Писториус избухна в плач, обвиниха го в убийство

Прокуратурата твърди, че престъплението е предумишлено
Обновена: 15 фев 2013 14:58 | 15 фев 2013 14:10,
79
Писториус избухна в плач, обвиниха го в убийство
Оскар Писториус ридае в съдебната зала, след като чу обвинението. Снимка: Reuters

Южноафриканският атлет Оскар Писториус избухна в плач в съда, след като му повдигнаха обвинение за убийството на приятелката му Рийва Стийнкамп, съобщи БиБиСи.  29-годишната моделка беше застреляна от него в дома му близо до Претория в четвъртък.

Писториус закри лицето си с ръце и заплака, когато чу обвинението в съда. Прокуратурата твърди, че става дума за предумишлено убийство.

Във вторник съдът ще трябва да реши дали атлетът да бъде пуснат под парична гаранция, дотогава 26-годишният Писториус остава в ареста.  

Още по темата
В съдебната зала бяха сестра му Ейми, брат му Карл и баща му Хенке. В съда Писториус не каза нито дума. 

На влизане Писториус криеше лицето си от медиите със сакото си. Експертите продължават огледа в дома му, където се е разиграла трагедията. Там беше намерен и 9-милиметров пистолет, с който най-вероятно е извършено убийството.

В момента се извършва и аутопсия на тялото на приятелката на атлета, но от полицията обявиха, че резултатите няма да бъдат оповестявани публично. 

Първоначалната информация бе, че спринтьорът с протези на двата крака е помислил Стийнкамп за крадец и затова я е застрелял, докато тя му подготвяла изненада за Свети Валентин.

Днес обаче  медии в Южна Африка писаха, че тялото на Рийва е било намерено в банята, след като е била простреляна 4 пъти през вратата, по която имало следи от куршуми. Не е ясно обаче дали вратата е била заключена при стрелбата.

Писториус избухна в плач, обвиниха го в убийство
Оскар и Рийва Снимка: архив, Reuters

Арестът на Писториус шокира цяла Южна Африка, където той се смята за национален герой. Двамата с Рийва имат връзка от ноември 2012 г.

Той написа история на Олимпийските игри в Лондон миналата година, след като стана първият атлет с двойна ампутация, който се е състезавал с атлети без увреждания. 

26-годишният Писториус е признат за най-бързия човек без крака.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
HenoHocuM преди 11 години
До РХНе оръжията а хората убиват! В ЮАР престъпността е изключително висока, и човек без оръжие се оставя на произвола на всякакви бандити.
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тя искала да го изненада в четири сутринта а до тогава къде беше.
52
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
Tozi mojeshe da otarve dojivotna prisada,dori i okolo 10 godini,samo ako beshe se slu4ilo tova v BG i ubiistvoto razsledvat BG prokurori, i go sadiat BG sadii.
51
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само на мен ли тоя ми прилича на Бареков?
50
0
 
0
 
! Отговори
Месия преди 11 години
Благодаря!
49
0
 
4
 
! Отговори
РХ преди 11 години
Във всеки дом в който има оръжие и с това оръжие се убие член на семейството или домакинството. В 9 от 10 убийства вертвата е жена!Извод:Тестостерона е убиецСъвет:Жени ако можете избягвайте да имате връзка или да живеете с мъже притежаващи оръжиеВече не мога да цитирам статистиката за самоубийства, но в домакинствата в които се съхранява оръжие вероятността някой да се самоубие е много кратно по-голяма от това някой да се самоубие ако няма достъп да оръжиеИзвод:ОРЪЖИЯТА УБИВАТ!НЯМАЙТЕ ГИ
48
3
 
12
 
! Отговори
хх преди 11 години
Докато не се докаже,че е виновен,аз ще продължавам да му се възхищавам.И разни хахави,които го наричат "АНДРОИД" май имат самочувствие НУЛА.Сравнението е изключено като се има в предвид какво е преживял и колко много е постигнал Оскар Писториус.
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сигурно вечерта на 13 му е казала, че няма да празнува с него Свети Валентин
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много интересна двойка са били
45
3
 
7
 
! Отговори
V преди 11 години
Не искам да го оправдавам човека. Ако не беше спортист, никой нямаше да обърне внимание на тази трагедия. Най-много в някоя колонка "Мъж застреля приятелката си с 4 куршума".Предполагам повечето от Вас са наясно на какво са способни жените (тук сега спокойно ;)) и как могат да направят луд един мъж. Ама за това е виновен света в който живеем.
44
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
психопааат
43
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе щом я е застрелял през вратата е умишлено убийство. По-рано в медиите тиражираха, че тя го събудила и в просъницата той вадейки пистолета, я е прострелял. После се оказа, че изстрелите били всъщност 4 и тогава изторията вече леко понамирисваше. А сега се оказа, че не го била събудила, а той я бил застрелял през вратата. Ами честитил и е св. Валентин по негов си начин..., а сега и държавното обвинение му честити на него самия.
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
mi da mre i toi shto reve....
41
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На разни де се раждат без крака,ръце ,очи, ... природата им е объркана ,дали се опитваме да ги правим хора или не само става по зле.Казал го е народа пази се сляпо да прогледа,а и да помислим тоя андроид иначе дали нямаше да си народи други андроиди -безкраки с тая кака дето има бая хубави гени!Та и които предизвиква съдбата и прородата -губи.
40
2
 
7
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Героят от олимпийските игри, дал надежда на хиляди сакати хора в африка случайно убива приятелката си с четири куршума, от които 3 са попаднали в целта! Game over!
39
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ебнала е някой с три крака и е побеснял. *** не знам за какво, те изневеряват на такива с три крака. Бе въобще обичат да си изневеряват.
38
0
 
0
 
! Отговори
AZ преди 11 години
N 43 e *** a komentara mu e prostashki za pochinal chovek!!
37
20
 
7
 
! Отговори
гага преди 11 години
затова са казали- не жали сакатите, те са от господа белязани, за да се пазиш от тях
36
1
 
3
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
И аз това твърдя, това не може да е грешка, като стреляш толкова пъти, то е за да убиеш, не е по погрешка.
35
1
 
12
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Имаше статия за него, той се е родил без крака, и освен това е със някакво заболяване, което не му позволява да чувства болка, горял се е на печката без да усети, едва ли само това са му били уврежданията, иначе пишеше още, че закупил огромен брой протези и ги раздавал на бедните инвалиди в Африка... ама, като нищо ще се окаже, че си е бил сбъркан в главата...