Атентаторът от Бургас бил роднина със съучастник

ДНК тест потвърдил семейната връзка, твърди канадска медия
53
Атентаторът от Бургас бил роднина със съучастник
Снимка: БулФото - архив

Канадецът, заподозрян за организацията на атентата в Бургас, има роднинска връзка с извършителя, който загина по време на нападението на летището в морския град. Това съобщава канадската медия „Нешънъл пост” (National Post), цитирана от bTV.

Според интернет изданието ДНК тест е потвърдил, че в атаката, която уби шестима на аерогарата в „Сарафово”, има семейна връзка, но все още не е установено, че човекът, носил бомбата, също е канадски гражданин.

Каква точно е връзката обаче не е ясно. Медията посочва, че замесеният канадец е имал поне един брат, но за момента той не е свързан с атентата.

„Нешънъл пост” припомня, че идентифицираният от българските власти канадец, за когото е било съобщено миналата седмица, не е бил публично назован по име. Той е емигрирал от Ливан и е живеел във Ванкувър до 12-годишна възраст, когато се върнал в родината си. Така получил и двойно гражданство – ливанско и канадско.

Медията съобщава още, че на 28 юни миналата година той е използвал канадския си паспорт, за да влезе в България и да подготви атаката. В страната обаче започнал да се представя с фалшива американска шофьорска книжка, която го идентифицирала като Ралф Уилям Рико от Гранд Рапидс, Мичиган. На снимката на документа вероятно е бил с перука.

Неговият роднина използвал също мичиганско свидетелство за управление на автомобил с името Жак Филип Мартин. Докато „Мартин” се смята за атентатора самоубиец, Европол твърди, че бомбата е била детонирана от разстояние, убивайки терориста, докато се качвал в автобуса.

Двамата му предполагаеми съучастници – канадецът и австралиец, използвал псевдонима Браян Джеймисън, по-късно пристигнали в Румъния по земя, преди да се върнат в Ливан. Предполага се, че австралиецът е направил бомбата и е получил за това пари от „Хизбулла”, съобщава на сайта си „Нешънъл пост”.

Две седмици след атентата полицията е намерила фалшивата книжка на замесения канадец в северната част на България, недалеч от границата с Румъния. ДНК проба от нея показала роднинска връзка с „Мартин”, твърди още канадската медия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: канадаатентат в Бургас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
v Francia nameriha streleca na evreiskite deca I to samo za sedmica daje bqha go zastrelqli doka to tuk v Bg se chudqt kakvo da. Izlujat kakto sus belneiski I oniq stoicho det uj se zastrelql sam izvoda e qsen (radvam se che ne jiveq poveche v taq darjava narechena Мангалия)
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ба тая прословута "намерена" книжка. Ветъра от Бургас е дувал...дувал...до неопределено место у северна България и там хоп - полюцаите и скокнале и я заловиле... Брао кучета.
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Da ideqta ne losha po dobre evrei ot kolko to ***
40
3
 
6
 
! Отговори
по - добре преди 11 години
за тях България ще бъде убежище на милиони евреи , ако се стигне до един кървав военен конфликт в Близкият изток!!!Предпочитам да сме убежище на милиони евреи, отколкото на милиони ***, както се очертава засега. Дай Боже да дойдат повече нормални хора на тази територия, а с тях да дойдат и парите им. Жалко ще е тази красива държава да стане гето.
39
0
 
2
 
! Отговори
до 34 преди 11 години
Разбираш от разследване и анализи, колкото баба ми от АЕЦ.
38
1
 
3
 
! Отговори
Канадска ливада преди 11 години
Две седмици след атентата полицията е намерила фалшивата книжка на замесения канадец в северната част на България, недалеч от границата с Румъния. ДНК проба от нея показала роднинска връзка с Мартин, твърди още канадската медия."хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахах-намерили книжка с ДНК и огромна светеща стрелка сочеща книжката хахахахаха и пуберите от квартала не биха хвърлили книжката и при условие ,че гори лесно хахахахахахах тия канадци големи клоуни
37
1
 
