Българите може да станат 9 пъти по-богати във Великобритания

На Острова пак очакват силен наплив на имигранти с икономически мотив
Обновена: 19 фев 2013 21:07 | 19 фев 2013 21:07, Елка Василева
23
Българите може да станат 9 пъти по-богати във Великобритания
Четиричленно семейство от България може да увеличи седмичния си доход от 62 британски лири у дома до 543 лири на Острова. Снимка: архив, Reuters

Във Великобритания българските и румънските имигранти могат да станат девет пъти по-заможни отколкото в родината си след отпадането на ограниченията за достъп до британския трудов пазар в края на годината, пише британският в. "Експрес", цитирайки данни от проучване.

Четиричленно семейство от България може да увеличи седмичния си доход от 62 британски лири у дома до 543 лири тук, отбелязва британският вестник, цитиран от БТА.

Още по темата

Подобни семейства от Румъния - от един работещ на минимална работна заплата, изхранващ съпруга и две деца, би повишил доходите си от 70 лири седмично в родината си, а работници от други източноевропейски страни биха печелили четири до пет пъти повече, отколкото в държавите си, сочи проучването на независимия мозъчен тръст "МайгрейшънУоч Ю Кей".

Ако работник загуби работата си, обезщетението във Великобритания е поне два пъти по-голямо, отколкото това, което ще получава при минимална работна заплата в Румъния или България.

Разликите в заплащането се оказват направо смайващи, отбелязва президентът на мозъчния тръст Андрю Грийн.

Предишното правителство направи огромна грешка, като прие споразумение за достъп до трудовия си на пазар за работници от страни, чийто брутен вътрешен продукт на човек от населението се равнява на една пета от нашия. Предвид това, че икономическият мотив за румънски и български работници е двойно по-силен от
този за полските работници, би било абсурдно да предполагаме, че няма да има значителен наплив, подчертава Грийн, цитиран от вестника.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
глупости преди 11 години
До anonimen : англичаните, германците и холандците подскачат защото за разлика от българина са наясно накъде е тръгла страната към по голяма безработица, а тези глупости, че сме пети в Европа тази театрална трупа наречена ГЕРБ може да си ги завре по дълбоко в стомашно чревния тракт..но докато има червени и казват смърт на червените тази страна няма да се оправи и хората ще стават все по бедни и гладни..не е нормално дете на 20години да крещи долу комунистите питам ви то какво знае за тях..срам
15
1
 
10
 
! Отговори
bg преди 11 години
Ako ciganete napusnat Bulgaria bulgarite v Bulgaria 4e stanat 9 puti po-bogati.
14
2
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Защо дреме правителството, защо посланикът не опровергава с платени или други публикации в тия вестници всички тези долнопробни манипулации? Може, то всичко може - до 1-ви януари догодина може метеорит да падне върху Англия и да я заличи от земята или земетресение да стане и Островът им да потъне. То всичко може.
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всичкото *** бегом в Великобритания , що метал има за крадене , що кофи има там , и ток няма да плащате там и вода няма да плащате там
12
0
 
9
 
! Отговори
Leika ot ostrova преди 11 години
Така силно се моля де щото има *** български да дойде на острова. Ем ще са близо до индо-пакистанската рода, ем ще живне малко тотю или наследника му та да даде некой лев на българите за децата им
11
0
 
22
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 11 години
Омръзна ми да слушам думи "може" и "ще". Много малка част от емигрантите живеят добър живот, експлоатацията е страшна. Не е лошо обаче, желаещите да си опитат късмета, дано им потръгне. Унизителната бедност и липса на перспектива в България често тласка хората да продават жилиша, за да тръгнат с някоя хилядарка в джоба. Това е погрешно, кандидат - емигранти, не си продавайте имотите, зашото може да стане така, че на бегом да се връщате обратно. Вземете пари на заем, но имот не продавайте!
10
0
 
11
 
! Отговори
si преди 11 години
Е какъв е тоя "независим мозъчен тръст" дето не отчита разликата в стандартите?!!!
9
0
 
23
 
! Отговори
Този път анонимен преди 11 години
Идваме . Ние сме милиони. Такъв комунизъм ще им спретнем, че даже евреите ще им завидят.
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Англичаните нямат нищо против милионите на източноевреопейските комунистически милионери и милиардери но за ограбеното население в страните им си затварят очите и се правят на ни лук яли ни лук мирисали. Пълни ***. Някой ден силната ръка на комунзма ще ги хване за гърлото!!!
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещастници, да не би обезщетението да се дава "ей така" отиваш бачкаш 1 месец и си готов - цял живот на помощи....
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да биаха мислили като са се споразумиавали.Кат не да връщат парите на Меркел и да се приключва с тази тема.Седнат станат все за българите.То бива бива ама това тиахното минава всиакакви граници.
5
3
 
21
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Как да осъдим английската държава за нанесени морални щети? Това вече е се трае! Давайте идеи,хора!
4
3
 
14
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
НАИСТИНА ПЛАЩАТ ДОБРЕ НА ЗАПАД....НО ЖИВОТЪТ ТАМ Е ПО СПОКОЕН И КОМФОРТЕН....
3
3
 
10
 
! Отговори
пипс преди 11 години
aа може ли без цитати от дейли мейл и сън?
2
2
 
21
 
! Отговори
Гостоприемен преди 11 години
Минимум 9-пъти,само дето трябва да работят,а не да бачкат.
1
1
 
15
 
! Отговори
ESKOBAR преди 11 години
DA GO DUHAT ANGLICHANITE , PRASETA