Елитът на Северна Корея свалял US сериали и порно от нета

В 24-милионната страна има регистрирани само 1200 ай пи адреса
19 апр 2013 14:43,
71
Елитът на Северна Корея свалял US сериали и порно от нета
Снимка: Reuters

Анализ на съдържанието, което се сваля от интернет в КНДР, показва, че севернокорейският елит обича да гледа американски телевизионни сериали, холивудски филми и порно, съобщава германският в. "Велт".

Комунистическият режим в Пхенян не допуска новини от външния свят да достигат до населението на КНДР. Достъпът до интернет е запазен само за членовете на режима, а за обикновените севернокорейци има отделна вътрешна компютърна мрежа.

В 24-милионната страна са регистрирани едва 1200 ай пи адреса, от които почти всички се ползват от хора от близкото обкръжение на лидера Ким Чен Ун, отбелязва изданието.

Елитът на Северна Корея очевидно използва достъпа до интернет за дейности, които не са в съответствие с партийната линия. Проучване на блога "Торентфрийк", направено по поръчка на портала "Скенай" за анализ на сваляното интернет съдържание, разкрива, че малкото севернокорейски потребители на глобалната мрежа проявяват интерес към американски сериали и порно.

Изследването показва, че особено гледани са телевизионните поредици "Как се запознах с майка ви" и "Последователите". Режимът в Пхенян сваля от интернет също програми за шпионаж и развлекателен софтуер, сочи анализът, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: Северна Кореяинтернет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смърт за комунизма
35
7
 
10
 
! Отговори
Dublin преди 10 години
Елитът на Северна Корея свалял US сериали и порно от нета..., a elita na BG?? Detski pesnicki??A Bill Purata, prez svobodnoto si vreme ot Monika i KILLari??
34
9
 
36
 
! Отговори
Сервантес преди 10 години
Типично за комунистите. На времето имаше един израз "е.е му се като на партиен секретар" пък на нас ни обясняваха колко лошо нещо е секса.Обясняваха ни и колко зле било в загниващият капитализъм пък все гледаха да се уредят нейде по на запад и все за долари говореха пък ние пазарувахме от корекома с бонове.
33
3
 
7
 
! Отговори
Кими раиконен преди 10 години
Вива ла Ким Беисинджър и 9 седмици и половина
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А зомби сериали дали свалят се чудя аз? Нещо подготовка за апокалипсиси, такива неща.Все пак в Walking Dead един от основните герои е кореец, макар и южняк ;)
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според дописката, вероятно е по-достойно да произвеждаш порно..
30
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми кво да свалят, ние да не би да сваляме книги основно :) Филмчета, порнак и чат-пат някоя игра :) То друго за сваляне няма, па ако ще и КНДР да е.
29
3
 
32
 
! Отговори
ined преди 10 години
И нашия елит сваля основно сериали и порно, а някои от "елита" свалят гейско порно.
28
4
 
5
 
! Отговори
Ким Ибим ойой преди 10 години
Като няма Замунда сега... какво ще свалят?
27
14
 
8
 
! Отговори
. преди 10 години
Тва дори и да е вярно каква връзка има със събитията ? О да ... американската пропаганда се задвижва отвсякъде ...лъжливите им вестоносчета бълват лъжи и заблуди.
26
3
 
23
 
! Отговори
тиквеник преди 10 години
кво пък, и те са хора, и те трябва да охлабят жилата !
25
8
 
10
 
! Отговори
до 21 преди 10 години
аз никакви не свалям! А ти как разбра, че по цял свят свалят хамерикански сериали??? Сигурен ли си? А кой ти каза, че севернокорейците говорят хамерикански, та заради субтитрите ги свалят? А за порното трябват ли им субтитри? А на филмите не могат ли да им лепнат едни южнокорейски субтитри, като се има предвид, че езика им е еднакъв? Мислиш ли, че южнокорейците не превеждат хамериканските филми? Я да те видим сега какъв си умник, като отговориш на поставените въпроси
24
5
 
11
 
! Отговори
conservator преди 10 години
Утре е почистването. ГЕРБ са задължили всички чиновници да чистят под страх.
23
6
 
31
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Страхотно откритие са направили, ей! Че елитът в северна Корея свалял от интернет, каквото всички свалят от интернет :D
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Авторът на текста изглежда не знае, че Република Корея е официалното име на Южна Корея. Официалното название на Северна Корея е Корейска народна демократична република (КНДР), изтъква Франс прес.Сайтът Норт Кореа тех (North Korea Tech) посочва, че трафикът на сайта Пайрът бей изглежда идва от севернокорейски портал, но какво става оттам нататък е неясно, още повече, че се смята, че Северна Корея няма нужния капацитет да поддържа такъв обем на информационен поток.Сайтът Торентфрийк (The TorrentFreak) допуска, че това е димна завеса за прикриване на истинския хостинг на Пайр
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
The Pirate Bay се мести в Северна Корея?06.03.2013Коментирайtorent_HortШведският торент тракер Пайрът бей (Pirate Bay), който е лишен от хостинг почти навсякъде по света заяви вчера, че е приел виртуално убежище в Северна Корея, съобщи агенция Франс прес. Можем да разкрием, че бяхме поканени от лидера на Република Корея да водим борбата си от неговата мрежа, се казва в изявление в сайта на организацията. Авторът на текста изглежда не ... Виж още
20
3
 
20
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Абе откъдето и да го погледнеш, не е нормално в 24-милионна държава да има 1200 IP адреса. Тоя див военен комунизъм не е добър за народа, да вземат пример от Китай, там комунизмът е с ЧОВЕШКО ЛИЦЕ, хората не са стадо, пътуват по света, имат интернет.
19
4
 
6
 
! Отговори
EXPERT преди 10 години
До Анонимен, АВА ти Анонимен пак се показа като впечетляващо *** - можеш ли да четеш? " ..., а за обикновените севернокорейци има отделна вътрешна компютърна мрежа." , " ..използва достъпа до интернет за дейности, които не са в съответствие с партийната линия." Някой да е казал че има и може да се ползва интернет в КНДР???
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 14 гласувай за герб или бсп и не коментирай
17
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мисля довечера да последвам елита.