Товарен кораб потъна край бреговете на Гърция след сблъсък с друг

Загинали са двама сирийски моряци, осем са изчезнали
29 апр 2013 12:56, Елка Василева
7
Товарен кораб потъна край бреговете на Гърция след сблъсък с друг
Снимка: архив, Reuters

Двама сирийски моряци са загинали, а осем са изчезнали при сблъсъка на техния товарен кораб с друг край бреговете на Гърция, съобщава АФП. Корабът на сирийците е потънал.

Инцидентът е станал на около 16 морски мили от остров Сапиенца. Кораби, самолет и хеликоптер на бреговата охрана претърсват района югоизточно от Пелопонес.

Корабът „Пири Реис”, със сирийски екипаж от 17 души и плаващ под флага на островите Кук, е потънал след сблъсъка си с друг товарен кораб -„Консоут”, плаващ под флага на Антигуа-Барбуда и превозващ торове от Аржентина за Украйна. Седем души от „Пири Реис” са спасени на борда на „Консоут”, който не е пострадал сериозно и екипажът му е безопасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Фарватер преди 10 години
Затова корабите не ходят където им скимне, а по тесни коридори, които се казват ФАРВАТЕР.
5
1
 
3
 
! Отговори
Фарватер преди 10 години
Морето може да ви изглежда гладко и равно, но дъното си има релеф с падини и върхове, както и сушата, само че този релеф не се вижда под водата. Обаче корабът ако се натресе на подводна скала, ще потъне. Отделно всяка държава си има териториални води, където не може да се влиза без разрешение. Освен това корабите не ходят където им скимне, а по най-краткия път, щото една таратайка, дето тежи половин -един тон гори 6/100 примерно, а един кораб 5000 тона знаете ли колко гори.
4
1
 
0
 
! Отговори
1 преди 10 години
на тоя кептън аллах му е бил навигатор:"Корабът Пири Реис, със сирийски екипаж от 17 души и плаващ под флага на островите Кук, е потънал след сблъсъка си с друг товарен кораб"
3
0
 
7
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
ЕДИНИЯТ КОРАБ...НЕ Е ДАЛ МИГАЧ....
2
3
 
5
 
! Отговори
макето преди 10 години
веке почти нема кораби пкаващи под флага на дръжавата под която са, се са регистрирани на некви офшорки що така се случва не знам или знам ама ке си траем
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мога да разбера как така се блъскат в това голямо море? А и да не карат със 100 та да не могат да маневрират.Другия вариант е да е имало гъста мъгла.Ако има във форума моряци нека обяснят.