Абрамович бил разпитван от ФБР за корупция?

Подозренията били около домакинството на Мондиал 2018
Обновена: 26 мар 2013 12:14 | 26 мар 2013 12:14, Елка Василева
11
Абрамович бил разпитван от ФБР за корупция?
Роман Абрамович. Снимка: архив, Reuters

Руският бизнесмен Роман Абрамович не е бил задържан в САЩ. Той обаче все пак е бил във ФБР, където е бил разпитан за корупция във връзка със Световното първенство по футбол през 2018 година. Твърдението е на адвокат Александър Добровински, който коментира ситуацията с вчерашната новина, че милиардерът Абрамович е бил задържан в САЩ.

„Измъчиха ме да ме разпитват за Роман Аркадиевич Абрамович. Разказвам. РАА е бил извикан на разпит във ФБР. Американците се интересуват по някаква причина от това по какъв начин Русия е получила домакинството на Световното първенство по футбол през 2018 г. .... Никакви задържания не е имало. Засега“, написа Добровински във Facebook профила си.

По думите на адвоката ФБР е заподозряло корупция в това, че именно Русия е била избрана за домакин на Световното през 2018 г., съобщи РБК-ТВ. При това Добровински се позова на „абсолютно надежден“ източник, но отказа да го назове. Адвокатът подчерта, че Роман Абрамович е бил само разпитан, не и задържан.

Още по темата

Прессекретарят на Абрамович Джон Ман обаче опроверга руският бизнесмен да е бил разпитван в САЩ. „Роман Абрамович не е бил задържан и не е бил разпитван от ФБР. Информацията на адвокат Добровински не отговаря на действителността“, каза Ман, цитиран от Интерфакс.

На 2 декември 2010 г. стана известно, че Световното първенство по футбол през 2018 г. ще се проведе в Русия. Това беше съобщено от президента на ФИФА Сеп Блатер на официална церемония по обявяването на победителите в централата на футболната организация. Кандидатурите за домакинството бяха четири: Холандия и Белгия, Испания и Португалия, Англия и Русия.

В руската делегация, състояща се от 30 души, на финалната презентация на заявката бяха руският вицепремиер Игор Шувалов, бизнесменът Роман Абрамович и футболистът Андрей Аршавин.

На пресконференция в Цюрих тогава все още премиерът на Русия Владимир Путин заяви, че подготовката за Световното първенство през 2018 г. ще бъде финансирана и от Абрамович. „Малко да развърже кесията, той има много пари“, каза Путин.

Вчера в медиите се появи информация, че милиардерът, предприемач и бивш губернатор на Чукотка Роман Абрамович е бил задържан в САЩ. „Не е ясно дали това е свързано с бизнеса на Роман Абрамович или с разследването на обстоятелствата около смъртта на Борис Березовски“, съобщи телевизия РБК-ТВ, като се позова на свои източници. Междувременно обаче прессекретарят на Абрамович Джон Ман опроверга информацията за неговото задържане. Ман потвърди, че руският милиардер в момента се намира в САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 11 години
Абрамович и корупция, не може да бъде! Честността му е безгранична, другари!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия пък са решили кого да разпитват за корупция. Оставете Абрамович, питайте Костов!
7
1
 
5
 
! Отговори
Още един евреин преди 11 години
милиардер-крадец на народни пари. Хайде по пътя на Березовски! Видяха ви се всички крадливо-"демократски" номера като взехте да се съдите с със старата дружка.
6
0
 
7
 
! Отговори
МАНГО ФАКУЛТЕТСКИ преди 11 години
АБРАМОВИЧ ще даде под съд РБК-ТВ за изфабрикуваната и разпространена дезинформация, че е бил арестуван и разпитван от ФБР. Като резултат от тази дезинформация Абрамович е понесъл щети за 123 милн. долара.Не е чудно, че РБК-ТВ разпространява дезинформация за Абрамович. Информационната корпорация РБК е собственост на Прохоров (по-точно 80% от нея), който освен олигарх, е и главна фигура в руската опозиция -- беше и кандидат за Президент. Докато Абрамович подкрепя сегашното управление на Русия.
5
4
 
7
 
! Отговори
4oko преди 11 години
ХАХ янките са една фалиарала държава и не могат да си позволят да разпитват/арестуват финансови акули от тоя ранк.Реалната себестойност на 1 $ = 16-18 цента и скоро се очертава нова Криза с главно К .След хипер-инфлацията ,един хляб в сащ ще струва между 220-300 $ според ескперти.Ще оцелеят само най-богатите...
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 3Това е стръв за голяма риба ,..не се ли усещаш?
3
1
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
Няма да е скоро Абрамович следващият - синът му наскоро купи нефтено находище в Сибир.
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно? А в САЩ този футбол ( сокра ) почти не се играе. И въпреки това ФБР се вълнуват от световното?:))) Бе я дайте нещо по-сериозно примерно са го питали за глобалното затопляне.:)))
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Следващият ,май,май ....ще е Абрама,след Береза!