Папата ще дава индулгенции в Тwitter

За три месеца акаунтът му събра 7 милиона последователи
19 юли 2013 09:09, Елка Василева
1
Папата ще дава индулгенции в Тwitter
Папа Франциск. Снимка: Reuters

Папа Франциск отново доказа, че обича да е в крак с новите технологии, като обяви, че ще раздава индулгенции чрез социалната мрежа Тwitter, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на Ватиканското радио.

Папата ще дава по този начин пълни индулгенции – тоест пълно освобождаване от наказанията, наложени за вече опростени грехове.

По принцип се смята, че специфичния акт на индулгенцията съкращава времето за пребиваване в чистилището на съгрешилите, затова мнозина го наричат на шега пропуск за рая. По традиция този акт се осъществяваше при лична среща на папата с вярващите.

Новината беше съобщена броени дни преди папата да отпътува за Бразилия, за да участва в дните на световната католическа младеж от 23 до 28 юли.

За участниците в този форум индулгенциите ще бъдат давани лично, но останалите ще могат да ги получават на акаунта на папата @pontifex. Там те ще могат да следят в режим онлайн ритуалите и благочестивите обреди, отслужени от папата в Бразилия. Онези от последователите на папата в Тwitter, които са се изповядали по-рано, получили са опрощение на греховете и са посещавали месите, ще могат да получат индулгенция.

За три месеца акаунтът на папата в Тwitter привлече 7 милиона последователи. Ако тази тенденция се запази, Франциск може да се превърне в конкуренция на всепризнатите лидери в социалната мрежа.

В акаунта Франциск отправя послания на девет езика подобно на предшественика си Бенедикт Шестнайсети – английски, арабски, испански, италиански, латински, немски, полски, португалски, френски.

Най-многобройни са последователите, говорещи испански /2,7 милиона/, следвани от тези, говорещи английски /2,6 милиона/ и тези, говорещи италиански. На последно място са говорещите арабски /68 000/, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: twitterпапаиндулгенция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 10 години
Г-н Папа, с цялото ми уважение към вас, ви моля, да не заблуждавате народа, в Евангелието което ви явно четете се казва че "Само един Господ може да прощава грехове", а да разбира се индулгенцийте са ваша запазена марка, защото в Библията няма такова нещо.