В Москва започва предизборната кампания за кметските избори

Фаворит е настоящият градоначалник Сергей Собянин
Обновена: 12 авг 2013 09:55 | 12 авг 2013 09:24, Елка Василева
0
В Москва започва предизборната кампания за кметските избори
Сергей Собянин. Снимка: Reuters

Предизборните дебати преди кметските избори в Москва, които ще се състоят на 8 септември, започват днес. От 12 август до 6 септември ще се проведат 12 кръга на дебатите, като те ще се предават пряко по телевизията и радиото, предаде Bulgaria On Air.

В дебатите обаче няма да участва действащият кмет на Москва Сергей Собянин, който е кандидат за следващ мандат. По думите му той предпочита да съсредоточи усилията си в провеждането на преки срещи с избирателите и няма желание да влиза в политически спорове с опонентите си.
 
Първоначално програмният директор на Москва медия Юрий Жиганов беше обявил, че някои от дебатите ще са на запис. Причината за това по думите му била липсата на техническа възможност за преки предавания – обяснение, прието с ирония от опозиционните кандидати. Впоследствие обаче решение е било намерено и зрителите ще могат да гледат разговорите в реално време.

Още по темата

Въпреки че Собянин обяви, че няма да участва в дебатите, някои анализатори не изключват възможността той да се включи в тях на по-късен етап.

Настоящият кмет на Москва, който е приближен до президента Владимир Путин,  е абсолютен фаворит преди вота. Социолозите дават 55% подкрепа за настоящия градоначалник на Москва.

Най-сериозният му конкурент е известният лидер на опозицията – Алексей Навални. Към момента обаче той се радва на подкрепа, варираща между 8 и 12 %. По-рано тази седмица Навални нападна Собянин, като разпространи информация, че непълнолетната му дъщеря притежава голям луксозен апартамент в центъра на Москва – нещо, което според декларираните доходи на семейството не би следвало да може да си позволи. От Кремъл официално обявиха, че апартаментът е бил даден на Собянин през 2000 г., когато той е работил в администрацията на президента. Въпреки че участва в кампанията, Алексей Навални е заплашен от 5 години затвор по обвинение в присвояване на средства от държавното дърводобивно предприятие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари