Силни снеговалежи объркаха плановете на туристите в Европа

Нарушен е въздушния и железопътен транспорт в някои страни
Обновена: 20 яну 2013 17:08 | 20 яну 2013 15:16, Петя Славова
5
Силни снеговалежи объркаха плановете на туристите в Европа
Снимка: БТА

Снеговалежите в Европа предизвикаха проблеми с транспорта в някои страни. Около 130 полета са отменени на международното летище във Франкфурт, най-голямото в страната, заради силния снеговалеж и поледицата, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на компанията оператор Фрапорт (Fraport AG).

На летището цари напрежение, полетите се бавят заради задължителните процедури по отстраняване на обледяването на самолетите. На пътниците, чиито полети са отменени, се предлага да пътуват с влакове на Дойче бан (Deutsche Bahn).

Заради обилните валежи от сняг е нарушено и въздушното и железопътно движение в Белгия, съобщиха местните медии. Засега най-засегнато е летището край Шарльороа, където някои полети са били отменени, а други са били пренасочени към аерогари в Холандия и в Германия. Причината за затрудненията там са свързани с много ниска видимост, пише БТА.

На основното летище на Брюксел се отчитат закъснения заради необходимостта от допълнителни процедури по почистването на самолетите и пистите. Съобщава се за отменени полети от Германия.

Зимното време е станало причина за отмяна на някои от високоскоростните влакове от Брюксел към Париж. Влаковете "Евростар", които свързват белгийската столица с Лондон, се движат с по-ниска от обичайната скорост.

Лондонското летище "Хийтроу" също отмени днес 20 процента от  полетите заради продължаващия снеговалеж в британската столица, предаде Ройтерс.

Летището заяви, че отмяната на около 250 полета ще му помогне да се справи с очакваните още снегове, без да прави допълнителни промени в графика. Това е трети пореден ден, в който то отменя полети заради снега. По-малките лондонски летища "Станстед" и "Гетуик" казаха, че работят нормално, но допуснаха възможността за отмяна и забавяне на полети. Според метеоролозите снеговалежът вероятно ще продължи днес и утре. Очаква се в Югоизточна Англия да паднат около осем сантиметра сняг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
Балкантурист преди 11 години
Туристите ДГД!
4
0
 
4
 
! Отговори
Bulgarien преди 11 години
До BUMERВсе повече ставаме в Есен, май :) Иначе вече времето утихна тук :)
3
0
 
2
 
! Отговори
Varbanov преди 11 години
В Пазарджик претакаха зелето!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Благодаря, че потвърдихте за град Essen. Тази информация беше от изключително значение за нас.
1
0
 
2
 
! Отговори
BUMER преди 11 години
Да прави сте и в гр. Essen вали сняг.....