Холивудски звезди скърбят за Уго Чавес

"Днес хората в САЩ изгубиха приятел, когото не знаеха, че имат"
Обновена: 6 мар 2013 17:38 | 6 мар 2013 16:52, Елка Василева
34
Холивудски звезди скърбят за Уго Чавес
Оливър Стоун и Уго Чавес, Венеция 2009 г. Снимка: архив, Reuters

Носителят на "Оскар" Шон Пен и режисьорът Оливър Стоун са сред холивудските знаменитости, отдали почит към президента на Венецуела Уго Чавес, който на 58-годишна възраст изгуби битката си с рака, съобщи Би Би Си.

Актьорът и активист Пен, един от най-отявлените поддръжници на Чавес в Холивуд, е написал прочувствено послание, определяйки покойния държавен глава като "приятел, когото бях благословен да имам".

"Днес хората в САЩ изгубиха приятел, когото не знаеха, че имат. А бедните хора по света се простиха със своя защитник. Самият аз изгубих приятел, когото бях благословен да имам. Мислите ми са със семейството на президента Чавес и с хората във Венецуела", пише Шон Пен.

Актьорът, който се среща за първи път с Уго Чавес през 2007 г., отбеляза изненадващо присъствие на бдение със свещи в Боливия през декември миналата година по време на операция на венецуелския президент. Тогава Пен нарече Чавес "една от най-важните сили на планетата".

Режисьорът Оливър Стоун, засвидетелствал подкрепа към президента на Венецуела с документалния си филм "На юг от границата" (2009 г.), хвали Уго Чавес като "герой". "Оплаквам велик герой за мнозинството от сънародниците му и за всички онези хора, които се борят за място в света. Уго Чавес завинаги ще остане в историята. Приятелю, почивай в заслужен мир", гласи посланието на Оливър Стоун в Тwitter.

Стоун се сприятелява с Чавес, когато го интервюира за документалния си филм. Двамата дори преминават заедно по червения килим за премиерата на лентата на кинофестивала във Венеция през 2009 г.

През същата година във Венеция с Уго Чавес се запознава и Майкъл Мур, режисьор на скандалния филм "Фаренхайт 9/11". "Говорихме около час. Той сподели с мен, че е щастлив най-накрая да се запознае с някого, когото Буш мрази повече от него", пише Мур в Тwitter.

Като президент на Венецуела Уго Чавес ухажва Холивуд, изграждайки връзки с актьори и музиканти. Сред очарованите от личността на държавния глава е вдовицата на Кърт Кобейн Кортни Лав.

Актьорът Дани Глоувър, познат на зрителите най-вече като партньор на Мел Гибсън в поредицата "Смъртоносно оръжие", посещава Венецуела през 2012 г., за да отпразнува победата на Уго Чавес в изборите.

Глоувър, който е известен холивудски активист за граждански права и редовен посетител на Венецуела, се познава с Чавес от 8 години. През 2007 г. актьорът получава 18 милиона долара от венецуелския Конгрес, за да заснеме филм за робски бунт в Хаити, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
5
 
! Отговори
СТЕФАНОВ Емил преди 11 години
Само лидери като вече покойният Уго ЧАВЕЗ могат да вдигнат България на крака.
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лесно е да си против системата и статуквото, когато си беден. Много по-трудно, но и много по-достойно е да признаваш недъзите им, когато имаш всичко. Ето защо свалям шапка на хора като Стоун и Пен! Ако бяха като някои форумци, щяха само да тлъстеят, тъпеят и галят шкембетата си по цял дане с парите, които имат. За щастие обаче, те са истински хора, а не жалки *** като тези, които ги плюят и по тази причина виждат много по-далече от носа си.
29
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Който не знае кои са Шон Пен и Оливър Стоун, моля да не коментира просто ей-такаДвамата са заслужили граждани на света
28
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TO PAK EDNI ZVEZDI " EVRISKI PRODUKT4ETA " KAKAVTO HOLIVUDSKIA " ELIT" TAKAV IMI PRIATELA . ONI SA EBAT I PRESKA4AT KAT ZAICI S PO PET - 6EST BRAKA I ONQ *** I TOI DA NE OSTANE PO NAZAD . FANI EDINIA , UDRI DRUGIA . VSE DOLARA IM E V OKOTO. TVA IM E KOMUNISTI4ESKIA MORAL . JENITE OB6TI
27
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Платено им е да възхваляват дебелия ***.Парите от петрола се ползват за пропагандна война. ---Парите от петрола се ползват за народа, ***! А не за американските корпорации на дългоносите!
26
3
 
