Хиляди протестиращи се върнаха на площада Таксим

Искат правосъдие за убийството на демонстрант
30 юни 2013 09:56, Петя Славова
30
Хиляди протестиращи се върнаха на площада Таксим
Снимка: БТА

Хиляди протестиращи изпълниха и снощи площада Таксим в Истанбул, за да настояват за правосъдие за убития на 1 юни при полицейска стрелба демонстрант в Анкара, предаде Асошиейтед прес. Полицаите разгониха със сила протестиращите, изблъсквайки ги от площада с помощта на щитовете си.

В столицата Анкара полицията използва сълзотворен газ и водни струи, за да разпръсне подобен протест на около 200 души, пише БТА.

През последните дни протестите в Истанбул и другите турски градове срещу управлението на премиера Реджеп Ердоган и полицейското насилие до голяма степен намаляха, но решението на съда тази седмица да пусне от ареста полицая, обвинен за убийството на протестиращия в Анкара, стана повод за снощната демонстрация на Таксим.

Участниците осъдиха също убийството в петък на кюрдски демонстрант от жандармерията в село Каяджък.

Полицията позволи на протестиращите на Таксим да скандират около два часа антиправителствени лозунги, преди да ги прикани да се разотидат и да ги разгони със сила. Задържани са няколко души, включително чужденци, съобщи Анадолската агенция, цитиранаот АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
До 22: преди 10 години
Хи,хи,хи! Чобан Ердоган касапина на турския народ- демократ!
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 8 :Ето какво имаше при твой Боко :Отпусни напрежението СМЯЯЯЯЯЯЯХ :https://youtube/watch?feature=player_embedded&v=dj0zJ8KHddA
18
6
 
13
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До 8Тъй, тъй. Защото при селянина от Правец нямаше демокрация, бантустанецо. Турците работеха по ниви, заводи, ферми и т.н. и осигуряваха блага за целия български народ, та такива велики българи като тебе да не се ровят из кошчетата за *** и да не си пращат щерките и жените на "гурбет" по запада! Вече ги няма тия будали турци да ви работят, и целият български народ се чувства като възроден - превърна страната в бантустан, краде на поразия и се *** за коматче хлебец! Нъл така, бантустанецо?
17
0
 
12
 
! Отговори
Един преди 10 години
Идва време за Обединени Турски Нации ,включващи цели 14 държави и за това Европа и Турция си играят на котка и мишка имат опасение да не се създаде Турски Съюз подобна на Европейски Съюз и тогава какво става ?
16
6
 
12
 
! Отговори
Профет Мемет преди 10 години
Гняв народен,гняв божи! Почна се! Преди повече от 3 години го предсказах! Като домино плочки, ще се срутят всички халифати,емирати,султанати и шейтанати! Крайно време е ,да се отърси света от това злобно, примитивно, мюсюлманско робство!
15
3
 
4
 
! Отговори
човека с бича преди 10 години
А не може ли за всички по един волски бич!Бича щом се впие в тялото предизвиква загряване на кръвта,оттам по-добро оросяване на мозъка,човек омеква и му идват други мисли.Първо да се почне от Ердоган
14
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турция е бъдещият тумур на Европа.
13
1
 
3
 
! Отговори
Natural Dialectics преди 10 години
Демокрацията в момента едва ли има много общо с демокрацията на древните гърци. Затова казвам , че НЕ защитавам комунизма или демокрацията (не знам защо само демокрацията ти направи впечатление) , но за най-опасни за един народ , а в случая и за съседни народи е един мустакат психичноболен хитлер wanna be с мераци за тирания , чрез ислямизиране и забулване на целия регион , компрендес !?
12
1
 
15
 
! Отговори
До Ястреб и Оттоман преди 10 години
Ако си мислите,че Ердоган не е една кукла на конци се самозалъгвате!Слушайте Ербакан,той ги знае тези работи!Тези изказвания срещу Израел,бяха преди избори и станаха с разрешението на Ционистите.Всичко е една игра за пред очите на хората(овцете).Иначе няма да може да си коментирате тука по тези глупави форуми ,пълни с ***..Не се занимавайте тук с дребни нещица,а мислете как да се победи голямото зло!Айде, kendinize iyi bakin:)
11
0
 
4
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
До Natural DialecticsХем тоталитарно,хем, демагогско!
10
2
 
5
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
До Natural DialecticsНай-големият тоталитарен режим е тъй наречената "демокрация". От нея по-тоталитарно управление в света няма!
9
0
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Света е врящ котел , какво ли ще ни донесе новият век , изминаха 70 години от последната голяма война , човечеството започна да забравя , свидетелите на войната си отидоха и новото поколение е петимно да се изяви , колко ли време още ще бъде удържан глобалният мир .
8
2
 
8
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
А какви са тия ПИНГВИНИ на снимката
7
2
 
5
 
! Отговори
Natural Dialectics преди 10 години
@ 2 всеки тоталитарен режим е обречен да падне с гръм и трясък , туранията и убийствата (здравата ръка) никой не ги търпи прекалено дълго , ако не вярваш виж историята на Латинска Америка , а вече и по-новата на Близкия Изток , аз не съм защитник на демокрацията (или комунизма) в добре познатия ни от близкото минало или настояще вид , но не можеш да защитаваш тцърдоглави тоталитарни лидери - убийци ! Ердоган по някое време ще си ходи , ако го оставят да си ходи жив,след това което направи.
6
5
 
17
 
! Отговори
до 2-Ястреб 9667 преди 10 години
При селянина от Правец нямаше *** *** салафисти, талибан, потурнак тракедонци,тюркоци и подобна ***.Целия народ се чустваше като възроден.Нъл тъй юрдек?
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
римляните са каза ли хляб и зрелища в бг няма хляб но има зрелища в турция е обратното и пак има протести
4
7
 
8
 
! Отговори
Ottoman преди 10 години
До АнонименТочнои това е демокрацията. Всеки да си прави каквото си поиска. А не като тези дето протестират, да накарат и другите да са като тях. Думата Демокрация има я България - Всеки прави каквото си поиска ... Крадат, Мажат, Лъжат = Ей това е Демокрация ...
3
17
 
7
 
! Отговори
Ottoman преди 10 години
До 9667Тука си прав много. Не тези "Социалисти" спасиха положението на Турция по време на Световната Икономическа Криза. Ердоган някакси още ги търпи. До като не ги трепат всичките, това нещо няма да има край. Язък, че тези УниСекс Индивиди разбират само от Шопинг, Секс и Глупости. Крайно време е вече да ги спрат и да продължават да работят за страна си.
2
51
 
16
 
! Отговори
9667 преди 10 години
Крайно време е турската полиция да си извади меките ръчички от кадифените ръкавички и да ги захване тия лигльовци по мъжката, оти тия чапулдаци от друго не разбират! Пъпчиви тинейжъри с неясна сексуална ориентация ще ми решават как да се управлява страната! Демокрация била ... ай сиктир!
1
15
 
21
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
Дългата ръка на Вашингтон и ЦРУ!