Обвинението ще иска смъртно наказание за Ариел Кастро

Прокурори изброиха мъченията, на които подлагал пленничките си
Обновена: 10 май 2013 13:45 | 10 май 2013 13:43, Елка Василева
46
Обвинението ще иска смъртно наказание за Ариел Кастро
Ариел Кастро. Снимка: Reuters

Прокурорът на окръг Киахога в американския щат Охайо Тимъти Макгинти заяви, че ще иска смъртно наказание за Ариел Кастро, насилвал десет години у дома си три пленени млади момичета, предаде ИТАР-ТАСС.

Законите в Охайо изискват смъртно наказание за най-опасните, префинени престъпници. Утежняващо вината обстоятелство са изкуствено предизвиканите от Кастро аборти на някои момичета, "които ще разглеждаме като убийства", каза той.

В сряда властите в САЩ обвиниха 52-годишния жител на Кливланд Ариел Кастро в отвличане и изнасилване на Аманда Бери, Джина Дехесус и Мишел Найт. Изчезнали през периода 2002-2004 г., те бяха освободени в понеделник, след като съсед чу виковете за помощ на Бери.

В четвъртък съдът разреши на обвиняемия да излезе на свобода под гаранция от 8 милиона долара - по 2 милиона за всяка заложничка и за момиченцето, родено от едната. Според служебната адвокатка на Кастро нейният довереник е безработен и "няма никакви пари". Обвиняемият на практика няма шансове да остане на свобода, докато започне процесът, прогнозира ИТАР-ТАСС.

Безработният шофьор на автобус изслуша обвиненията с белезници на ръцете и поглед, забит в земята, без да каже нито дума, отбелязва в репортаж Франс прес.

Прокурори изброили пред съда ред "ужасни мъчения", на които насилникът подлагал пленничките си. Според телевизия Си Би Ес Мишел Найт била държана гладна най-малко две седмици и удряна в корема, за да пометне. Мъчителят накарал Аманда Бери да роди в надуваемо басейнче и принудил Мишел Найт да й помага, като я заплашил с убийство, "ако детето не оцелее".

Според адвокатката на обвиняемия той трябва да бъде поставен под специално наблюдение, за да не се самоубие. Подобно намерение споделил през 2004 г. в свое писмо, открито от полицията, в което се определил като "сексуален хищник", допълва АФП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
37
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нормални действия на един атеист, така де - след като няма Бог и никой няма да те съди след като умреш, защо да не отвлечеш няколко тийнейджърки и да ги изнасилваш 10 години, като те хванат голяма работа - нали вече си се ''наживял'', хайде сега цъкайте минуси безбожници
12
35
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И откога абортът е "убийство"?
11
3
 
33
 
! Отговори
Строг Но Справедлив преди 10 години
Аз съм против смъртното наказание, но не одобрявам осъдените на доживотен затвор да висят по килии без работа. Този неандертал заслужава да лежи до живот. И задължително да му се намери работа. Да изработва собствената си прехрана и охрана а останалите пари да са за измъчваните от него жени.
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За съзаление обществото е дотолкова извратено ,че дори и да го осъдят ще го дундуркат поне 10 години докато се решат да го убият.А после с нов вой ще запеят старата песен некви правозащитни организации колко било скъпо,нехуманно и тн смъртното наказание.Най-накрая верно ще ги пускат с медал и пачка в джоба вместо да ги гърмят по бързата процедура.
9
1
 
35
 
! Отговори
123 преди 10 години
Може да го пратят в България: тук ще получи 1-2 години условно и към края на първата година ще се разболее тежко и неизлечимо и ще го освободят предсрочно с бонус обезщетение от европейския съд по правата на човека, задето са му развалили рахата със заложничките.
8
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
невероятно, че дори след 10 години отвъд здравия разум, жената все още имала съпротивителни сили да вика за помощ.
7
0
 
12
 
! Отговори
Стефка преди 10 години
До Анонимен 2 Теб не те е раждала майка!
6
3
 
23
 
! Отговори
Стефка преди 10 години
Да го вържат като куче на верига и да го оставят на пътя
5
3
 
17
 
! Отговори
Justice преди 10 години
Такива трябва да са на място като Гуантанамо, не невинни хора.
4
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо само този е обвиняем? А другите двама братя!? Те какво не са знаели, че в дома им има три отвлечени жени и едно дете ли? Тази къща да не е с 10 подземия и 300 спални? Според мен всички са съучастници и трябва да бъдат съдени!
3
0
 
43
 
! Отговори
Дон Педро преди 10 години
Какво се церемонят с този ***? Още първата вечер трябваше да го удушат или да го удавят в някой вир!А братята му, ако са участвали или поне знаели за покушенията и изнасилванията да се осъдят доживотно! А може би и те са поебавали от време на време!
2
53
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На тоя трябва да му се даде медал!
1
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички хора имат грешни мисли, а понякога ги и осъществяват и никой не може да предвиди кой, кога ще прекрачи границата!Такива са хората, такива са били, такива и ще бъдат!Нито политици, нито закони, нито психолози, нито дори генни инженери могат да променят непредсказуемостта на човешките действия.Ако можеха, щяхме да сме една скалиста планета, населена с камъни.