25
 
! Отговори
АНТИ преди 11 години
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЪМ ЩАСТЛИВ, ЧЕ БЯХ СЪВРЕМЕННИК НА ТАКЪВ ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПОЛИТИК КАТО УГО ЧАВЕС. ЧОВЕК С ХАРИЗМА, ЧОВЕК, КОЙТО НИТО ЗА МИГ НЕ СЕ ПОЛАКОМИ ОТ СЪБЛАЗНИТЕ НА ВЛАСТТА, ЧОВЕК, КОЙТО НИКОГА НЕ ТРЕПНА ПРЕД "ВЕЛИКИТЕ ДЕМОКРАТИ" ОТ САЩ! ПОКЛОН, ПРЕЗИДЕНТЕ!
25
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другари събирам дарения за мавзолен на другаря Чавес. Банковата ми сметка е.... Майтап бе червени *** ....
24
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Платено им е да възхваляват дебелия ***. Парите от петрола се ползват за пропагандна война.
23
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Хуливуд са си левичари, това и децата го знаят. сиреч - евреи.
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не виждам защо всеки *** трябва да получава помощи от държавата? Защо не си изработват парите сами? А тези милионери ако толкова ги е еня, могат да дарят едно 90% от парите си и пак ще им остане.
21
4
 
3
 
! Отговори
onz преди 11 години
дано хонорараджиите и филмарите в тоя форум имат поне средно че като гледам нивото на правописа ми се ще да ги кача на лим0зината (явно, с кило лимони) или заедно с конк0ренцията на конкордо и право у фурен, да ми копат на лозето.
20
6
 
9
 
! Отговори
емир преди 11 години
"Холивудски звезди скърбят за Уго Чавес"-А за другаря Ким Чен Ир скърбяха и звездите в небето, а също и реките, планините, морето, времето, сезоните...и не на последно място многострадалния братски севернокорейски народ...
19
7
 
27
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
Българските патриоти скърбят за Уго !:(((
18
1
 
20
 
! Отговори
Кирил и Методий преди 11 години
9, пиши братко /сестро/ с кирилицата, аман от тази католическа маймуница, нищо не се разбира! Вземи пример от останалите, стараят се, уважават писмото и четмото на Кирила и Методия! Сложил съм ти "плюс" ама друг път няма да те чета!
17
3
 
6
 
! Отговори
ПИЧА Е БИКЛУК преди 11 години
искам да знаете ,че този *** ви вкарва психо атаки ,че не сте достойни с прогнилия запад пича е сатанист ДЯВОЛ той премерва изказванията си и има полза от тях де мотивира ве САТАНИСТА ,че сте по слаби от запада . исказванията са му премерени да печели ПАРИ КАТО БИЕ КОНКОРЕНЦИЯТА като и казва неща за който отсъпите от срам но ДЯВОЛА ПИЧА НЯМА СРАМ ище се възползва от ТОВА ,ЧЕ ВИЕ ИМАТЕ СРАМ . ТАКА ДЕЙСТВА ДЕМОКРАЦИЯТА *** ПРИНЦИП . ВАЖНО Е ДА ГО ЗНАЕТЕ
16
1
 
2
 
! Отговори
До 14 преди 11 години
Не си прав, нещо вършат и това е да си правят пластична хирургия. Това е страната с най-много пластични операции на 100 души население.Туй то имаш нефт можеш да имаш и Комунизъм - не работиш.А Уго Чавес е поддържан изцяло от индианското население, което е над 50 % във Венецуела.Нещо такова ще стане и в България, когато *** станат повече от 50 %, само че си нямаме нефт и това ще ни спаси.Просто *** когато станат 20 % няма да могат да се множат, защото няма от кого да крадат.
15
19
 
5
 
! Отговори
До Патриот 15 преди 11 години
Драги вместо "Патриот" по добре да пишеш ***.
14
7
 
33
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Чавес направи това което американската машина за смърт и разруха не може да направи и след милион години ,той спечели сърцата на хората и запали пламъка на свободата!
13
23
 
8
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Венецуела преди Чавес беше една от най-богатите страни в Южна Америка.В момента е нещо като Саудитска Арабия -- никои не работи и разчитат на държавни помощи от от парите събрани от продажбата на петрол.
12
27
 
8
 
! Отговори
Навсякъде преди 11 години
Навсякъде ще се намерят *** -- и сред холивузските звезди!Сред тях ще намерите поддръжници и на Северно Корейския режим. В края на 30 те на миналия век, Хитлер е имал също много привърженици сред -- артистичните и интелектуални среди в САЩ и Великобритания.