Великобритания разреши еднополовите бракове

Прилагането му на практика ще започне през 2014 г.
Обновена: 17 юли 2013 14:23 | 17 юли 2013 13:14, Елка Василева
28
Великобритания разреши еднополовите бракове
Снимка: архив, Reuters

Камарата на общините /долната камара на британския парламент/ окончателно прие закон, легализиращ еднополовите бракове в страната. След като бъде одобрен от кралицата, законът ще влезе в сила, вероятно до края на седмицата. Очаква се първите бракове между еднополови партньори да бъдат сключени в средата на следващата година.

Законопроектът беше подкрепен от представителите на всичките три партии - консерваторите, лейбъристите и либералните демократи.

Вчерашният вот сложи край на истинско парламентарно бягане с препятствия, по време на което депутати от управляващата Консервативна партия се разбунтуваха срещу законопроекта, внесен от коалиционното правителство на торите и либералните демократи. Лично премиерът Дейвид Камерън обяви подкрепата си за законопроекта в опит да покаже, че партията му е прогресивна, но това разстрои някои консерватори, които заявиха, че християнската им вяра ги кара да приемат само брак между мъж и жена, отбелязва Ройтерс.

През юни Камарата на лордовете не подкрепи предложение за внасяне на изменение в законопроекта за еднополовите бракове. Против предложението се обявиха 390 от 760-те членове на камарата, а само 148 - за връщане на проекта за доработване. Така последният опит за забавяне на одобряването на законопроекта се провали, припомня ИТАР-ТАСС.

През май Камарата на общините прие на трето четене законопроекта с 366 гласа срещу 161 против благодарение на либералните демократи и опозиционните лейбъристи. Част от депутатите консерватори се опитаха да внесат поправки в закона, за да забавят одобряването му, но те не бяха приети.

За прилагането на одобрения вчера законопроект обаче ще трябва да се изчака още година, отбелязва Франс прес. "Надяваме се да станем свидетели на първите хомосексуални бракове в средата на 2014 г., защото има още няколко проблема за решаване като последиците от закона за пенсиите", заяви пред агенцията говорител на британското министерство на културата.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
До АнонименТи пък ще ми кажеш дали да се лекувам или не! Застреляй се!
19
9
 
4
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
До АнонименКазва ми да се лекувам човек, който праща някой "да виси на дърветата да го ядат гаргите" само защото не го харесва. Кой е болният, ненормалният и тотално скъсалият със човешкото в себе си - аз или той? Отговорът е ясен! Хомофобията всъщност е това,което трябва да се лекува. Във хомосексуалността няма абсолютно никакъв проблем, среща се и при животните. Но котка или пингвин хомофоб аз не съм виждал!
18
11
 
2
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
До honestlyМайкъл Джексън никога не се е избелвал! Страдал е от кожно заболяване наречено ВИТИЛИГО свързано с обезпигментяване на кожата.
17
9
 
2
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
До АнонименКак бе, шмугъл, как да се излекуват! Много ти знае устата, форумен лентяй!
16
11
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
Учените смятат че в Содом и Гомор е имало земетресения и вулкани, но някакви лековерни ***,които не могат да мислят с главата си ще ми повтарят някакви заучени глупости от книжката с приказки библията! На толкова праведни ли се правите? Не думай! Не ми цитирайте селективно разни библейски притчи, когато няма какво да кажете и какъв аргумент да дадете. Това е шикалкавене, а такива хора не уважавам! На тая земя си за да мислиш, да се образоваш!
15
8
 
2
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
До БАЧКАТОРТогава защо всеки ден се возиш по магистралите строени с европейски пари? Ти като нямаш полза от ЕС, младите имат - за да могат по-лесно да се махнат от дупката България и да се реализират и образоват в Европа. А повтарянето на митът за Содом е нелепо в 21 век, в приказки не вярвам! "Като няма довод - привежда цитат" - Дидро
14
9
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
До АнонименМухаххаа, дори не трябва да ти обръщам внимание! Не можеш да казваш на някого дали да се лекува или не!
13
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еми Майкъл Джексън нали се избели, какъв е проблемът на геювете да се излекуват???Или ще стават хора или ще ги качим да висят нависоко по дърветата за радост на гаргите. Тук не е Европа, а Балканския полуостров и търпимост към тези ненормални извращения НЯМА !!! Това е. На който не му харесва, може да си обере крушите накъдето му видят очите.
12
10
 
1
 
! Отговори
honestly преди 10 години
Е много ми е интересно тези, които препоръчват лекуване на хомосексуализма, дали са чели друго, освен религиозна литература (която има научна обосновка НУ-ЛА!) Да лекуваш гей е все едно да лекуваш африканец,задаето е черен. Имаше един случай такъв - Майкъл Джексън е примерът,за който ви говоря. Мислеше, че ще се хареса повече и се избели...
11
5
 
21
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Европейския съюз трябва да се прекръсти на Содом и Гомор 2. Понякога си мечтая да се разпадне този извратен конгломерат. Или поне да фалира еврозоната.
10
10
 
5
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
До ВинНяма по-големи интригантки от жените на работното място! Ако са руси и над 40- те - бетер!
9
3
 
19
 
! Отговори
любо преди 10 години
в англия жените са като коне. грозни коне. позволено им е да сключват еднополови бракове. но при тези красиви момичета който имаме е престъпление да се изпедерасиш.
8
17
 
4
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
Хохо, заваляха минусите! Ще ми накривите капелата Dolce & Gabanna!
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ко? Не!
6
22
 
5
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
Да продължа - бракът е договор между две лица. По никакъв начин не касае околните. А парадите са друга тема и не ги намесвайте, когато няма какво да кажете. Тук темата е еднополовият брак и моля да се придържате към дискурса!
5
19
 
4
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
до 1На теб какво ти пречи някой какви бракове и договори сключва? Как те бърка и какво ти влиза в работата? Не, моля отговори ми, не се спотайвай, ако обичаш!!!
4
23
 
4
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
до 2О само не започвайте с религиозните простотии. Пробутвайте ги другаде. Тук е светско място, аз лично съм атеист! Религиозните са най-досадните хора, не пропускат възможност да ни досаждат със сектантските си догми и цитати от библията. Освен това четете библията селективно и при нужда.
3
4
 
4
 
! Отговори
1 преди 10 години
Еднополови бракове между паки-тата1 :)
2
5
 
24
 
! Отговори
Килюминати преди 10 години
"Мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разпалиха се с похоти един към други и вършеха срамотии мъже на мъже, та получаваха в себе си отплата, каквато подобаваше на тяхната заблуда" (1:27)."Не прелъстявай момчета, защото това нечестие е противно на природата и идва от Содом, който затова беше изцяло унищожен с огън, изпратен от Бога. Такъв да бъде проклет и всички хора да рекат: Амин" (7:2).
1
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия британци от десет века живеят изолирано на своите острови и правят деца на майките и на сестрите си, и редовно се опитват да правят деца на братята, синовете, чичовците и дядовците си, та... нищо ново под Слънцето.Важното е у нас да не се допускат такива ненормални и противоестествени гадости.Геювете са болни и ненормални хора, трябва да се лекуват, а не да ходят полуголи по улиците.