"Бритиш петролиъм" ще плаща $4 млрд. за разлива в Мексиканския залив

Американски съд одобри споразумението
5
"Бритиш петролиъм" ще плаща $4 млрд. за разлива в Мексиканския залив
Контролирано изгаряне на разлетия петрол през юни 2010 г. Снимка: Ройтерс

Американски съд окончателно одобри споразумението, съгласно което британската петролна компания "Бритиш петролиъм" се призна за виновна за нефтения разлив в Мексиканския залив през 2010 г., съобщиха Асошиейтед прес и ДПА.

Компанията трябва да плати 4 милиарда долара глоби и други наказания за причиняване на едно от най-големите екологични бедствия в историята на САЩ.

Тя призна, че е виновна за смъртта на 11 работници при взрива на нефтена платформа, от който започна катастрофата, и че е излъгала Конгреса за размера на разлива.

Съдът заяви, че споразумението за признаването на вината е "справедливо наказание" за нарушаването на безопасността на работниците и причиненото екологично бедствие.

Миналата година компанията се споразумя с жители и фирми от района на разлива по съдебни искове за 7,8 милиарда долара. В съда може да започнат допълнителни дела от страна на щатите в района на Мексиканския залив и федералното правителство, допълва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: нефтен разлив
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все едно мене да ме глобят с 4 лева.
4
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
TE OTROVIXA MEXIKANSKIQ ZALIV ZA 1000GODINI KAKVO SA 4 MILQRADA.nOV 4IST ZALIV MOGAT LI NAPRAVI NE.ZATOVA NE NA 6ISTOVIQ GAZ .NE NA SASIPVANETO NA MORSKOTO KRAIBREJIE I NE NA UNI6TOJAVANETO NA PIRIN I PLANINITE .TIQ OT BANSKO DALI SA ZASADILI PONE PO DARVO
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малко е! Но у нас, когато подобна компания направи същото няма кой да я осъди! Затова НЕ НА ШИСТОВИЯ ГАЗ !
2
0
 
6
 
! Отговори
обамго без окови преди 11 години
4 милиарда сигурно са били само скаридите дето вадят рибарите от там за 1 година. таковаха мамиту на целия карибски басейн тези еврейски ***.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Бритиш петролиъм" - евала за превода :) :) :)