Албания отне лиценза на чешката компания ЧЕЗ

Електроразпределението се връща под правителствен контрол
Обновена: 21 яну 2013 22:36 | 21 яну 2013 22:23, Елка Василева
112
Албания отне лиценза на чешката компания ЧЕЗ
Снимка: архив, Reuters

Чешката фирма ЧЕЗ, която оперира електрическата мрежа на Албания, е загубила лиценза си след спор с правителството, довел до прекъсвания във водоснабдяването и спирания на тока, предаде Асошиейтед прес.

Държавният регулатор ЕРЕ обяви днес, че електроразпределението ще бъде върнато под правителствен контрол след отнемането на лиценза на CEZ Shperndarje, собственик на 76 процента от акциите в оператора за дистрибуция.

ЧЕЗ твърди, че е била принудена да предприеме спирания на тока заради неплатени сметки, докато правителството спори, че компанията е пренебрегнала ангажиментите си за инвестиции в инфраструктурата.

Чешката компания обяви, че ще търси компенсации, като казва, че решението е "в нарушение на местното законодателство", пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: АлбанияЧЕЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
5
 
! Отговори
Registriran преди 11 години
Така, и албанците ни минаха, карйно време е да се редактират албанските вицове, т.е албанският реотан да се смени с Български такъв, само дето няма шанс нашият да загрее, от 1989г. нямаме държавници с топки.
86
0
 
12
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
В Албания, хората не се интересуват само от пари и окото им няма да мигне да изхвърлят чужденци, които се опитват да ги преметнат.
85
0
 
8
 
! Отговори
Коста-до DARK преди 11 години
Не само топки им липсват на нашите управници,приятелю...
84
0
 
5
 
! Отговори
коста преди 11 години
Може би сега е момента и нашата държава да реагира по подобен адекватен начин.Ако има воля за това,разбира се.По-добре да не чака хората да се вдигнат-пример подгорските села в Петричко...
83
0
 
4
 
! Отговори
какво от това преди 11 години
Изключително силно е това лоби: електроразпределителни дружества, топлофикациите и топлоразпределителните кърлежи, зърнопроизводителите, водни дружества, мобилни и кабелни оператори, фармацевтична и лекарска мафия, производители на хранителни продукти ментета, депутати, нотариуси и адвокати, туризъм и т.н. Няма такива изнудвачи, тарикати и андрешковци и резултатът е виден за всички! Но какво от това, хората живеят в невроятна бедност и стрес!
82
0
 
10
 
! Отговори
Ок преди 11 години
Вижте си сметките за ток. Плащаме два пъти едно и също нещо. Сега готвят да въведат такса електромер. Скоро очаквайте и данък живот.
81
0
 
14
 
! Отговори
misho97 преди 11 години
Щом и Албания реагира преди нас.....тотално не знаем къде се намираме
80
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
така се действа с нещастниците от ЧЕЗ , и албанците въобще не се нтересуват , какъв ще е международният отзвук , за това че са изгонили тия крадци , това е сигнал за чужденстранните инвеститори , че там крадци като ЧЕЗ няма да се търпят, иска ми се и в България да е така.
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кой да ги изгони????та нали любовницата на серГЕЙЧО журналистката е финансирана от тези компании.......кой да ги изгони???Кой???? преди избори.....а тя ленчето има къщи,апартаменти ,защото много работи......а вие от Сопот гладувайте.
78
0
 
12
 
! Отговори
някой преди 11 години
Албанците, както обикновено напоследък, отново са пред нас.
77
0
 
8
 
! Отговори
DARK преди 11 години
Само на нашите управляващи ли им липсват топки немога да разбера?
76
0
 
10
 
! Отговори
biarta преди 11 години
Тия крадци от ЧЕЗ са за гонене отдавна ,въобкще никакъв инвестиционен план не изпълняват само цуцат, но понеже има замесени и наши крадци си тупат топката а баламите плащат
75
0
 
11
 
! Отговори
Васо преди 11 години
"Преди гонехме да настигаме американците...23 години по-късно вече гоним албанците... ". Ами това е нормалния ход на състезанието. Подминали сме първите и догонваме последните за да сме им напред с една обиколка. Щото нашия Ходжа е по-добър.
74
0
 
8
 
! Отговори
Събудете се преди 11 години
Без национализация на всички стратегически обекти никога няма да има силна и независима България. Трябва да обявим приватизацията за най-голямото разграбване на държавата и народа, да осъдим организаторите й, както и да се направи пълна конфискация на имуществото им и това на роднините им поне до 2-ра степен.
73
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Албания грамотните хора са 99% от населението или 21-во място в света, значително преди България, а като си помисли човек до преди 85 г. там са били забранени религиите, хората са били необразовани и неграмотни, имаха няколко десетки километра асфалт от летището до двореца на Енвер Ходжа и единици от тях имаха дори телевизори, а сега гледай какво става.... от по-жесток комунизъм от нас излязоха, и ни настигнаха, и ни задминаха и сега праха им дишаме!
72
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това вече тотално доказва, че държава България не съществува. Държавата България си раздаде на *** и пульо цялата инфраструктура. Няма стотинка направени инвестиции, а само намерения. Цените са смазващи. Но нашата тиква само пред камерите знае да се репчи. Спомнете си какви закани бяха срещу Софийска вода. Какви обещания даваше, докато стана кмет. После се прегърна с мошениците. 60% загуби на Софийска вода, които се пишат на гърба на софиянци. Албанските управници мислят за хората, не за ...
71
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кога ще стигнем албанците?!
70
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еееееее, и албанците по -умни от нас..... ужас
69
0
 
9
 
! Отговори
90 преди 11 години
Да си върнем НЕФТОХИМ, ЕЛЕКТРОСНАБДЯВАНЕ, ВиК, Авиокомпания "БАЛКАН" и т.н.!!!
68
0
 
3
 
! Отговори
народа преди 11 години
защо бойко който обича толкова много да лае не направи същото не върна елекроразпространението на държавата Обича да се прави на мъж но когато трябва се прави на пу..а Това е днешното управление мафия мафия на всякъде като октопод са станали Нужна ни операция "ЧИСТИ РЪЦЕ" и бойковата шайка крадци в централния до един за да можем да си върнем държавата и държавността Друго спасение от тях няма На зло куче здрав прът