За богата и процъфтяваща Русия призова Путин

Той обеща да укрепи икономиката и военната мощ на страната
Обновена: 14 дек 2012 09:46 | 12 дек 2012 16:17, Елка Василева
178
За богата и процъфтяваща Русия призова Путин
Путин отива да направи годишното си обръщение. Снимка: Reuters

В първото си годишно обръщение към Федералното събрание от началото на новия си мандат руският президент Владимир Путин обеща да укрепи икономиката и военната мощ на страната и разкритикува чуждестранните порицания за състоянието на демокрацията и опитите за външна намеса във вътрешните работи на Русия, предаде Асошиейтед прес.

В речта си, фокусирана главно върху социални въпроси, Путин се ангажира с насърчаване на раждаемостта, разкриването на 25 милиона работни места и с въвеждането на нови стимули за учители, лекари, инженери и други професии.

Той обеща подкрепа "за институциите, които представляват традиционните духовни ценности" - намек, че държавата ще оказва още по-силна подкрепа за Руската православна църква.

Путин заяви, че Русия ще следва собственото си разбиране за демокрация и отхвърли всички "стандарти, наложени отвън".

"Пряка или косвена чуждестранна намеса в политическите ни процеси е недопустима", каза той и допълни: „Онези, които получават пари от чужбина и служат на чужди интереси, нямат място в политическия живот в Русия“.

Путин изтъкна, че задачата на Русия в световен план ще е да съхрани националната си и духовна идентичност, а укрепването на военната мощ на страната ще гарантира нейната независимост и сигурност.

Следващите години ще са решаващи, а може би и преломни, не само за нас, а и за целия свят, който навлиза в епоха на кардинални промени и вероятно сътресения, подчерта президентът, цитиран от ИТАР-ТАСС.

През първите 12 години от новия век беше постигнато немалко. Преминахме огромен по важност етап на възстановяване и укрепване на страната. Задачата ни сега е да създадем богата и процъфтяваща Русия, отбеляза Путин.

Глобалното развитие става все по-неравномерно, създавайки почва за нови икономически, политически и етнически конфликти. Ожесточава се борбата за ресурси, при това не само за метали, нефт и газ, а и за човешки ресурси, за интелект, подчерта той.

Путин заяви, че правителството ще съсредоточи усилията си върху развитието на високотехнологични отрасли, за да гарантира на Русия конкурентоспособност в световен мащаб.

Хората в развитите, а и в много от развиващите се страни, са свикнали с постоянното увеличаване на потреблението и разширяване на жизнените и културни възможности. Това не е лошо, но да се осигури траен растеж в съвременния свят е възможно само с въвеждането на нова технологична организация, с което в много райони на света срещат спънки. Страна, която не може да се нареди сред създателите на новаторски технологии, е не просто обречена на зависимост . Парчето от световната баница, което ще получат предприятията и населението й, ще е в пъти по-малко от това на лидерите, изрази се образно Путин, посочва БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен Българино прочети речта на Путин и ще израстнеш само така от твоята продемократична тъпотия в която те вкараха *** през 89
133
1
 
4
 
! Отговори
Само това е преди 11 години
Източна Европа отново ще се въздигне благодарение на Руската Федерация !!! Запада ще падне толкова бързо колкото Западната Римска Империя !!! Братя славяни имаме още работа за вършене. 500 години робство не се заличихме и сега ще просъществуваме , никой няма да не остави !!!!
132
6
 
4
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
На банкете в честь Победы 24 мая 1945 г. Сталин провозгласил установочный тост за русский народ, особо выделив русский народ из числа других народов СССР как руководящую силу Советского Союза. С этого момента, по мнению исследователей вопроса, начинается нарастание официально поддерживаемой волны великорусского шовинизма, сопровождавшегося антисемитизмом. Во многих регионах, особенно на Украине, местные власти препятствовали в возвращении евреям их квартир, в устройстве на работу."
131
6
 
4
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
"К концу 30-х годов большая часть евреев-коммунистов подпала под подозрения в разнообразных уклонах (в основном в троцкизме) и была исключена из партии, многие были репрессированы. В те же годы были ликвидированы все еврейские учебные и многие культурные учреждения."Русофилке, пардон, Вирджинийке, българският Закон за Защита на Държавата (а не на Народа) ли е повече нацистки или това което е ставало във великия СССР?
130
4
 
4
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 156"За нас е свята България, ние отдаваме значение на България. Ако ти харесва турция...анадола не е далеч за жалост. "Браво! А сега можеш ли да го напишеш същото, но като добавиш и думичките "без Русия"?Опитай да видим дали можеш така: "За нас е свята България без Русия"?Сигурен съм че няма да можеш. Все едно да караш мюсюлманин да яде свинско!!!
129
7
 
4
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 154Аз съм инженер. Майка ми е инженер както и баща ми също е инженер.Така ни казваха навремето комунистите: "Ако не беше Партията (БКП) и Съветския Съюз, щяхте да си пасете овцете на село".Е, сега Партията направи така, че се чудя как да си платя парното, (понеже благодарение на нея сега съм инженер).Май по-добре щеше да бъде ако можех да паса овце.
128
6
 
4
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 153Ами аз пък ще ти кажа че от твоите постове лъха прорусизъм и също неонацизъм.Сериозно ти препоръчвам, ако наистина се смяташ за българка, а не русофил или дори рускиня, виж намери и гледай филма "Съветска история" (The Soviet story).Неонацизъм има в Русия, не в България.Там съвременни руски политици говорят за "еврейски фашизъм".
127
2
 
