Във Ватикана започна вторият ден от конклава

За днес са предвидени общо четири гласувания
Обновена: 13 мар 2013 10:59 | 13 мар 2013 10:58, Елка Василева
1
Във Ватикана започна вторият ден от конклава
Хилядите вярващи в очакване на избора на нов папа. Снимка: Reuters

След първи безрезултатен ден в Сикстинската капела в апостолическия палат във Ватикана започна вторият ден от конклава, предаде Ройтерс.

Сто и петнадесетте кардинали присъстваха на традиционната сутрешна литургия, след което се усамотиха, за да се опитат да изберат нов папа. Сутринта се предвиждат две гласувания, после чрез дима от комина ще бъде обявено дали има нов папа или не. Ако няма, следобед ще има още две гласувания.

Още по темата

Черен дим се издигна снощи от комина на Сикстинската капела, сигнализирайки, че римокатолическите кардинали не са избрали нов папа при първото гласуване по време на тайния им конклав. Черният дим бе видян от хиляди вярващи, събрали се на площад "Свети Петър". Това беше знак, че 115-те кардинали-избиратели продължават гласуването днес. Те ще останат затворени зад средновековните стени на Ватикана, докато не изберат приемник на папа Бенедикт Шестнадесети, който се оттегли неочаквано миналия месец.

Ако след три дни на избори няма папа, гласуването временно се прекратява и кардиналите се отдават на молитви, а после започва нова серия от гласувания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: папаВатиканконклав
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Католик преди 11 години
Дъл няма да е църен тоз път?