27 души загинаха в самолетна катастрофа в Казахстан

Пътували са високопоставени военни от гранични войски и полиция на страната
26 дек 2012 13:36, Петя Славова
0
27 души загинаха в самолетна катастрофа в Казахстан
Снимка: БТА

Катастрофа на военен самолет "АН-72" в Казахстан причини смъртта на двасейт и седем души, предаде Ройтерс, като се позова на източници от местните сили за сигурност. По първоначални сведения на борда на катастрофиралия военен транспортен самолет е имало 20 пътници и 7 души екипаж. Данните бяха потвърдени от източници от специалните служби, съобщи Франс прес.

Агенция "Интерфакс" предаде, че със самолета пътували високопоставени военни от казахстанските гранични войски и полиция, сред тях и временно изпълняващият длъжността директор на граничната полиция на страната полковник Турганбек Стамбеков.

На мястото на катастрофата са изпратени спасителни екипи и следователи, пише БТА. Самолетът се разбил в кариера в Сайрамски район на Казахстан.

Стамбеков беше назначен на поста през юни след убийство на 14 граничари от техен колега на пост близо до границата с Китай.

Службата за охрана на границата е наблюдавана доста внимателно,откакто беше извършено убийството, което според мнозина е показало липсата на подготвеност и професионализъм сред граничарите. Долната камара на парламента одобри миналата седмица законодателство, целящо да подобри процеса на подбор на служители в силите за охрана на границата, посочва Асошиейтед прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари