Взривове окървавиха Бостънския маратон

Двама загинали и десетки са ранени, сочат първоначалните данни
Обновена: 16 апр 2013 11:35 | 15 апр 2013 22:42,
431
Взривове окървавиха Бостънския маратон
Снимка: БТА

Две експлозии избухнаха на финала на Бостънския маратон, предаде Скайнюз. Инцидентът е станал около 14.45 часа местно време.

Все още не е ясно колко хора са пострадали, но полицията съобщава, че жертвите са много, като уточнява, че повечето са ранени, предава CNN. По последни данни най-малко 28 са тежко ранените, съобщава телевизията. Властите официално обявиха, че има двама загинали.

Малко по-късно е имало и трети взрив до библиотеката „Кенеди”, която е на няколко мили от мястото на другите два взрива. Говорител на библиотеката съобщи, че в сградата е избухнал пожар, но няма пострадали при експлозията. По данни на АП властите са обез вредили още 2 взрива.

За CNN шефът по сигурността от кабинета на бившия президент Джордж Буш обявява, че от кадрите който вижда, категорично става дума за умишлен взрив.

Един от продуцентите на CNN, който е бил на мястото на събитието разказва, че цялата улица е в кръв, а прозорците са изпотрошени.

Продуцентът разказва още, че двете експлозии са проехтяли от двете страни на улицата в рамките на няколко секунди.

Градските власти съобщават, че броят на ранените най-вероятно ще нарастне неколкократно. Жертвите са били преместени в специална тента.

Втората експлозия е причинила повече жертви и е била много по-голяма, твърдят от CNN. Засега властите не се наемат да кажат дали става дума за газова експлозия или бомба, но очевидец на FOX твърди, че около него са прехвърчали осколки – остатъци от бомба.

По данни на Sky експлозиите са проехтели около два часа след като победителите преминали финиш линията, но част от участниците все още финиширали.

BBC съобщава, че димът от експлозиите се издига на 15 метра височина. По данни на CNN начинът по които се издига димът показва, че става въпрос за умишлен взрив, а не за инцидент.
Всички откачиха, разказва очевидец. BBC разказват, че веднага след инцидента всички започнали да тичат и да крещят от ужас.

Взривове окървавиха Бостънския маратон
Мястото на взрива. Снимка: Reuters

За Бостън днешният ден е официален почивен именно заради маратона. Бостънският маратон е едно от най-големите лекоатлетически събития в САЩ.

Войници на националната гвардия заемат позиции в цялата централна градска част. Бостън е блокиран, мостовете над реката са блокирани, а достъпът до центъра е забранен.

Извънредни мерки за сигурност са взети и в Ню Йорк. Белият дом е отцепен и мерките за сигурност са повишени превантивно и в американската столица.

Президентът Барак Обама веднага е бил уведомен за ситуацията и държи постоянна връзка с местните власти. Вицепрезидентът Джо Байдън заяви, че се моли за жертвите на инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още по темата: БостънСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, нас винаги могат да ни гръмнат щото имаме някокостотин хиляди мюсюлмани. Не злорадствайте, ***, че утре някой член на вашето семейство или самите вие може да сте жертва...
317
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до анонимния комунист 402Кой си ти че да обясняваш каквото и да е бе ***?Вземай си *** проруска пропаганда и се изнасяй от страната ми КАЗАХ!
316
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До европеецДа те е.а у европееца!!!А когато в Ирак загинаха хиляди невинни включително и деца ти къде беше да ни светнеш.Не казвам че оправдавам акта но на такива *** като теб трябва да им се обяснява дълго че в подобни взривове винаги е замесено ЦРУ и полититическата и еврейската икономическа върхушки с цел нова завоевателна война.Ще ми е кеф да нападнат Иран и тогава такъв бой ще отнесът че Виетнам ще им се стори песен!
315
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако светът беше мирно място, Щатите първи щяха да обеднеят.
314
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българоубиеците от ГРОБ ни отклоняват вниманието от скандалите с подслушванието не им се връзвайте!
313
2
 
28
 
! Отговори
Все народа... преди 10 години
Жалко за невинните обикновени хорица! Жертви на алчността и политиките на върхушката си. Военна мощ в услуга на корпорации и свръх-богаташи. Що ли все "спасяват" някое кътче по света и все се обогатяват от това??? Равновесие ли, нужда от ново превъоръжаване ли имат, че не са разбили още групировките, които те създадоха?
312
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НеМислещ:"Просветените" форумни *** започнаха да смучат теории на конспирации от пръстите си.
311
7
 
22
 
! Отговори
Че преди 10 години
Янките имат набелязана някоя страна в която да вкарат своята демокрация и сега ще е обявят за терористична.
310
0
 
1
 
! Отговори
ани преди 10 години
i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/04/16/article-2309545-1950B105000005DC-691_964x937.jpg
309
0
 
1
 
! Отговори
ани преди 10 години
i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/04/16/article-2309545-1950B105000005DC-691_964x937.jpg
308
7
 
15
 
! Отговори
европеец преди 10 години
Трябва да си голям извратеняк, за да пишеш такива гадости и да не се гневиш, че загиват невинни хора, дори деца... Това е най-голямата гадост - да се убиват мирни хора... и изобщо да се убива!!!
307
1
 
1
 
! Отговори
Килъра преди 10 години
391, къде си ако не е тайна?
306
18
 
15
 
! Отговори
На запад от кочината преди 10 години
Колко е хубаво че съм толкова далеч от *** като вас.Емиграцията от *** беше най-добрият избор в живота ми!
305
2
 
1
 
! Отговори
svetozar.christoff преди 10 години
До до 383Nali vi kazah da si stoite i da si piete rakiqta...kakvo pak podksachate....puskaite shouto na slavi,,pukai te tam sentaseto,,mezeto i si stoite na zadnika, molq...a s teq klisheta da m izlizash,ne fyrfish ...pich...dano ne si ot teq s rakiite....
304
3
 
21
 
! Отговори
Шерлок преди 10 години
Който нож вади...от нож умира...елементарно Уотсън!
303
3
 
7
 
! Отговори
до 383 преди 10 години
След като си неграмотен и неможеш да пишеш на "кирилица", не си по-различен от ония, срещу които са отправени възмущенията ти .
302
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ужас! Ето затова не трябва да са толерантни с арабелниците!
301
4
 
8
 
! Отговори
Ужасно! преди 10 години
Нали не искаме това да се случва у нас?!?! Защото тероризмът не подбира жертвите си по партии! Да си изберем подходящите управляващи - не на комплексираните и вманиячените, които освен милиционерщине не познават нищо друго! Хора, мислете!
300
7
 
8
 
! Отговори
svetozar.christoff преди 10 години
tuk KATO GLEDASH MALOUMNITE KOMENTARI NA UMSTVENO IZOSTANALI INDIVIDI,VERNO MOJE DA SE SRAMUVASH CHE SI BULGARIN...NO DRASKACHITE I MALOUMNICITE NE LIPSVAT...KAKVO LI BI STANALO AKO TQHNO DETE ,ILI SAMITE TE LEKO IM OTKYSNE Q GLAVA,Q KRAK,RYKA NQKOQ POSTAVENA SAMODELKA V KOSHA ZA ***...I MI PISKAT I REVAT KOLKO BILI ZLE..MI ZLE STE BEEEEEEEEE,STADOOOOOOOOOO,DA VI PIKAM NA ""BYLGARITE" DA VI PIKAM....LISHENI STE I OT ELEMENTARNI MORALNI CENNOSTI...ZA TVA PIITE SI RAKIQTA I NE SE OBAJDAIT
299
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така е, щото Цочко не е турил СРС-та във всеки дом, във всеки ум, и във всеки на майка му0путката.