Метеоритен дъжд в Русия рани над 100 души

Пострадали са и ученици от Челябинск от счупени стъкла
Обновена: 15 фев 2013 14:58 | 15 фев 2013 09:15,
75
Метеоритен дъжд в Русия рани над 100 души
Снимка: Reuters

Метеоритен дъжд причини днес силни експлозии в долните  слоеве на атмосферата над Урал и някои региони от Централна Русия. Има ранени, предаде Франс прес. Изпочупени са стъклата в много сгради.

Четирима ученици от училище в уралския град Челябинск с порязвания от счупени стъкла при падане на метеорит в района получават необходимата помощ.

В 7.30 ч. местно време над Челябинск припламна яркобяла светлина. След секунди хората чуха силен гръм, предаде местният кореспондент на агенцията.

Очевидци видяха в небето "опашка" от облаци бял дим. Имаше смущения в мобилните връзки, добави репортерът.

По данни на вътрешното министерство метеоритът вероятно се е пръснал на парчета и е паднал на 80 километра от град Сатка в Челябинска област. Едно от парчетата е открито в труднодостъпен район. Полицията в областта действа при повишена готовност.

Засилена е охраната на жизненоважните обекти. Метеоритът е минал от Казахстан през южната част на
Тюменска, Курганска и Свердловска област в Русия. Ресорните ведомства следят развоя на ситуацията, за да предоставят на населението необходимата помощ.

"Получихме много обаждания за травми, порязвания и контузии", заявиха местните власти. Над 100 души от района са потърсили медицинска помощ заради порязвания със счупени стъкла, но тежки травми не е получил
никой. Това, сочат предварителни данни на полицията, цитирани от пресслужбата на руското МВР, предаде ИТАР-ТАСС.

Всички пострадали от метеоритния дъжд ще получат обезщетения, увери местното управление на Министерството на извънредните ситуации.

Метеоритните дъждове представляват падане на малки метеорити, образували се при пръсване на голям метеорит над Земята. През 19 и 20 век наблюдатели са регистрирали няколкостотин явления от този род, допълва, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А защо не пише, че е поразен покрива и част от стените на цинков завод? В Челябинск е съсредоточена ядрената индустрия на Русия и военна и гражданска. Като по чудо се е разминал ядрен апокалипсис. Някой ни предупреждава, следващият път ще бъде на месо. Какво ще кажат сега любителите на ядрената енергия от БСП и Атака? Жириновски веднага е обявил, че това е провокация на САЩ и не е никакъв метеоритен дъжд, може би с това ще се оправдаят и гласувалите за АЕЦ.
47
1
 
1
 
! Отговори
НСС до 50 преди 11 години
аха, точно за това менте става дума!
46
1
 
2
 
! Отговори
НСС преди 11 години
Гледам в мрежата се появиха и руски колажи, където метеорит пада върху една лада и я взривява. Обаче автора не е много печен в монтажа, защото е допуснал грешка. Покрай Лада-та минава друга кола бавно. Чрез нея се пресмята и съпоставя скороста на метеорита който удря Ладата и се вижда, че той не може да се движи толкова бавно (съизмеримо с колите), иначе колажа е готин и някой може да му се върже..
45
3
 
2
 
! Отговори
до 46 преди 11 години
ха-ха-ха-, а ако видите тук:https://youtube/watch?v=hUBkcPWIwK4-е още по-силна експлозията.ютюб - Взрыв в Челябинске 15.02.2013автор - Vanya174
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
edin takauv meteorit ni trqbva nad parlamenta
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
suxa trenirovka za potopa 2029 godina...btw..balgari premestete se ot RIM.grada skoro 6e potane v moreto
42
3
 
2
 
! Отговори
2012 преди 11 години
Това е знак, за 2012-та 21ви декември.
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте този клип, тук експлозията е много силна - https://youtube/watch?v=b0cRHsApzt8
40
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Папата се отказва от престола на Свети Петър , мълния удря купола на Ватикана , Северна Корея провежда подземни ядрени опити , Близкия изток се тресе , световната икономиката се тресе , наште владици избират Патриарх , Бо Бо се срина до БСП , Сидеров национален герой и днес това , какво ли още ни чака .
39
1
 
7
 
! Отговори
НСС преди 11 години
до НиколовПриемам извиненията!Добрата практика за писане във форум е да се пише конкретно по темата, без да се обсъждат авторите на постовете. Ако тези елементарни правила се спазват, живота ни в мрежата ще бъде много по-приятен.
38
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тези дни се очакват най мощните слънчеви изригвания и магнитни бури които ще достигнат земята на Господ май му писна от това покварено човечество ,дето за лесна печалба унищожава майката земя и природата които са Божи творения
37
0
 
8
 
! Отговори
XXL преди 11 години
Довечера ще премине големия брат на тези малки метеоритчета fishki.net/comment.php?id=133289#/
36
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Откровението на Йоан за Апокалипсиса си го пише. Чакаме само Антихриста да замени последния Папа.
35
0
 
6
 
! Отговори
Николов преди 11 години
Изпих ги.Успокоих се.Най-лесно е като те подразни някой да кажеш :пий си хапчетата.Не се заяждам.Извинявам се ако съм засегнал някой.
34
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
33 аз го гледах като малък много често преди 40 години и небето си беше същщото , следите на самолетите си баха пак такива.
33
5
 
6
 
! Отговори
Атанас преди 11 години
Гледайте тв.канала-Руссия 24,там показват най пълна информация по случая,всички Руски ядрени подводници са напуснали своите бази........
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв дъжд бе, "метеоритен дъжд" е съвсем друго нещо! Образовайте се малко!
31
2
 
2
 
! Отговори
НСС преди 11 години
'сдраво' да се чете 'здраво'..
30
2
 
1
 
! Отговори
HCC преди 11 години
Да Николов, бъркам термините сдраво и само гледам, кой ще захапе!Ама и без провокации се вижда, че си хипер активен и мреш да правиш забележки и квалификации на другите. Пий си хапчетата, ако си ги свършил пийни три пакетчета Ментово чайче, да ти се успокои либидото!
29
2
 
7
 
! Отговори
Николов преди 11 години
До Така ли е?Много филми гледаш.Повярвай едва ли може да се збърка свален самолет или ракета или каквато и да военна измишльотина с падащ метеор.А за магнитни бури обяснението ми може да е само едно.Много филми гледаш.