8
 
! Отговори
Вирджиния до 155 преди 11 години
За нас е свята България, ние отдаваме значение на България. Ако ти харесва турция...анадола не е далеч за жалост.
126
6
 
4
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 150Ха ха ха! Абе я си кажете колко класа сте учили преди да коментирате?Аз че не съм учил много не съм. Не съм бил отличник, признавам си.Ама случайно нещо за Възраждането да сте учили? Нещо за просветата, за първите дори килийни училища? Дори вземи един Марин Дринов, да не говорим за много по големия брой чешки дейци на културата, просветата както и инженери, архитекти и какви ли още не, на които вие, *** не отдавате никакво значение?
125
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако не бяха руснаците Захари щеше до края на живота си да пасе овци и нямаше да напише ,,Записките,, Това е истината, след Освобождението всеки може да си говори каквото ти иска. Преди това са гледали само към Дядо Иван, даже смятам, че част от нашите революционери са си били руски шпиони.
124
3
 
8
 
! Отговори
Вирджиния преди 11 години
От постовете ти лъха освен протурцизъм, но и висока доза неонацизъм. Значи пък България не е била част от Оста, и Закон за защита на народа не е имало и репресирани от режима не е имало...хм....ти си уникален...протурцизъм с неонацизъм..две в едно..ужас, хайде сега вече КЪШ и не ни мърси форума с присъствието си.
123
5
 
4
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 147Вирджинийке, моето момиченце в кой клас си учила?Това го учехме по история, ама в горните класове - и да, за турското робство бяха уроците, не за "присъствието".Никога не съм твърдял че е имало присъствие, съгласен съм, че тогава ние сме били част от Османската империя.Но съм чел също така Записките на Захарий Стоянов. Не цензурираните, пълното издание - много преди повторното ни "освобождение" през 1944 г. В книгата пише, че никой патриот не е разчитал на Русия да ни освободи.
122
1
 
7
 
! Отговори
Вирджиния до Иво преди 11 години
ОК, просто игнорираме турския продажник и антибългарина. Винаги предателите са такива, освен че са нечисти и с мръсни души, а за някакъв вид сърдечност тук не може и дума да става, са и много глупави. Тези характеристики вървят ръка за ръка.
121
2
 
12
 
! Отговори
Иво преди 11 години
До имигрантБастун, ако не бяха руснаците щеше да приказваш на турски. Никога Европа не е обичала България! И Чърчил бе готов да ни хариже на Турция! Така, че поклон пред руския императорски войник, че ни извоюва свободата, ако ще и целта да е била Проливите (тогава СССР нямаше, ама ти си *** и не знаеш)
120
2
 
8
 
! Отговори
Вирджиния преди 11 години
А след като оспорваш РОБСТВОТО и Освободителната война следователно си ТУРСКО ***...дори ме е гнус, чувствам се омърсена, че си пиша с тип като Вас-антибългарин, защитаващ турският империализъм, радетел за възстановяването на турската хегемония на балканите.
119
7
 
4
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: Жоро Алексиев"Добре, че Путин стегна Русия и в момента вървят процеси на възтановяване на бившето СССР пространство"Искаш да кажеш, бившето UdSSR Lebensraum?Може би също така ще стартира нова руска програма Lebensborn?"В речта си, фокусирана главно върху социални въпроси, Путин се ангажира с насърчаване на раждаемостта ..."Можеш ли да ми покажеш поне десет разлики от германския нацизъм и руския такъв?
118
2
 
9
 
! Отговори
Вирджиния преди 11 години
Извинете, но вие ненормален ли сте или да?! какви са тези изрази като "Първите фабрики в България". България престава да съществува като страна през 1396 г. и се появява отново като страна през 1878г. след Освободителната война, която приключва със Санстефанския мирен договор, който малко по-късно е жестоко атакуван и оспорен и в крайна сметка унищожен от Запада. Аз работя с факти, не със слухове от рода на "поляците какво казвали" и т.н.
117
4
 
4
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 144Я дай да се уточним, България ли я има, или Задунайская Губерния?И би ли ми обяснила тогава защо поляците ни наричаха руски *** още преди дворцовия преврат през 1989 г. да свали режима на Тодор Живков?"Турски продажник" според теб тогава е Захарий Стоянов, "турски продажник" е и Васил Левски, и той е "турски продажник" нали?Във сериала "Капитан Петко войвода" имаше един персонаж - Турчев. Той беше "патриот" от новата власт. Та той арестува войводата и го измъчва в затвора.
116
2
 
8
 
! Отговори
Жоро Алексиев преди 11 години
Добре, че Путин стегна Русия и в момента вървят процеси на възтановяване на бившето СССР пространство (за което г-жа Клинтън истерично каза, че всячески ще действат да не стане). За да има баланс светът трябва да е многополярен! Политиката на Америка е неореализъм (т.е. власт на силата), а не както медиите я изкарват либерализъм (т.е. власт на правото) - справка ООН, също като разпадналата се преди това Лига на нациите е абсолютно безсилна срещу погазването на държавния суверенитет.
115
5
 
8
 
! Отговори
Вирджиния до 142 преди 11 години
Само самият израз "от какво са ни освободили" означава само едно-АЗ С ТУРСКИ ПРОДАЖНИЦИ НЕ РАЗГОВАРЯМ. За мен е важно едно-България я има, появи се отново като птица Феникс след половинхилядолетно РОБСТВО! Ако се решил да оспорваш робството и държиш на термина "присъствие" ни сгрешил сайта и хората. Ние тук все още повечето сме БЪЛГАРИ-ПАТРИОТИ!