иначе... демократизация по американски модел!
106
12
 
8
 
! Отговори
БГ преди 11 години
МНОГО РУСКОПОКЛОННИЦИ В БЕДНАТА ГЕРБЕРСКА БЪЛГАРИЯ.ОТ КЪДЕ СЕ ПРЪКНАХТЕ ????? НЕГРАМОТНИЦИ!!!! ПЪРВО ИЗУЧЕТЕ СОБСТВЕНАТА СИ ИСТОРИЯ И ПОСЛЕ ПРИПАДАЙТЕ ПРЕД ПОДПОЛКОВНИКА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКОТО ИМПЕРСКО КГБ. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЗАВЕТИТЕ НА ДЯКОНА И НА СТАМБОЛОВ. УБИЙСТВОТО МУ КАКТО И ТОВА НА Д-Р ВЪЛКОВИЧ СА ПЛАТЕНИ С РУСКО ЗЛАТО. НЕ СМЕ "ЗАДУНАЙСКАЯ ....." САМО БЛАГОДАРЕНИЕ НА СТАМБОЛОВ. ДУМИТЕ НА ДРАГАН ЦАНКОВ СА "НЕ ВИ ЩЕМ НИ МЕДА НИ ЖИЛОТО ".........А ТОЙ БЕШЕ ГОЛЯМ РУСОФИЛ Г-ДА БЪЛГАРОМРАЗЦИ.....
105
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каквото почукало,такова отговорило.Кой пръв нападна?При 20 млн жертви с перце ли да ги галят.
104
5
 
12
 
! Отговори
Sany преди 11 години
Болгария продажная страна. И о РОССИИ вспоминает только, когда ей плохо. Вспомните 2-ю мировую войну... Против кого вы. БОЛГАРЫ воевали? Вы воевали на стороне Гитлера. А теперь вы умиляетесь РУССКИМИ песнями. МОЛОДЦЫ!!! А за кого вы будете завтра?
103
8
 
6
 
! Отговори
до 125 преди 11 години
125,въпреки,че изразявам сипматии към Русия,изразявам и съответни антипатии към бездушници като ваша милост ,които"изобщо не ги е грижа какво са правили съветските войски в Германия",т.е.възхищението ви към терор,масови изнасилвания и живи репарации от военопленници и цивилни граждани.Ако мислите,че"Германия е минала метър"съветвам ви да обогатите познанията си по истинска история след история до 8-ми клас.
102
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Рефлекси от миналото...,а и клишетата същите !
101
4
 
18
 
! Отговори
@ преди 11 години
богатите западняци ВИНАГИ ще ни приемат като 3 та ръка хора ,черноработници и дори роби.със западняците нямаме нищо общо ,освен цвета на кожата. за разлика от тях с руснаците и Русия имаме много общо- Православието , славянският език , манталитет , история . със западът нямаме общо минало ,няма да имаме и общо бъдеще ,като държава . докато с Русия имаме шанса да се изправим. разбира се , най-добре би било да сме независима и силна Държава , но нямаме читави политици
100
3
 
27
 
! Отговори
Браво! преди 11 години
Прекрасна реч на истински политик-патриот,този няма да продаде Русия за сребърници.
99
4
 
20
 
! Отговори
KACHANDONIS преди 11 години
BRAVO GOSPODIN PUTIN DA JIVEEI PREVOSLAVNA RUSIA
98
6
 
16
 
! Отговори
до 96 преди 11 години
Изобщо не ме е грижа какво са правили съветските войски в Германия! Каквото и да са правили, малко им е било! Знам какво са птавили германските войски в Русия и из цяла Европа, та доста метър са минали след капитулацията!Колкото до войските на 3-ти Украински фронт, те остават 2-3 месеца, докато се прегрупират за операциите срещу германските дивизии, които се изтеглят от Гърция. Руснаците имат още много работа на запад, за да се занимават с нас. Те никога не са ни имали за врагове, нито ние тях!
97
4
 
27
 
! Отговори
българка преди 11 години
Аз обичам Русия.Обожавам руския език, руската култура, руската кухня.Моите родители също обичаха Русия.Какво по-нормално от това за едни българи?Дай Боже и на България държавник като Путин, че нашите да се чудиш на кого служат, но едно е ясно, не служат на България.
96
2
 
17
 
! Отговори
td преди 11 години
Тази година Китай има повече заявки за патенти от САЩ. ЕС има по-малко от Ю. Корея. Китай има пошече инженери от САЩ, Япония, ЕС и Канада заедно.
95
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
120. Мен ме интересува България, затова написах 121.Сравнете каква е переспективата за България , когато бълг политици , са се продали ?