17 г. затвор за майка, убила детето си заради Корана

33-годишната Сара беше осъдена от съд във Великобритания
Обновена: 8 яну 2013 18:03 | 8 яну 2013 17:38,
169
17 г. затвор за майка, убила детето си заради Корана
Снимка: архив, Reuters

Майка, която уби сина си през 2010 година заради това, че не е успял да наизусти Корана, е осъдена на 17 години затвор, пише „Дейли мейл“.

33-годишната Сара Ийг била седемгодишния си син Ясийн до смърт, след което изгоряла и тялото му, за да прикрие всякаки улики.

Вчера жената припадна, след като чу присъдата – за убийството на малолетно дете тя ще прекара минимум 17 години в затвора.

По-рано жената обвинявала съпруга си за смъртта на сина им. Но след като всички улики водили към нея, тя сама признала, че го била „като куче“. Вбесявала се, че 7-годишното момче не можело да наизусти цели пасажи от Корана, които той учил в джамията след училище.

В деня на смъртта си детето е трябвало да отиде на пикник с другите си съученици, но не отишло, защото майка му искала от него да прекарва повече време в учене на Корана.

Жената биела момчето системно, но в този ден боят бил фатален. След това тя запалила тялото. Предполагало се, че детето е починало от пламъците, но според редица експертизи става ясно, че е починало от ударите.

„Вбесих се. Казах му, че ако не научи текстовете от Корана, ще го ударя“, признава госпожа Ийг.

„Исках от него да научи 35 страници за три месеца. Обещах му ново колело, ако го направи. Но той не беше добър. След година практика той беше научил само една глава от Свещената книга“, продължава сампризнанието си майката.

„Толкова бях ядосана, че ми идеше да го застрелям. Удрях го с пръчка с надеждата да стане по-отговорен и да научи нещата“, продължава тя.

Според съдия Уин Уилямс това е „ужасно престъпление“ - детето е било подложено на продължителна жестокост.

И двамата родители са насърчавали Ясийн да посещава часовете в местната джамия, защото искали след време той да стане „хафиз“ - ислямски термин за някой, който знае Корана наизуст.

Патолозите намерили множество наранявания по тялото на детето, включително и счупени ребра. Било е бито с пръчка и с чук.

„Той бе много лъчезарно дете, което се държеше много възпитано и винаги имаше усмивка на лицето“, споделя Ан Джеймс, негова учителка от началното училище Раднор в град Кардиф, където Ясийн бил ученик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Bil sum v Anglia, eiiii, mnogo moslimi, mnogo jamii, mnogo minareta.Abe mnogo, mnogo.Uplachih se.Sabirat se moslita s podpisite i haide v kwartala se stroi jamia.Sabirat se sustite moslita s podpisi i iskat v sledvastia kwartal i taka natatuk
131
0
 
3
 
! Отговори
MARKO преди 11 години
До Петьо-Евреи EVREY4E Q KAJI ZA6TO NAY MNOGO PEDERASI IMA V IZRAEL I ZA6TO NA PLANETATA NQMA NITO EDNA NACIQ KOQTO DA NE SE OTVRA6TAVA OT VAS !?
130
0
 
3
 
! Отговори
HITLER преди 11 години
EVREITE SE IZLYUPVAT VINAGI OT VSQKADE KOGATO IMA NE6TO PROVAKATIVNO :))) MAMKA VI DEYBA SIONISKA DEYBA
129
0
 
4
 
! Отговори
Anatoli преди 11 години
Ako gi pitash britancite -veroiatno vinovni za tia ujasii sa otnovo bulgarite I rumuncite
128
0
 
4
 
! Отговори
Ач преди 11 години
Еврейчетата надъхват християни срещу мюсулмани и гледат сеир,след 2-3 дена новина: Пастор в Ирландия се гаври със 7 годишен.......Иначе Сара е известна с маневрите си спрямо египедския шев в историята :)
127
2
 
3
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 11 години
Умрете ***
126
0
 
7
 
! Отговори
до 133 преди 11 години
Да припомня за едни рицари католици отпреди няколко века? Или как при нас е "прието" християнството... Всички религии служат за манипулация на необразованите! Но другият момент в новината е, че това се случва точно на място (по принцип не трябва да се случва, но...). Нека островитяните проумеят кои етноси им вредят докато умуват над рестрикциите на два народа!
125
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мюсулманска *** вие сте просто едни *** много се радвам как запада и изрел ви мачкат.Вие само това заслужате ***.
124
0
 
8
 
! Отговори
пропуски преди 11 години
Значи съда е оценил 17г.=един невинен детски живот.Хм,какво друго...Вещицата -индийка убила детето си заслужава сурово наказание несъмнено,произхода и обаче не се споменава(така по-лесно може да мине за арабски семит вероятно),както и ,че е прекарала дълго време в психиатрична клиника,затова пък Коран се споменава 6,7 пъти ,но не успя да ми внуши,че мюсулманската религия е по-лоша от кабалоталмудистката като един пример,и двете не ме касаят лично.
123
0
 
6
 
! Отговори
fgh преди 11 години
purvo tq da go beshe nauchila....nikade v korana ne se propovqdva nasilie pod kakvato i da e forma
122
0
 
14
 
! Отговори
Горо преди 11 години
Събрали са си *** от бившите колонии Британците и после Българи и Румънци са им виновни за икономическото положение.Нас ни обвиняват че не сме асимилирали ромите. Ами те що не са си асимилирали техните малцинства.
121
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малко й е на тая *** 17 години.
120
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само не знам защо негодувате когато американците ръсят бомби с В-52.Ама тогава други песни пеете. *** нейсе. Когато лицемерието се уточни - може и да има развитие все някога.
119
0
 
11
 
! Отговори
the real 1234 преди 11 години
Не искам да отварям темата за по- голямата част от нашите ***, че и те са същите като тая от горе. Продават си децата, раждат на 12, режат пръстите на децата си, и ги уморяват от глад. Цивилизован човек съм, обаче не знам кога ще се обърне тоягата откем дебелия и край. И като някой започне да ми обяснява за техните културни особености, ми иде да му извия врата.
118
0
 
11
 
! Отговори
the real 1234 преди 11 години
Аз не се учудвам, просто смятам за жетоко жена да убие 7 годишното си дете. Това е човек който е живял и възпитавал детето си в Англия, представете си тези, които не са виждали света по - далече от Кундуз какви са. Турците гастарбайтери в Германия се скъсват от работа, мароканците се държат много прилично във Франция, явно GB е привлекателна само за най - долните ***. Има 2 изхода - или асимилират културата на държавата в която живеят или депортация към дупката от която са изпълзяли.
117
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
при тази религия това е напълно нормално ! няма на какво да се учудвате !
116
0
 
7
 
! Отговори
дядо преди 11 години
като е луда защо не направи хиляда различни неща ами ще убива детето ейде стигатя е промит мозък който признава за висша ценност религията а не дететоправилен е въпросът - хора ли са въобще
115
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледайте ги какви *** са се насъбрали там пък после ние сме им били проблема.
114
0
 
11
 
! Отговори
муми преди 11 години
В Кардиф май се страхуваха повече от българските и румънските ***, вместо от далечните им родственици от Индия и Пакистан. Е за този британски феноменален начин на мислене Оскар Уайлд е казал всичко.
113
1
 
15
 
! Отговори
13 преди 11 години
Милото дете, да попадне на чудовища вместо на родители. Незнам религията ли е виновна или тая е била с психично заболяване? Да го запали след побоя, това не го разбирам.