Нелсън Мандела бе изписан от болница

Здравословното му състояние се подобрява
27 дек 2012 07:18, Петя Славова
4
Нелсън Мандела бе изписан от болница
Снимка: Reuters

Нелсън Мандела бе изписан от болница, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес, като се позоваха на комюнике на президентството на Република Южна Африка.

94-годишният Мандела, икона на борбата срещу апартейда и първи президент на страната след края на режима на расова сегрегация, е получил днес разрешение да напусне лечебното заведение в Йоханесбург, където бе приет преди повече от две седмици заради белодробна инфекция. Той ще получава медицински грижи в своя дом в града, докато се възстанови напълно, пише БТА.

Мандела бе приет в болница на 8 декември. Освен че бе лекуван от белодробната инфекция, той бе подложен на 15 декември на успешна операция за отстраняване на камъни от жлъчката.

Представители на властите заявяват през последните дни, че здравословното състояние на Мандела се подобрява. Лекуващите доктори обаче се отнасят със своя пациент изключително внимателно заради напредналата му възраст.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да е жив и здрав !
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прав си номер 1.
2
4
 
4
 
! Отговори
NIKE преди 11 години
Истината е че Васил Левски и Нелсън Мандела са родени на една и съща дата!?!Иначе номер 1 донякъде е прав тъй като Мандела в едно свое изказване твърдеше че запада иска от него да предава и работи срещу приятелите си като даваше пример с това че Муамар Кадафи му е приятел пък с нищо не реагира на линчуването му!Сигурно защото зад това линчуване стоеше друг ***.....
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Слугинаж на Запада - бе, много дълго живеят лакеите! Специални ваксини ли им бият? Всички душмани на човечеството 85-90 години за нищо ги нямат!