Елитът на Северна Корея свалял US сериали и порно от нета

В 24-милионната страна има регистрирани само 1200 ай пи адреса
19 апр 2013 14:43,
71
Елитът на Северна Корея свалял US сериали и порно от нета
Снимка: Reuters

Анализ на съдържанието, което се сваля от интернет в КНДР, показва, че севернокорейският елит обича да гледа американски телевизионни сериали, холивудски филми и порно, съобщава германският в. "Велт".

Комунистическият режим в Пхенян не допуска новини от външния свят да достигат до населението на КНДР. Достъпът до интернет е запазен само за членовете на режима, а за обикновените севернокорейци има отделна вътрешна компютърна мрежа.

В 24-милионната страна са регистрирани едва 1200 ай пи адреса, от които почти всички се ползват от хора от близкото обкръжение на лидера Ким Чен Ун, отбелязва изданието.

Елитът на Северна Корея очевидно използва достъпа до интернет за дейности, които не са в съответствие с партийната линия. Проучване на блога "Торентфрийк", направено по поръчка на портала "Скенай" за анализ на сваляното интернет съдържание, разкрива, че малкото севернокорейски потребители на глобалната мрежа проявяват интерес към американски сериали и порно.

Изследването показва, че особено гледани са телевизионните поредици "Как се запознах с майка ви" и "Последователите". Режимът в Пхенян сваля от интернет също програми за шпионаж и развлекателен софтуер, сочи анализът, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: Северна Кореяинтернет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
9
 
! Отговори
до 17 преди 11 години
А ти турски ли сваляш или и ти сваляш американските, като по цял свят?Да не говорим, че се свалят само филми, които са на език, който можеш да разбереш. При хиляда интернет потребители едва ли има безплатни субтитри
15
1
 
7
 
! Отговори
до пирамиидчо преди 11 години
да де ама там като направиш пирамида и до 2 дена са то обесили и удавили едновременно!
14
16
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Евала на свернокорейците.Омръзна ми да гледан тъпите им американски сериали, само с убийства,разследвания и много,ама страяно много глупости.Май турците започнаха да правят по интересни филми.А прното?Пълен кич.Дори хлапака ми го чувам да коментира от другата стая с приятели: Я ПА ТИЯ ЛЕВАЦИ!!!!
13
3
 
5
 
! Отговори
П ирамидчо преди 11 години
До Досетлив бизнесмАн, аз пък направо отивам да правя финансови пирамиди.... В 24-милионната страна , дали нема да се оредя... кат поредното първиню в БГ :))))))))))))))))) по класическия селски принцип
12
1
 
8
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
еми даде ...ама хората са уточнили, че свалят американски сапунки, а не турски!!! От торентфрийк може да сваляш и стъклен дом
11
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глупава статия !Какво е посланието? Носете дрехи втора употреба, карайте 20-годишни таратайки 4-та употреба , яжте конско и бъдете щастливи понеже в КНДР ай-пи адресите били по-малко !И гледали порно по-малко !
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А субтитри за сериалите от къде ги свалят :)
9
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, ще падне Ким, ще дойде демокрацията и след 10 години една трета от корейците ще решат, че са геюве! Щото е модерно!
8
4
 
20
 
! Отговори
торент преди 11 години
Проучването е от торентфрийк!Това на никой ли не му прави впечатление?От торенти какво да сваляш освен филми, сериали и порно? То торентите са само това и пиратски софтуер.Не че съм за идиотския режим в северна корея, но такива статии показват как и една дума е от значение, като се правиш на журналист
7
4
 
47
 
! Отговори
Досетлив бизнесмАн преди 11 години
Само да падне Кимчо и отивам да продавам тоблерони, шоколадови яйца и порно списания. Ще стана милионер. Даже ще им отворя една баничарница!
6
2
 
56
 
! Отговори
Кин Ми Хуй преди 11 години
Вие си представете като рухне режима в един момент тоя народ от 24 милиона какъв шок ще преживее като го залее западния свят. Като на кроманьоньец да покажеш ел. крушка.
5
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е лъжа! В Северна Корея изобщо няма интернет. Имам сайтове на корейски език от 4 години, посещават се само от Южна Корея и нито един посетител от Северна Корея.
4
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дали лъскат в захлас 8 сантиметровия? Покварата на капитализма Джема Джеймисън и други едри кака?
3
14
 
35
 
! Отговори
Бай Онзи преди 11 години
Поредната безпомощна статия преведена лошо от иврит.
2
4
 
26
 
! Отговори
1 преди 11 години
NA TIA V SEVERNA KOREIA TREBVA OT SAMOLETI DA IM SE METNA DVD DISCOVE I DA IM SE POKAJE KAKUV E SVETA.
1
1
 
58
 
! Отговори
Onkel Adolf преди 11 години
Че какво да сваля? Трудовете на Маркс или книгите на Тодор Живков?