Мъж нападна автобус в Алабама, държи дете за заложник

Нападателят застрелял шофьорът на автобуса
30 яну 2013 09:48, Елка Василева
6
Мъж нападна автобус в Алабама, държи дете за заложник
Мъж нападна училищен автобус в Алабама. Снимка: архив, Reuters

Неизвестен мъж застреля шофьора на училищен автобус и взе 6-годишно момиченце за заложник в Мидленд, щата Алабама, съобщи ABC News.

По информация пък на 48 News нападателят държи момченце за заложник. Мъжът държи детето от няколко часа, укривайки се в подземен бункер. Полицията води преговори с него по радиостанция.

На мястото са пристигнали хора от оперативните служби, включително и сапьори, макар че няма информация нападателят да има експлозиви. Хората от съседните сгради са евакуирани.

Нападателят се качил в училищния автобус около 16 ч. местно време на 29 януари, когато децата се връщали от училище. Той наредил на децата да слязат, но хванал едно от тях и след това четири пъти стрелял в шофьора, който е починал. Децата се втурнали към близката църква, където се скрили. Съобщава се, че те са в силен шок.

По-късно децата разказаха, че нападателят се опитал да хване две от тях, но успял да задържи само едното.

Местен жител, назован като Майкъл Крил, каза, че разпознал в нападателя свой съсед. По думите му мъжът се е скрил заедно с детето в самоделно бомбоубежище. Крил разказа, че нападателят му е съсед от около две години, а бомбоубежището било една от първите постройки на неговия парцел земя, пише Lenta.ru.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: заложникАлабама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
славянин преди 11 години
От народ който живее само за да бачка и да консумира, от общество, което е основано на основата на постоянната конкуренция (а не на сътрудничество и взаимопомощ) и което живее против всички природни и космически закони нима може да се очаква да бъде психически (а и физически) нормално!?
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Редакцията,преговорете си кога се пише пълен и непълен член! Нападателят застрелял ΚΟΓΟ? шофьорА на автобуса Малко е трудничко, но....
3
0
 
0
 
! Отговори
Хм преди 11 години
на тоя *** народ там кога ше се сетят да му приберат оръжието... и на нашия също де...
2
0
 
4
 
! Отговори
dgfhjkhl преди 11 години
Разтели в училища, децки градини, сега и това, но инак идват тука да осъждат колко лоши са българите, защото застреляли някакъв мафиот ............Страхотни *** са американците и незнам защо някой изобщо търси одобрение и менение от тия 'мериканци.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
оставка на Обама, нали така Станишев - *** на тройна степен