София и Букурещ не отговарят на минималните критерии за Шенген

Германски евродепутат потвърди позицията на страната си
Обновена: 7 мар 2013 10:22 | 7 мар 2013 09:36, Елка Василева
96
София и Букурещ не отговарят на минималните критерии за Шенген
България и Румъния не отговарят на минималните критерии за Шенген според германски евродепутат. Снимка: архив, Булфото

"Не виждаме никакъв напредък в Румъния и България. Шенген не е само технически въпрос. Двете страни не отговарят дори на минималните критерии, за да влязат в Шенген", заяви германският евродепутат Маркус Фербер, член на Европейската народна партия, в интервю за Радио Франс Ентернасионал, цитирано от румънския вестник "Журналул национал".

Фербер добави, че "позицията на германския вътрешен министър е напълно оправдана", защото не се вижда никакъв напредък. Дори нещо повече, ситуацията и в двете страни се влошава, подчерта евродепутатът. "Нито Румъния, нито България са подобрили борбата с корупцията, затова има логика да не отваряме границите", посочи той.

Още по темата

Германският министър на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих заяви в интервю за списание "Шпигел" в неделя, че неговата страна ще наложи вето на присъединяването на Румъния и България към Шенгенското пространство, защото не са направили достатъчно за спиране на злоупотребите на имигранти със системата.

Фербер подчерта, че въпросът за Шенген не е само технически, а и политически. "Освен това, ако е технически въпрос, тогава Румъния трябва да покаже, че всички условия са изпълнени. Ако говорим сериозно, румънските представители не могат да кажат, че са изпълнили всички условия", отбеляза германският евродепутат.

Вътрешните министри на страните от ЕС, които заседават днес, няма да взимат решение за членството на България и Румъния в Шенген, съобщи вчера ирландското ротационно председателство на ЕС. Решение няма да има заради противопоставянето на няколко страни членки на това присъединяване. Въпросът ще се решава евентуално по време на литовското председателство на ЕС, което започва от 1 юли 2013 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: ГерманиярумънияШенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МОЛЯ НЯКОЙ СЪВСЕМ ОБОСНОВАНО ДА МИ КАЖЕ ЗАЩО НА БЪЛГАРИЯ Е НЕОБХОДИМ ШЕНГЕН.КАКВО БИ СПЕЧЕЛИЛА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА ОТ ТОВА ЧЛЕНСТВО?ХАЙДЕ ЩЕ МИ СЕ ДА ЧУЯ ЧИТАВИ ОБЯСНЕНИЯ.
78
1
 
6
 
! Отговори
ха така ;) преди 11 години
Шенген йок, злато бол - част ВТОРА. Много скоро вашите дъщери в България ще им се случи това, което на стотици българки се случва. Пример: "Цигуларка в стриптийз бар в Македония". Много скоро *** ще ни мушкат, само гледайте. 5 века са ни мушкали турците. Дойде време пак да ни мушкат. Скоро ще изтече и срока за нормална годност на панелките, в които живеете. Е, гледайте след не повече от 20 години какво ще бъде в България.
77
0
 
5
 
! Отговори
Шенген йок злато бол преди 11 години
Шенген йок, злато бол. Българите и представа си нямат за какво става дума. Ще Ви обясня. В шенген никога няма да ни приемат, но златото ни е дадено на чужди фирми и всеки ден се изнасят стотици килограми чисто злато. Българско злато в чужди паници. Знаете ли още колко източвания има. Стотици хиляди. Кой сега е ***. Този, който яде баницата или ... ;) Българи, накрая ни го вкараха корав с шенген. А, сега пак гласувайте за Бойко, за Турците, за Станишев и т.н.
76
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До намръщен официално под английската корона днес , са 16 ''държави '' ... този факт , моментално превръща Англия в империя , а всички знаем че империя и демокрация са несъвместими идеологии/ строеве ... това ако не е национализъм незнам какво е , но никой не говори за това нали ? .. никой няма смелост да се опълчи на империалистите ...
75
0
 
4
 
! Отговори
до намръщен преди 11 години
Годината за която пишеш е 1307, а датата 13 октомври. За последствията от това виж 5-серийният филм "Проклятието на темплиерите", написан по 7-томния роман на Морис Дрюон "Прокълнати крале"
74
0
 
