Самолет с над 100 пътници се приземи в морето

Машината е пропуснала пистата на летището на остров Бали
13 апр 2013 12:16, Петя Славова
28
Самолет с над 100 пътници се приземи в морето
Снимка: архив, Reuters

Самолет, превозващ между 130 и 172 пасажери пропусна пистата за кацане на международното летище на остров Бали и приключи полета си с приводняване в морето, но инцидентът не причини жертви, предадоха Ройтерс и Франс прес, като се позоваха на представители на индонезийското министерство на транспорта.

Катастрофата е била с машина Боинг 737 на индонезийската нискотарифна авиокомпания Лайън еър, заяви за Франс прес Хери Бхакти, директор на дирекция Въздухоплаване към министерството на транспорта на Индонезия.

Инцидентът станал на летището в Денпасар, поясни директорът и посочи, че в самолета са пътували над 130 пасажери, пише БТА .Ройтерс пък съобщава, като се позовава на друг индонезийски правителствен източник, че пътниците са били 172.

Телевизионни кадри показват как машината е заседнала във водата на 200-300 метра от края на пистата. Виждат се и пътниците, които са се озовали във водата.На самолета с нанесени малки щети по фюзелажа. Към мястото са се отправили спасителни екипи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
Да не бързаме.... преди 11 години
Статията е писана без да има още достатъчно информация. Самолетът не е излязъл от пистата а не е успял да я достигне и се е приводнил преди да кацне. Какви са причините е рано да се каже. Ама приказки от сорта на пилотите са виновни без да има и грам достоверна информация са несериозни. Да не се окаже, че екипажът е направил всичко необходимо и са успели да се приводнят и евакуират пътниците без никави жертви? Специалисти като 6 и 10 по-добре да не се изхвърлят неподготвени.
24
0
 
2
 
! Отговори
До 22 преди 11 години
И каква е "огромната" разлика? За птиците няма значение дали самолетът излита или каца. И в двата случая могат да бъдат ударени. А пък ако и в двигатетелите влязат...дали кацаш или излиташ е все кофти.
23
2
 
7
 
! Отговори
Очевидиц преди 11 години
На български казваме в такъв случай "приводни". Аз пък помня, защото съм го видял, че през 1964 или 1965 година един Ту-104 с приводни в река Нева между два моста в Ленинград (сега Санкт Петербург, Ленинградска област). Ама това се забравя, а за американския герой дълго ще се разправя.
22
1
 
6
 
! Отговори
до 20 преди 11 години
Самолета от НюЙорк е излитал, а този е кацал - разликата е ОГРОМНА !
21
0
 
0
 
! Отговори
ganio преди 11 години
Пистата в Денпасар е наистина много странно конструирана, така че ако пилотът е обърнал повечко водка, нищо чудно.
20
0
 
3
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
преди година - две се случи това, самолетът излитал от ню йорк, сблъскал се с ято птици и пилотите го приводнили в р. хъдсън
19
0
 
8
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Мене винаги ме е било шубе - като видя самолет да каца на летище близо до море, та камо ли на остров!!! Все се чудя няма ли да пропусне и аха - да цопнем в морето!А то ето че можело да стане наистина!Между другото - подобен инцидент имаше и с американски самолет наскоро. Беше кацнал в река или канал не помня точно. Пилотът беше обявен за герой защото спаси всички пътници.
18
1
 
1
 
! Отговори
познавач преди 11 години
Е,де пък и вие...Журналистите неточни, та журналистите...-Те тоя модел самолети са си такива....
17
1
 
9
 
! Отговори
Журналя :D преди 11 години
Цитирам: На самолета с нанесени малки щети по фюзелажаПърво е написано неграмотно - все едно пет годишния син на някой от редакторите е писал статия докато тати е гледал мача.Второ - самолетът е прекършен на две. Ако това е "малка щета по фюзелажа", то интересно ми е как бихте квалифицирали Голяма щета :D
16
5
 
11
 
! Отговори
пилот преди 11 години
пилота до последния момент се е занимавал със стюардесата и когато погледнал вече е бил подминал пистата.случва се,въпроса стюардесата да е доволна
15
3
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
do #13-destinaciata 4e bude Kosovo-Bosna.
14
0
 
6
 
! Отговори
haha преди 11 години
минимални щети - youtube/watch?v=D6yLZ9q55Ts я го вижте в youtube, как е сцепен самолета ...
13
3
 
6
 
! Отговори
БЪЗ ЕЪР преди 11 години
ЦОПНАЛ ВЪВ МОРЕТА утре малко гипсо-картон маджун некоя заварка и поставка за кока кола и ще извършва дестинация България - Виетнам
12
0
 
16
 
! Отговори
тя преди 11 години
Вместо приземяване станало приводняване.
11
0
 
12
 
! Отговори
Jo преди 11 години
На това му се вика незабравима почивка!!
10
3
 
8
 
! Отговори
Атко преди 11 години
какво браво на пилота? Ако се отнася до Нгура рай в Бали доколкото виждам има ILS има и PAPI, ако няма техническа грешка в два вида инструменти за кацане (вероятност 0%) или техническа неизправност в самолета - това са по-некадърни пилоти и от пилотите на еър франс, които се разбиха в атлантическия океан преди 5 години...
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е случйно, че на тази авиокомпания е забранено да лети до ЕС. За последните 10 години има 6 инцидента с нейни самолети!
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Миг невнимание ...
7
15
 
9
 
! Отговори
Пиянкин преди 11 години
Пилотите да не са случайно руснаци?Че ми напомня на една руска комедия, в която пилот на самолет се събужда в някаква градинка и първите му думи са: Абе, как го приземих тоя самолет вчера???
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да пропуснеш пистата си е 100% пилотска грешка! Ако нещо не е работело добре просто е трябвало да не се опитват да кацнат!