5
 
! Отговори
до Василев преди 11 години
България не се управлява от българи.Пише си го и в статията "Две десетилетия чужда власт в България/1989-2012/Има и снимки на въпросните лица.Друга статия е "Пипалата на злото в България"Външните министри ,не работят за интересите на народа ни.Хизбула няма интерес да прави атентати.90% от атентатите се използват като средство за започване на война.
36
1
 
2
 
! Отговори
SS преди 11 години
Еи стига с тея Ствнишев и Борисов Всичко е БЪЛГАРИЯ Аз на 70 процента симпатизирам на Герб ама по въпроса с атентата съм категоричен ,че така да посочиш някого за виновен на база недомислени улики е ******СКА работа.И ако утра Хизбола решъ да ни покажат ка наистина стават нещата, кой ще ги спира. РОДНАТА МИЛИЦИЯ НЕМОЖЕ , А И НЕИСКА ДА НИ ПАЗИ.
35
0
 
0
 
! Отговори
БИРИ преди 11 години
youtube/watch?v=ha52MehLLXs
34
0
 
4
 
! Отговори
НСС преди 11 години
...абе.... още като напусна Елена Йончева си казах, тоя серГЕЙ е голяма тиква...
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ЕвропеецЧЕРНООКИТЕ араби атентатори търсят къде е слабото място на Европа. Впрочем, много е вероятно това да е атентат на Ал Кайда. Помисли, че ако това е вярно ни очакват трудни години. Оставям на теб да обясниш защо Ал Кайда е заинтересована от разпалване на религиозна нетърпимост в България. Та дано да е Хизбула - с тях ще се оправим по-лесно
32
5
 
8
 
! Отговори
Код червено! преди 11 години
Ами то както е тръгнало утре Станишев ще подкрепи и Ал Кайда! Този човек наистина е много опасен за България!
31
7
 
7
 
! Отговори
Збогом Станишев! преди 11 години
В огромната си злоба и желание да навреди на Борисов като заеме противоположната позиция и оневини Хизбула, като индиректно обвини Израел и така защити терористичната организация Хизбула, Станишев си направи политическо харакири и сега вече е политически труп, винаги ще бъде сочен с пръст както у нас, така и по света като подръжник на тероризма. Политическата му кариера завърши безславно, както впрочем и започна: без 1 ден трудов стаж, стана премиер на страната ни! Нямаше нищо запомнящо се в управлението му с изключение на шамарите които изяде в премиерския си кабинет от Трактора!
30
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, по-голям международен гаф няма от това лидер на партия в европейска страна в която е извършен терористичен акт с убити и ранени да защитава точно тези които са извършили този кървав акт и в сайта на Хизбула да му пускат снимката като го хвалят за тази му позиция! Станишев изложи не само себе си, партията си, но и страната ни! Да идва Първанов, че как е тръгнало на изборите лятото БСП ще вземат не повече от 7 %! Отиде зян това БСП и туйто! Язък за светлото бъдеще, което обещаваха на червените бабички!
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ВасилевНагъл Нацист от Гьобелсов тип. Важно е да плюеш евреите и да пишеш обидни думи за тях. За да го направиш даже не се усещаш че според теб точно евреи защитават тезата че Хизбула не е терористична организация която избива евреи
28
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига сте се излагали. Какъв съучастник какви 5 лв.!? Имате един разкъсан труп с фалшиви документи и обезобразен до неузнаваемост. Този труп може да е на всеки от 1 милр. жители от мъжки пол на приблизително същата възраст живеещи на земята. От къде взехте ДНК за сравнителен анализ, след като аз доброволно мога да ви дам мое ДНК и да видим дали ще намерите кои са ми роднини и кои не. Вече и на децата им е ясно, че това е поредния фарс разиграван за пред БГ публиката....
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
A zashto v kanadskata media
26
0
 
2
 
! Отговори
х преди 11 години
Това са шменди капели!
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Журналистите от Ал Кайда кога ще спрат да пишат че техният човек е от Бургас или искат съвсем да унищожат дюнер туризма?
24
1
 
3
 
! Отговори
Европеец преди 11 години
Синеоките атентатори защо ли са пътували до чужда държава с малък град да правят ятентат до като може ли в америка да го направят с повече жертви в милионите градове?