13
 
! Отговори
вге преди 11 години
Според мен те ни правят страхотна услуга по този начин.Спасяваме се от наплива на всякакви арабески, *** и тям подобни, които да нахлуят откъм Гърция, където е претъпкано с тях, да бягат за Зап.Европа, щяха да ни ги връщат тука да ги храним ,като,че ли нямаме *** . Ние обаче си пътуваме с лична карта и чакаме някоя и друга минута да ни я проверят.Какво се изменя?Ако иска някой да работи в Германия, си открива, фирма плаща си данъци и осигуровки и всичко е точно. Не ни трябва Шенген.
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ни искат, ясно !Давай да се чупиме тогава !Не на Шенген,Не на ЕС ! Искам безвизови условия за всички ,които ни уважават като хора !
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До намръщен ...културно налагане ... нищо ново
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До намръщен- Универсализмът е също така инструмент за оправдаване на културната доминантност на западната цивилизация в ново време, т.е. от великите географски открития насам. Основава се на античното римско наследство.През 20 век, и особено с края на колониализма с неговия културен империализъм, постепенно нишата на универсализма е заета от комерсиализма, чиято проявна форма е примерно макдоналдизацията и т.н.Терминът произлиза от латински и означава "всеобщ"... това е целта им
70
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много цинично е изказването Фридрих, колегата на Цецко, ние сами трябва да се борим с бедноста, нали заради вас мили германци сме на това дереже, ами стрете да ни крадете с вашите монополи и направете нещо да се изравнят стандартите между европейските страни
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разберете веднъж за винаги - всички богати и успешни ''демокрации''(държави) в Света , се управляват от националисти - прикрити под маска на демокрация !Няма как държавата ти да е богата и социално справедлива , ако не си управляван от родолюбци !
68
0
 
11
 
! Отговори
80 преди 11 години
Кой пък казва че изобщо искаме да влизаме в Шенген??? Големите се чудят как да се измъкнат от там,а пък ние тепърва ще влизаме??!! Хората закриват панаира,а ние тепърва сергийка ще отваряме!!! ХА-ХА-ХА!!!
67
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
74,ти с дрогата си лягаш и ставаш ли?!Тичкай да се лекуваш!За какви есесовци бълтавиш?!Пази боже-от такива *** със замъглени мозъци!*** неграмотен-делкай си *** и спри да делкаш провокативни постове!А вееееееееее ей,*** с болен мозък!
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българи!Сърдете се на Славчо Бинев-който непрекъснато пръска родината си,сърдете се на червените евродепутати,които не можаха да преживеят,че ги отбиха от държавната хранилка,сърдете се на сополивите.овна като Мензисния Шамар-който цапа родината си!Пак ги изберете,пак ги изберете!Това зависи от нас и от никой друг!
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАТО НЕ ОТГОВАРЯМЕ НА КРИТЕРИЙТЕ ЗА ШЕНГЕН ЧИХ ГО ТЪРСИМЕ ПРИ ЕСЕСОВЦИТЕ? ДА ДОСЕЩАМ СЕ. ЗА ДА СИ ПЛАЩАМЕ ВНОСКАТА ОТ МИЛИАРДИ ЕВРА И МУТРИТЕ ДА СИ ДЕЛКАТ ЕДНИ МИЛИОНЧЕТА КАТО ТЕЗИ 800 000 000 ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ КОИТО СИ ДЕЛНАХА МУТРЕТАТА. А НАРОДА ДА ЗАТЯГА КОЛАНИТЕ И ДА СИ ТРАЙКА. НИСКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИЙ А ВИСОКИ ЦЕНИ НА ТОКА ПАРНОТО ГОРИВАТА ХРАНАТА И ДА УМИРАТ В МИЗЕРИЯ И ГЛАД. ТОВА Е ПЛЮСА ЗА НАРОДА. ЧЕСТИТО ВИ Е.АНЕ ТАВАРИШЧИ.
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До намръщен- масони , илюминати и всякакви други глупости , отдалечаващи ни от истината - са именно този римски елит
63
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Важното е да храним и поим западните *** лятото,че не могат да намерят по-евтино никъде!
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам да знам защо цяло външно министерство взима заплати 4 години. Дали са удовлетворени ат свършената работа? По голема гугутка но този министерски пост никога не е имало. Да връщат парите!
61
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бием шута на ЕС, Гърци и Румънци веднага ще ни последват. И ще видите какво ще стане и какъв вой ще наддаде ЕС елита.
60
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези *** точно това целят - да създадът изкуствено чувство за молоценност в нас. Защото гордостта , подкрепена със знания , е оръжие!Те са богати , защото ние сме бедни и колкото по-бедни ставаме ние , толкова по-богати ще стават те. ... Това е истината.Техните банки , магазини , фирми ...са пуснали пипалата си в България и ни източват, като пиявици. Само един неук човек ... мечтател , не би видял очевадната истина.