За богата и процъфтяваща Русия призова Путин

Той обеща да укрепи икономиката и военната мощ на страната
Обновена: 14 дек 2012 09:46 | 12 дек 2012 16:17, Елка Василева
178
За богата и процъфтяваща Русия призова Путин
Путин отива да направи годишното си обръщение. Снимка: Reuters

В първото си годишно обръщение към Федералното събрание от началото на новия си мандат руският президент Владимир Путин обеща да укрепи икономиката и военната мощ на страната и разкритикува чуждестранните порицания за състоянието на демокрацията и опитите за външна намеса във вътрешните работи на Русия, предаде Асошиейтед прес.

В речта си, фокусирана главно върху социални въпроси, Путин се ангажира с насърчаване на раждаемостта, разкриването на 25 милиона работни места и с въвеждането на нови стимули за учители, лекари, инженери и други професии.

Той обеща подкрепа "за институциите, които представляват традиционните духовни ценности" - намек, че държавата ще оказва още по-силна подкрепа за Руската православна църква.

Путин заяви, че Русия ще следва собственото си разбиране за демокрация и отхвърли всички "стандарти, наложени отвън".

"Пряка или косвена чуждестранна намеса в политическите ни процеси е недопустима", каза той и допълни: „Онези, които получават пари от чужбина и служат на чужди интереси, нямат място в политическия живот в Русия“.

Путин изтъкна, че задачата на Русия в световен план ще е да съхрани националната си и духовна идентичност, а укрепването на военната мощ на страната ще гарантира нейната независимост и сигурност.

Следващите години ще са решаващи, а може би и преломни, не само за нас, а и за целия свят, който навлиза в епоха на кардинални промени и вероятно сътресения, подчерта президентът, цитиран от ИТАР-ТАСС.

През първите 12 години от новия век беше постигнато немалко. Преминахме огромен по важност етап на възстановяване и укрепване на страната. Задачата ни сега е да създадем богата и процъфтяваща Русия, отбеляза Путин.

Глобалното развитие става все по-неравномерно, създавайки почва за нови икономически, политически и етнически конфликти. Ожесточава се борбата за ресурси, при това не само за метали, нефт и газ, а и за човешки ресурси, за интелект, подчерта той.

Путин заяви, че правителството ще съсредоточи усилията си върху развитието на високотехнологични отрасли, за да гарантира на Русия конкурентоспособност в световен мащаб.

Хората в развитите, а и в много от развиващите се страни, са свикнали с постоянното увеличаване на потреблението и разширяване на жизнените и културни възможности. Това не е лошо, но да се осигури траен растеж в съвременния свят е възможно само с въвеждането на нова технологична организация, с което в много райони на света срещат спънки. Страна, която не може да се нареди сред създателите на новаторски технологии, е не просто обречена на зависимост . Парчето от световната баница, което ще получат предприятията и населението й, ще е в пъти по-малко от това на лидерите, изрази се образно Путин, посочва БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Следващите 100 години в Русия прозападно настроен лидер няма да спечели изборите. Широката славянска душа се беше заблудила, че Запада е искрен в призивите за приятелство и равноправно партньорство, но се видя кой разпали Студената война и кой не пожела да я спре след 1991година. Руснаците ще *** канчето на всеки посегнал на Матушка Рус.
53
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На рождения ден по случай 60-та годишнина на Владимир Путин съвсем наскоро единствения ,който беше поканен на тържествата по случай юбилея на Путин български политик беше Волен Сидеров,това говори достатъчно кой е най читавия ни политик и кои са долните ни еврейско-американски продажници
52
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За 7 години Путин направи Русия от държава затънала в заеми в държава даваща заеми - показа, че има начин, респект.
51
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЙ НАКАРА *** ДА *** ОТ БОЛКА И ЗЛОБА ,ТОЙ Е НАДЕЖДАТА ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕ НА СВЕТА ОТ ЦИОНИСТКАТА ХАЗАРСКА ЧУМА ,ТОЙ Е ВЛАДИМИР ПУТИН ГОЛЕМИЯ ДЪРЖАВНИК И ПОЛИТИК И ПРЕЗИДЕНТ НА НАЙ ГОЛЯМАТА ПО ТЕРИТОРИЯ И МОЩНА ВОЕННА СИЛА В СВЕТА -НАШАТА ПРАВОСЛАВНА СЕСТРА И ОСВОБОДИТЕЛКА - РУСИЯ
50
4
 
18
 
! Отговори
damata преди 11 години
Прави сте да се възхищавате от държавническото мислене на руския лидер, но не се притеснявайте нашият народ е казал:" Играе ли мечката у комшиите тя ще дойде и у вас!"
49
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Виждате ли продажни ционистки седеруги какво значи да си голям държавник , Путин мисли за просперитета на народа си за за военната мощ на великата православна страна -Русия ,а тук еврейската седераска (демокрация) за 23 години унищожи всичко построено от българския народ по време на големия ни държавник-Тодор Живков и за първи път от освобождението ни от турско робство според статистиката България е с население под 6 милиона ,от които най много 3,5 -4 милиона да са етнически българи
48
2
 
28
 
! Отговори
damata преди 11 години
Има един руски филм " *** и виж" ,но той се отнася за друг период от историята на Русия.Сега ви казвам -идете и вижте как живеят руснаците и тогава драскайте глупости в нета .А що се отнася до нашите палячовци, просто не подлежат на коментар вече!
47
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Русия ще разгроми САЩ и ще стане първа сила в света към 2020 г.
46
1
 
28
 
! Отговори
Разобличителя преди 11 години
Браво на Путин.
45
1
 
22
 
! Отговори
Може всичко да е... преди 11 години
но СССР не ни ръсеше денонощно с отрови /Кемтрейлс/, а сега? След още 2 години ще останем 1 милион психично увредени от бариев диоксид, алуминий, кадмий, арсен и прочие! Това е най-коварния геноцид в ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ!
44
2
 
21
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
Бащицата,ще царува докато реши.Другото са празни приказки.Колкото до това дали има влияние,където и да се преземи самолета му,тичат да постилат килима.Нашият гащник не го коментирам,няма да е лошо,да се научи да командва жена си.
43
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До До 58 A ve umniko a prez 1944 god 4ervenata armia kolko jeni iznasilila kat vleznala v BG ili tova im e prosteno i ne se broi
42
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kvo mi hvalite Rusia ,tq ne e predishnata ,stane li neshto da znaete prasta si nqma da mrudne za nas tq vinagi e izpolzvala Bulgaria za imperskite si celi
41
1
 
19
 
! Отговори
НЕФТ И ГАЗ преди 11 години
ЕС е минало, колониализма приключи! А БРИКС ще завладее света с ресурси, труд и коректност! Няма сила, която да устои на такъв ураган! Обречени са на успех!
40
5
 
27
 
! Отговори
Прометей преди 11 години
Москва, Москва пак устрема ти милиони погледи са приковани със надежда и любов! Радвай се ,човечество!
39
1
 
14
 
! Отговори
дядо преди 11 години
да си гледаме в нашата къща колко има за оправянето един да имаше като него да го е грижа за народа си щяхме да сме добре а то само подлогии алчни ***
38
1
 
22
 
! Отговори
до злобарите преди 11 години
И майка ви също не е права!Русия е най-великата!
37
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
V TURCIA E PULNO S DESETKI HILADI RUSKINI OMUJENI ZA TURCI
36
3
 
23
 
! Отговори
УФОЛОГ преди 11 години
Много скоро БРИКС ще води световното хоро!
35
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До кат Русия няма втора Za krasivite momicheta si mnogo prav