Появиха се нови детайли около случая "Писториус"

В дома на лекоатлета са открити спринцовки и хормони
20 фев 2013 21:00,
9
Появиха се нови детайли около случая "Писториус"
Снимка: Reuters

Появиха се нови подробности около убийството на Рийва Стийнкамп, която бе застреляна в ранните часове на 14 февруари от лекоатлета Оскар Писториус. Съседи са чули изстрели, викове и след това още изстрели, идващи от дома на Писториус в нощта, когато бившата моделка беше убита, съобщиха от полицията.

Писториус отрича предумишлено убийство на приятелката си, като твърди, че я объркал за крадец, припомня BBC.

Свидетел обаче чул кавга между 2 и 3 часа сутринта на 14 февруари. Главният разследващ служител - детектив Хилтън Бота, пък съобщава за още един свидетел, който също чул крясъци и изстрели, идващи от дома на лекоатлета.

„Разполагаме с показанията на човек, който казва, че чул изстрели. Отишъл до балкона и видял, че в къщата на Писториус светлините били пуснати. След това чул женски викове на два-три пъти, последвани от изстрели“ , разказва Бота в съда.

Още по темата
По думите на Писториус е нямало никаква кавга.
Самият разследващ детектив е пристигнал в 04:15 сутринта на мястото на инцидента, като адвокатът на Писториус, както и брат му вече били там. Тялото на жената било покрито с хавлии.

Стийнкамп била простреляна в дясната част на главата, дясното бедро и десния лакът. Според следователи куршумите били изстреляни в посока „надолу“, което предполага, че Писториус е бил с протезите си, което пък противоречи на неговото твърдение, че е бил без тях.

Освен това полицията е открила спринцовки и две кутии с тестостерон, който се ползва като допинг.

Съдебното изслушване на съда в Претория, който разглежда молбата за освобождаване на Оскар Писториус под гаранция, бе прекратено и отложено за четвъртък сутринта. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
ххх преди 11 години
Днес Съда в Йоханесбург е сменил полицая който води анкетата и обвинява Оскар в 7 точки за извършеното от него убийство.Адвокатът на Оскар е нанесъл жесток удар срещу полицая-анкетьор,това голям прецидент.Грешки безобразни,утре съдията ще каже освобождава ли Оскар под гаранция.
7
1
 
3
 
! Отговори
ДО 8 преди 11 години
Как ще напусне Оскар,той е милионер с невероятно много имоти ,прави реклами,това са милиони от много големи фирми и марки.Око го осъдят условно и да платина фамилията и той ще живее в Италия има страхотна вила.После в Претория жените са луди за него,3слави се като женкар.С Рийва са гаджета от 4 месеца.Много жалко за това нещастие.Най-важното е ,че пистолета е изчезнал их не е в съда.
6
1
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 11 години
АЗ нямам право да защитавам и да упреквам Оскар,не съм вътре в нещата има съд има доказателства.За убийство ще лежи в затвор до живот,но това решава Съда.,не аз и вие. Разбира се той има адвокат и пари после не познавам законите на страната им. Това което знам ,че има голяма престъпност,той е имал законно оръжие и е бил много дъбър стрелец.Знам че е купил нова красива къща в центъра на Йоханесбург и това било неговата изненада за Свети Валентин,щял да се мести след2-3 дни.
5
2
 
2
 
! Отговори
Da преди 11 години
До АнонименI nqkak m/u drugoto shte o opravdaqt poneje e shampion i imat nacionalno dostoinstvo. Jalko za momicheto! Ama taka e ..nacii golemi .Za ubiistvo shte go onevinqt ! A edin nash sampion leji v chujd zatvor pod sumnitelni obvineniq i milata ni rodina se pravi che go nqma! Ama kakto se otnasqsh s lichnostite si taka se otnasqt i s teb edin svetul den!
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Az podkrepqm nomer 3i az poznavam takiva hora, vse nedovolni i zli
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Свидетелят чул крясъци и скандал в домана Оскар живее на 600метра от къщата на атлета,съда го отхвърля.По тялотона манекенката няма удари от бухалката,намерили са анаболи но на билкова основа и разрешени за спортистите.Жалко за хубавицата,но тя е била гадже все на младоци.Жалко за тази млада жена,но може да е случайно.
2
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напомпан със стероиди,хормони и стимуланти мачо.Със самочувствие на бог.Секси мадама с огнен нрав.Пищак,бухалка и кратка семейна драма.Най-вероятно са се били тя го е млатила с бухалката а той я е застрелял с пистолета.Трудно е да се каже кой се е отбранявал.Другият вариант е да се е клатила с някой ловър докато оня кърти в другата стая.И да ги е фанал в крачка.Някак си никак не вярвам на историята,че се събудил чул шум в банята и почнал да стреля през вратата..
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***, трябва да лежи доживот в затвора затова, че е разстрелял момичето.